ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

NEWSLETTER

Σωματείο Εργαζομένων DIAXON: «Καταχρηστική η απόλυση της εργαζομένης του Ε.Κ.»

fonirodopis.gr

Νέα καταγγελία κατά του προέδρου Παντελή Μαγαλιού για την απόλυση της Ρυίας Πατσατζή

Ανακοίνωση – καταγγελία κατά του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Παντελή Μαγαλιού για την απόλυση της εργαζομένης Ρυίας Πατσατζή εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων DIAXON «Σπάρτακος».

Το Σωματείο στην ανακοίνωση του μιλά για «παράνομη» και «καταχρηστική» απόλυση, την οποία χαρακτηρίζει ως «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», δηλώνοντας παράλληλα πως επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια.

Αναλυτικά:

«Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την απαράδεκτη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά του Προέδρου και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

Οι κύριοι αυτοί «συνάδελφοι» και «συνδικαλιστές» απέλυσαν και ταυτόχρονα μήνυσαν, ώστε να μην δώσουν αποζημίωση, την υπάλληλο και παράλληλα ενεργή συνδικαλίστρια και μέλος του ΔΣ  του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, συν.  Ρύια Πατσατζή.

Τις πρακτικές αυτές χρησιμοποιούν οι πιο σκληροί εργοδότες και δυστυχώς, η πλειοψηφία του ΕΚΚ με αυτή την απόφαση γράφει μια από τις πιο μαύρες σελίδες στο Εργατικό Κίνημα της περιοχής και δίνει επιχειρήματα σε αυτούς που θέλουν να το απαξιώσουν και να το συκοφαντήσουν.

Εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην συναδέλφισσα και θεωρούμε ότι η απόλυση αυτή είναι πέρα για πέρα παράνομη και καταχρηστική, μια και δεν εφαρμόστηκε ο ν. 1264/82 που προστατεύει τους συνδικαλιστές από τέτοιες αυθαιρεσίες και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της.

Τέλος, μια και έχουμε την «τύχη» να ανήκουμε σε αυτό το Εργατικό Κέντρο, θεωρούμε απαράδεκτο και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργειά μας σαν Σωματείο, διότι θεωρούμε ότι η πλειοψηφία του ΕΚΚ παριστάνει τον εργοδότη με ξένα χρήματα (των εργαζομένων)  και τα ξοδεύει σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών».

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ