ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Αυξημένοι κατά 259 οι εισακτέοι φοιτητές στις σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου

fonirodopis.gr

Συνολικά 4.064 οι εισακτέοι φοιτητές – Αύξηση εισακτέων και στη Νομική Κομοτηνής κατά 27 φοιτητές

Δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (27/3) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων ανά τμήμα, Πανεπιστήμιο και ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η δημοσίευση της απόφασης έγινε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ότι φέτος οι εισακτέοι αναμένεται να είναι 3.000 περισσότεροι.

«Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι θα είναι ένας αριθμός πάνω από 3.000 πρόσθετους φοιτητές και φοιτήτριες. Κάναμε μία πολύ συστηματική μελέτη για τις δυνατότητες των ιδρυμάτων, δίνουμε φέτος περισσότερες θέσεις. Υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση στη χρηματοδότηση και νομίζουμε ότι έχουν τη δυνατότητα τα ιδρύματα να απορροφήσουν αυτόν τον κόσμο και άρα θα μειωθεί και το άγχος των φοιτητών της τρίτης λυκείου που είναι στην τελική ευθεία», ανέφερε ο Υπουργός σε δηλώσεις του στο περιθώριο του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Αύξηση παρατηρείται και σε όλες τις σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθώς για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών είναι αυξημένος κατά 259 άτομα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ειδικότερα, οι εισακτέοι φοιτητές καθορίστηκαν φέτος σε 4.064 άτομα σε σχέση με τους 3.805 εισακτέους του ακαδημαϊκού έτους 2017-18.

Αντίστοιχα, αύξηση υπάρχει και στον αριθμό των εισακτέων στη Νομική Κομοτηνής, για την οποία λέχθηκαν τόσα το προηγούμενο διάστημα με αφορμή τη συζήτηση για την ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών στη Νομική του Δημοκριτείου καθορίστηκε φέτος στα 477 άτομα σε σχέση με τα 450 του ακαδημαϊκού έτους 2017-18.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Οι εισακτέοι στις σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου:

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ