ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

44 αστυνομικοί απασχολούνται ημερησίως στη φύλαξη του τουρκικού Προξενείου!!!

FoniRodopis

Η Ένωση Αστυνομικών Ροδόπης θεωρεί «υπερβολική πολυτέλεια το γεγονός να εγκλωβίζονται  στη φρούρηση ενός στόχου τόσοι πολλοί αστυνομικοί»

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (26/3) στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας ενημέρωσαν τον Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της Ένωσης και η Δ.Α. Ροδόπης, προκειμένου εξευρεθούν λύσεις οι οποίες θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στους πολίτες της Ροδόπης αλλά και στη βελτίωση συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων στην περιοχή Αστυνομικών Υπαλλήλων και παραδώσαμε το συνημμένο υπόμνημα.

Ο κ. Τόσκας αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων και την ανάγκη ενίσχυσης  Δ.Α. Ροδόπης με ανθρώπινο δυναμικό δεσμευόμενος παράλληλα ότι θα το βάλει σε προτεραιότητα μετά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου.

Διαβάστε αναλυτικά το Υπόμνημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας με το παρόν υπόμνημα επιθυμεί  να σας ενημερώσει για τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη μας και η επίλυσή τους θα συντελέσει σημαντικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στους συμπολίτες μας.

Α. ΕΝΙΣΧΥΣΗ Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΙΚΑΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ

ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ – ΟΙΚΕΙΑΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

Στην 24ωρη φύλαξη του Τουρκικού Προξενείου διατίθενται καθημερινά 5 αστυνομικοί στην μπροστινή σκοπιά, 5 στην πίσω σκοπιά και 20 αστυνομικοί σε καθήκοντα εποχούμενης στατικής δύναμης.

Στην φύλαξη της οικίας του Τούρκου Προξένου  διατίθενται καθημερινά 10 αστυνομικοί, ήτοι 5 στην σκοπιά και 5 σε εποχούμενη στατικής δύναμης. Επιπλέον αυτών, διατίθενται καθημερινά 4 αστυνομικοί ως συνοδευτική δύναμη ασφαλείας του Προξένου.

Συνολικά δηλαδή απασχολούνται ημερησίως 44 αστυνομικοί στη φύλαξη του Τουρκικού Προξενείου και του Προξένου.

Αυτό το μέτρο εφαρμόζεται από 06-02-2017, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια η φύλαξη των ανωτέρω στόχων πραγματοποιούνταν – όπως κι εσείς γνωρίζετε – απολύτως επιτυχώς και χωρίς σοβαρά προβλήματα από σύνολο δύναμης 19 αστυνομικών ημερησίως.

Αιτούμαστε την επαναφορά των μέτρων φρούρησης των συγκεκριμένων στόχων στην πρότερη μορφή τους.

Σε περίπτωση που από το Αρχηγείο μας κρίνεται απολύτως αναγκαία η συνέχιση της φρούρησης των συγκεκριμένων στόχων με τον υφιστάμενο αριθμό Αστυνομικών, επιβάλλεται η από πλευράς του Αρχηγείου τοποθέτηση στα σημεία αλεξίσφαιρων κουβουκλίων με wc, αλλά και χωρητικότητας ικανής να φιλοξενεί τον αριθμό των Αστυνομικών που διατίθενται ανά 8ωρο στη φρούρηση των στόχων, έτσι ώστε η Ηγεσία να ανταποκρίνεται στην αυτονόητη υποχρέωσή της για την παροχή των προβλεπόμενων – απαιτούμενων συνθηκών ασφάλειας στην εργασία των μελών μας.

Εμείς από την πλευρά μας, θεωρούμε υπερβολική πολυτέλεια το γεγονός να εγκλωβίζονται  στη φρούρηση ενός στόχου τόσοι πολλοί αστυνομικοί, ενώ αυτοί θα μπορούσαν να διατεθούν στην εμφανή αστυνόμευση ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Παράλληλα δε η αποδέσμευση αυτή βοηθά στην καλύτερη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών με τρόπο τέτοιο ώστε οι συνάδελφοι μας να εργάζονται σε αξιοπρεπέστερες συνθήκες και με σεβασμό στα εργασιακά τους δικαιώματα.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΜΠΛΟΚΑ)

Πρόσφατα εκδόθηκε νέα διαταγή συγκρότησης δύο μονάδων ελέγχου (ΜΠΛΟΚΑ) ένα στην διασταύρωση Φαναρίου και ένα δεύτερο στο σταθμό Διοδίων Ιάσμου – Εγνατίας Οδού, με την επάνδρωση αυτών με τουλάχιστον δύο Αστυνομικών για την αντιμετώπιση των οργανωμένων εγκληματικών ομάδων διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Στην διαταγή αυτή υπενθυμίζετε στους Αστυνομικούς το Μνημόνιο Λειτουργίας Μονάδων Ελέγχου (ΜΠΛΟΚΑ), πλην όμως δεν επανδρώνονται αυτά με τον ελάχιστο αριθμό που ορίζεται από το μνημόνιο (5 αστυνομικοί).

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΘΟΡΙΑΚΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΥΜΦΑΙΑΣ

Από 09-09-2013 ξεκίνησε η λειτουργία του Μεθοριακού Σημείου Διαβατηριακού Ελέγχου Νυμφαίας. Η Υπηρεσία αυτή στελεχώθηκε με αστυνομικούς από το υπάρχον προσωπικό της ήδη αιμορραγούσας Δ.Α. Ροδόπης και ενισχύεται σήμερα με 13 αστυνομικούς από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας Χώρας.

Από την πρώτη στιγμή η Ένωση μας είχε εκφράσει την άποψη ότι στο σημείο εισόδου της Νυμφαίας έπρεπε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει Αστυνομικός Σταθμός ή Τμήμα Διαβατηριακών Ελέγχων και μάλιστα εντός ελληνικού εδάφους, με ικανό αριθμό αστυνομικής δύναμης για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις αυξημένες απαιτήσεις, καθώς όλα τα δεδομένα οδηγούσαν στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι η κίνηση εισόδου – εξόδου από τη χώρα στο συγκεκριμένο σημείο θα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης συνέταξε και έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της προ-μελέτης Διεθνών Οδικών Αφίξεων Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης 2017.

Οι δείκτες των οδικών αφίξεων μη κατοίκων από το εξωτερικό ανά συνοριακό σημείο διέλευσης της Α.Μ.Θ, επιβεβαιώνουν ότι η Νυμφαία Ροδόπης αποτελεί την μεγαλύτερη πύλη εισόδου επισκεπτών ανάμεσα στα 7 συνοριακά σημεία της Περιφέρειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οδικές αφίξεις που καταγράφηκαν στη Νυμφαία κατά τη διάρκεια του 2017, αντιστοιχούσαν στο 40,7% του συνόλου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Συγκεκριμένα, ανήλθαν σε 1.460.528, τη στιγμή που στους Κήπους καταγράφονταν 784.672 και συνολικά στα 7 συνοριακά σημεία της Α.Μ.Θ 3.585.856 οδικές αφίξεις.

Για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης του Μεθοριακού Σημείου Νυμφαίας, αιτούμαστε και την δική σας παρέμβαση για την αύξηση της σχετικής ενίσχυσης με απόσπαση είκοσι πέντε (25) αστυνομικών, έτσι ώστε και οι συνάδελφοί μας να απολαμβάνουν ενός στοιχειωδώς ασφαλούς και ανθρώπινου εργασιακού περιβάλλοντος αλλά και οι διερχόμενοι πολίτες να απολαμβάνουν ασφαλή έλεγχο και της δικαιούμενης εξυπηρέτησης.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ

Ο Νομός μας είναι όμορος του Νομού Έβρου που αποτελεί κύρια πύλη εισόδου μεταναστών επί σειρά ετών και καλούμαστε να διαχειριστούμε το έντονο και με αυξητικές τάσεις πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ

Έκτακτα μέτρα που εφαρμόζονται τον τελευταίο μήνα σε στόχους μουσουλμανικού ενδιαφέροντος, τα οποία τείνουν να γίνουν μόνιμες υπηρεσίες, συντελούν και αυτά στην αφαίμαξη των Υπηρεσιών της Δ.Α. Ροδόπης (φύλαξη Προξενείου με Διμοιρία Υποστήριξης – Γραφεία ΚΙΕΦ κ.λ.π.).

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να στερείται από την ασφάλεια του πολίτη το αναγκαίο Αστυνομικό προσωπικό και η Υπάρχουσα Δύναμη της Δ.Α. Ροδόπης να μην επαρκεί προκειμένου εφαρμοστεί το προβλεπόμενο ωράριο εργασίας Αστυνομικού προσωπικού και χορήγησης ημερησίων αναπαύσεων σύμφωνα με το Π.Δ. 394/2001.

Αιτούμαστε την αύξηση της ενισχυτικής δύναμης με αριθμό Αστυνομικών ικανό να καλύψει όλες τις ανάγκες της Δ.Α. Ροδόπης.

Β. ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ-ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α.Τ. ΣΑΠΩΝ και Τ.Σ.Φ. ΣΑΠΩΝ

Γνωρίζουμε όλοι μας ότι το Α.Τ. Σαπών στεγάζεται σε ένα κτίριο άκρως πεπαλαιωμένο και παντελώς ακατάλληλο για Αστυνομική Υπηρεσία, με όλους τους κινδύνους που αυτό μπορεί να εγκυμονεί.

Στις Σάπες λειτουργεί επίσης η Αστυνομική Υπηρεσία του Τ.Σ.Φ. Σαπών.

Από την Δ.Α. Ροδόπης και το Α.Ε.Α. κινήθηκε παλαιότερα μία σειρά διαδικασιών προκειμένου για την μεταστέγαση των Υπηρεσιών Α.Τ. Σαπών και Τ.Σ.Φ. Σαπών και την συστέγασή τους στο κτίριο της πρώην Δ.Ο.Υ. Σαπών, με σκοπό οι Αστυνομικές μας Υπηρεσίες να στεγαστούν σε ένα αξιοπρεπή χώρο που θα μπορεί με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να πληροί τους κανόνες ασφάλειας αστυνομικών κτιρίων, αλλά και να εξοικονομηθεί με τον τρόπο αυτό αστυνομικό προσωπικό ώστε να διατεθεί στην συνέχεια στην αστυνόμευση της περιοχής.

Δυστυχώς όμως η προσπάθεια αυτή έχει «κολλήσει», με αποτέλεσμα και οι Αστυνομικές μας Υπηρεσίες να λειτουργούν σε χώρους ακατάλληλους και επικίνδυνους για την υγεία και την ασφάλεια των αστυνομικών, αλλά και ένα κτίριο του Ελληνικού Δημοσίου να ρημάζει στην κυριολεξία, παραμένοντας άδειο και ασυντήρητο ενώ θα μπορούσε να παραχωρηθεί προς χρήση στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, ώστε και οι αστυνομικοί να εργάζονται σε ένα περιβάλλον ασφαλές και αξιοπρεπές, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους πολίτες που προσέρχονται για διάφορα θέματα τους, αλλά και το κτίριο της πρώην Δ.Ο.Υ. Σαπών να αξιοποιηθεί και να συντηρείται αντί να είναι έρμαιο στην φθορά του χρόνου, της αχρηστίας, της γραφειοκρατίας και της δυσκαμψίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Προσφάτως ενημερωθήκαμε ότι το συγκεκριμένο κτίριο παραχωρήθηκε στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών.

Παρακαλούμε για την από μέρους σας κοινή προσπάθεια με την Ένωσή μας, ώστε να καταστεί επιτέλους δυνατή η μεταστέγαση των Αστυνομικών μας Υπηρεσιών στον συγκεκριμένο χώρο, γεγονός που και πολλά προβλήματα των συναδέλφων μας θα επιλύσει και στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών θα συντελέσει θετικά, αλλά και θα ενισχύσει τις δυνατότητες της εμφανούς αστυνόμευσης στην περιοχή.

Γ. ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Ανανέωση του υπάρχοντος πεπαλαιωμένου στόλου υπηρεσιακών οχημάτων της Δ.Α.Ροδόπης με οχήματα νέας τεχνολογίας ικανά να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε περιοχής, καθώς και του υπάρχοντος υπηρεσιακού στόλου Τ.Δ.Α. Κομοτηνής για την εύρυθμη λειτουργία του και την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των Δοκίμων Αστυφυλάκων (μεταφορά στο Νοσοκομείο κ.λ.π.).

Δ. ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Με αγώνα και παρεμβάσεις της Ένωσής μας ιδρύθηκε το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Κομοτηνής με το Π.Δ. 25/11.04.2011, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να λειτουργεί.

Η μη λειτουργία του οφείλεται κυρίως στην μη εύρεση κατάλληλων κτιριακών εγκαταστάσεων καθόσον οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Αστυνομικού Μεγάρου δεν δύνανται να καλύψουν τις ανάγκες του.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου Τμήματος (με κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων για την στελέχωσή του με την διαδικασία της νεοϊδρυθείσα υπηρεσίας) αποτελεί άμεση αναγκαιότητα δεδομένης της λειτουργίας του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής και του Εφετείου Θράκης.

Από όσο γνωρίζουμε, η Δ.Α. Ροδόπης βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαδικασία αναζήτησης κατάλληλου χώρου, ο οποίος θα μπορούσε να διασφαλισθεί μέσα στο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής. Παρακαλούμε όπως συνδράμετε από πλευράς σας στην προσπάθεια αυτή.

Ε. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Πάγιο αίτημα της Ένωσής μας είναι η δημιουργία παιδικού σταθμού για τα παιδιά των υπηρετούντων στην Δ.Α. Ροδόπης, στη Σχολή Αστυφυλάκων και στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, αστυνομικών.

Έχουμε διασφαλίσει την δέσμευση του Δημάρχου Κομοτηνής κ. ΠΕΤΡΙΔΗ Γεωργίου, για την εκ μέρους του Δήμου Κομοτηνής υποστήριξη της λειτουργίας αυτού.

Από τον Δήμο Κομοτηνής μας έχει παραχωρηθεί ο Παιδικός Σταθμός ο οποίος εδρεύει στον οικισμό του Κοσμίου – Κομοτηνής, που βρίσκεται 4 χιλιόμετρα από την έδρα της Δ.Α.Ροδόπης, πλην όμως ο Δήμος δεν διαθέτει το απαιτούμενο λεωφορείο προκειμένου να πραγματοποιείται η μεταφορά των παιδιών των συναδέλφων μας που θα στελεχώσουν τον εν λόγω Παιδικό Σταθμό.

Το Τ.Δ.Α. Κομοτηνής διαθέτει λεωφορείο το οποίο συνήθως είναι σε αχρησία και δύναται να χρησιμοποιηθεί για την λειτουργία του Παιδικού Σταθμού. Έχει υποβληθεί σχετικό  αίτημα στο Αρχηγείο μας από την Δ.Α. Ροδόπης για την παραχώρησή του.

Από όσο γνωρίζουμε ο σχετικός φάκελος με θετικές εισηγήσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Α.Ε.Α. έχει υποβληθεί στον κ. Αρχηγό εδώ και δέκα μήνες περίπου προκειμένου για την τελική έγκριση.

Η Ένωσή μας είναι διατεθειμένη να καλύψει οποιοδήποτε κόστος τυχόν χρειαστεί για την μετατροπή του λεωφορείου ώστε αυτό να είναι λειτουργικό και να πληρεί τις νόμιμες προϋποθέσεις για την μεταφορά των παιδιών στον Παιδικό Σταθμό.

Παρακαλούμε για την από μέρους σας παρέμβαση ώστε να δοθεί σύντομα η τελική έγκριση προκειμένου να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις απαιτούμενες διαδικασίες για να λειτουργήσει ο Παιδικός Σταθμός κατά το σχολικό έτος 2018-2019.

Το  Δ.Σ.  της  Ένωσής  μας, όπως  προκύπτει  από  τα  ζητήματα  που επισημαίνονται  στο  υπόμνημα, αγωνίζεται  για  την  επίλυση  των  προβλημάτων  και  αγωνιά  για  την  ποιοτική  αναβάθμιση  των  παρεχόμενων, στους συμπολίτες μας, υπηρεσιών.

Στην προσπάθειά μας αυτή ευελπιστούμε ότι θα είστε αρωγός και συμπαραστάτης μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

[TheChamp-Sharing]

ΗΡΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ