Στον Δήμο Μύκης

Με αγροτικά οχήματα και τρακτέρ η αποκομιδή απορριμμάτων στην Ξάνθη!!!

«Τα απορρίμματα στοιβάζονται  πρόχειρα στα οχήματα και μεταφέρονται χωρίς ασφάλεια από περιοχή σε περιοχή με κίνδυνο ανατροπής τους»

Με δύο αγροτικά οχήματα τα οποία φέρουν αυτοσχέδιες σιδηροκατασκευές και με ένα τρακτέρ πραγματοποιείται εν έτει 2018 η αποκομιδή απορριμμάτων στον Δήμο Μύκης Ξάνθης από τον ανάδοχο του έργου.

Την αποκάλυψη έκανε στον τοπικό Τύπο της Ξάνθης και στην εφημερίδα «Μαχητής» ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ, Ιρφάν Χατζηγκενέ, ο οποίος μέσω επιστολής του εκφράζει την προσωπική του δυσαρέσκεια και ζητά από τον Δήμο Μύκης την επανάληψη του διαγωνισμού καθώς όπως αναφέρει δεν έχουν τηρηθεί οι ελάχιστες βασικές προϋποθέσεις της διακήρυξης.

Η επιστολή του περιφερειακού συμβούλου ΑΜΘ κ. Χατζηγκενέ

«Διαθέτοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία (έγγραφο διακήρυξης και φωτογραφίες οχημάτων), αναφορικά με τον ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, για την υπηρεσία καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων των οικισμών του Δήμου Μύκης, εκφράζω την προσωπική μου δυσαρέσκεια αλλά και των συμπολιτών μου, για την έκβαση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Οι ελάχιστες βασικές προϋποθέσεις της διακήρυξης δεν τηρήθηκαν. Πρώτον, παρατηρούμε ότι το κριτήριο της εντοπιότητας έχει παραβλεφθεί, δεν συμπεριλαμβάνεται στη διακήρυξη και τη θέση έχει αποκτήσει άνθρωπος ο οποίος δεν κατοικεί στην περιοχή της Ξάνθης και δεύτερον, καμία προδιαγραφή σχετικά με τα οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων δεν  τηρείται!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, κατάλληλος εξοπλισμός θεωρείται: ένα μικρό φορτηγό ωφέλιμου φορτίου τουλάχιστον ενός τόνου και δύο οχήματα μεταφοράς container 7-10 μ3. Αντί αυτών, ο άνθρωπος ο οποίος ανέλαβε τον καθαρισμό, χρησιμοποιεί δυο αγροτικά με αυτοσχέδιες σιδηροκατασκευές και έναν τράκτορα με έναν container μικρότερου εμβαδού από αυτό που ορίζουν οι κανονισμοί. Τα απορρίμματα λοιπόν στοιβάζονται  πρόχειρα στα οχήματα αυτά και μεταφέρονται χωρίς ασφάλεια από περιοχή σε περιοχή, με κίνδυνο ανατροπής τους.

Ερωτώ το Δήμαρχο Μύκης κ. Καπζά Τζεμήλ γιατί δεν μεριμνεί ώστε να γίνονται σωστά οι έλεγχοι τήρησης κάθε παραμέτρου που περιλαμβάνεται σε μια διακήρυξη-διαγωνισμό; Γιατί παρέλειψε το σημαντικό κριτήριο της εντοπιότητας από τον διαγωνισμό με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία μιας θέσης εργασίας από κάποιο συμπολίτη μας (κάτοικο Ξάνθης);

Ερωτώ και τους λοιπούς αρμοδίους υπαλλήλους οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο των κριτηρίων άρα για τη διαφάνεια του διαγωνισμού αυτού, αν θεωρούν ότι έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους.

Ποιός ορίζει τελικά την έκβαση των αποτελεσμάτων ενός διαγωνισμού και τέλος ποιός είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της ομαλής και ορθής εκτέλεσης των αρμοδιοτήτων που λαμβάνει ο καθένας ο οποίος «κερδίζει» μια θέση;

Από τις 13/03/18 έχω προσωπικά αποστείλει επερώτηση (το έγγραφο της οποίας, σας επισυνάπτω παρακάτω αυτούσιο) προς τον Δήμαρχο Μύκης αλλά και τους αρμοδίους υπαλλήλους, για την υπόθεση αυτή και δεν έχω λάβει ακόμη αριθμό πρωτοκόλλου. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως κωλυσιεργείτε, αγνοώντας επιδεικτικά την αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος.

Απαιτούμε την επανάληψη του διαγωνισμού έτσι ώστε δίκαια και νόμιμα αυτή τη φορά να οριστεί ο υπεύθυνος καθαρισμού του Δήμου Μύκης!».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.