«Φρένο στην παραφιλολογία»

Προσβολή για τον ελληνικό Στρατό τα σενάρια περί εισβολής Τούρκων στην Ελλάδα

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι στρατιωτικοί μας συνελήφθησαν εντός τουρκικού εδάφους» αναφέρει έγκυρη πηγή στο fonirodopis.gr

Φρένο στην παραφιλολογία η οποία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες και αφορά την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στρατιώτες βάζει κρατικός αξιωματούχος και άριστος γνώστης του συμβάντος στον Έβρο με δήλωση του στη ΦΩΝΗ.

«Τα σενάρια που διαδίδονται τις τελευταίες μέρες περί εισβολής Τούρκων στρατιωτών στο ελληνικό έδαφος και απαγωγής Ελλήνων στρατιωτικών αποτελούν όχι μόνο προσβολή για τον ελληνικό Στρατό αλλά και έγκλημα κατά της πατρίδας» θα μας πει, για να προσθέσει ότι «ο τουρκικός Στρατός δεν είναι τόσο ισχυρός όσο μερικοί νομίζουν και σίγουρα με ένα μέτωπο ανοιχτό στη Συρία δεν θα τολμούσε να κάνει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εις βάρος της Ελλάδας αυτή την περίοδο. Κανείς Τούρκος δεν εισέβαλλε εντός της ελληνικής επικράτειας, καμιά απαγωγή δεν έγινε και σίγουρα δεν μας κατέσχεσαν ούτε οχήματα ούτε στρατιωτικό εξοπλισμό όπως διαδίδεται ψευδώς».

Το σημείο στο οποίο έγινε το συμβάν. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan μεταδίδει πως οι Έλληνες στρατιωτικοί «παραβίασαν τα σύνορα κατά 253 μέτρα»

Ο ίδιος επιβεβαιώνει τις καταθέσεις των Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι δήλωσαν στην απολογία τους ότι αποπροσανατολίστηκαν λόγω κακών καιρικών συνθηκών με αποτέλεσμα να βρεθούν εντός τουρκικού εδάφους ενώ κάνοντας μια εκτίμηση για το μέλλον «βλέπει» προσπάθεια ταύτισης από την Τουρκία της υπόθεσης των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες.

«Αυτή τη στιγμή στην Τουρκία και ειδικά μετά το πραξικόπημα καμία απόφαση σε τέτοιο επίπεδο δεν λαμβάνεται εάν δεν ενημερωθεί ο ίδιος ο Ερντογάν. Κανείς στρατιωτικός δεν πρόκειται να ρισκάρει το ‘’κεφάλι’’ του παίρνοντας μια πρωτοβουλία που ίσως δεν αρέσει. Στην ουσία δεν υπάρχουν πλέον Στρατηγοί σήμερα στην Τουρκία. Εάν ήταν στο χέρι των Τούρκων στρατιωτικών το συμβάν θα είχε ήδη λήξει από την πρώτη στιγμή. Εκτιμούμε πλέον ότι ο Ερντογάν θα τραβήξει την υπόθεση μέχρι το σημείο να αναγκαστεί η ελληνική κυβέρνηση να προτείνει από μόνη της ανταλλαγή» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο έμπειρος αξιωματούχος μάλιστα κάνει αναφορά και σε διαρροές του τουρκικού Τύπου, ιδίως των Μέσων που χαρακτηρίζονται ως «φιλοερντογανικά». «Διαβάζουμε σε εφημερίδες όπως στη Yeni Safak για παράδειγμα να γίνεται συνεχώς λόγος για κατηγορίες περί κατασκοπείας. Αυτές οι αναφορές σίγουρα δεν είναι τυχαίες και πρέπει να τις λάβουμε σοβαρά στα υπ’ όψιν» τονίζει με νόημα.

Τέλος, όσον αφορά την «είδηση» που αναπαράχθηκε από πολλά ΜΜΕ στην Ελλάδα περί προπηλακισμού των Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους φρουρούς τους, δηλώνει ότι: «Δεν πιστεύω ότι έχει βάση. Δεν έχουν άλλωστε και λόγο οι Τούρκοι να κάνουν κάτι τέτοιο. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ρίσκαραν πολλά, κάτι το οποίο σίγουρα δεν θέλουν».

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.