Πως «παίζουν» το θέμα

«Για κατασκοπεία οι Έλληνες στρατιωτικοί» λένε ΜΜΕ στην Τουρκία!

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο την Πέμπτη, 01.03.2018, βρίσκονται για τρίτη μέρα στα χέρια των τουρκικών Αρχών και ζουν τον δικό τους Γολγοθά. Μαζί και οι οικογένειές τους, που από την μία στιγμή στην άλλη έμαθαν ότι τα παιδιά τους συνελήφθησαν στην Τουρκία!

Πώς αντιμετωπίζουν τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία το ζήτημα όμως;

Για κατασκοπεία μιλούν ΜΜΕ στην Τουρκία!

Την ίδια στιγμή, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πώς «παίζουν» το συγκεκριμένο θέμα τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία. Τα οποία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, άργησαν… χαρακτηριστικά να μεταδώσουν την είδηση.

Και μόνο αυτό έχει την σημασία του. Διότι σε άλλες περτιπτώσεις… τρέχουν να μεταδώσουν και το παραμικρό. Το οποίο πολλές φορές είναι τίποτα περιοσσότερο από προπαγάνδα.

Όταν, ωστόσο, «έπαιξαν» το θέμα, πολλά από τα ΜΜΕ έκαναν και κάποιους… συσχετισμούς. Δηλαδή συνέδεσαν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και την σύλληψή τους, με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα και ζητά… επισταμένως ο Ερντογάν σε κάθε ευκαιρία.

Δεν αναφέρουν ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί πρέπει να παραμείνουν στην Τουρκία. Απλά στο… τέλος των ρεπορτάζ, «υπενθυμίζουν» την υπόθεση των οκτώ Τούρκων. Με ό, τι αυτό συνεπάγεται…

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της τουρκικής yenisafak.comη οποία κάνει λόγο για υποψία κατασκοπείας στα σύνορα! Αλλά και πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν καταγεγραμμένες εικόνες στα κινητά τους τηλέφωνα.

Η εφημερίδα Turkiye, από την πλευρά της, αναφέρει: «Σαστισμένοι οι Έλληνες στρατιωτικοί. Η Ελλάδα που δεν έδωσε τους οκτώ πραξικοπηματίες, τώρα ζητά την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

Τέλος, υπάρχουν και μέσα στην Τουρκία όπως η εφημερίδα Star, που αναφέρει απλά πως οι Έλληνες στρατιωτικοί «ξεπέρασαν τα σύνορα».

Δείτε τα βίντεο

Εδώ, πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν αντιμετωπίζουν την κατηγορία της καστακοπείας, αλλά μόνο αυτή της παράνομης εισόδου στην Τουρκία.

Συνεπώς έχει την σημασία του που ακόμη και σήμερα, 03.03.2018, μερικά τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να μιλούν για κατασκοπεία…

Με πληροφορίες από: ΣΚΑΪ, Ant1

Πηγή: newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.