ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Φελίνα Καζάκου: «Επτά χρόνια μετά ο κ. Πετρίδης αναζητά ακόμα την χρυσή τομή»

fonirodopis.gr

«Χρειάστηκαν λοιπόν, επτά χρόνια και μια εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου ο κος Πετρίδης και η Δημοτική αρχή να ασχοληθεί με το θέμα των Δημόσιων χώρων και της καταπάτησης αυτών» αναφέρει η επικεφαλής της παράταξης «Εμείς… η πόλη»

«Ο κ. Πετρίδης, ξεκινά τώρα το ταξίδι για την ανακάλυψη… της Αμερικής» αναφέρει η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο κ. Φελίνα Καζάκου στην κριτική που ασκεί στον Δήμαρχο Κομοτηνής για την χρήση των δημόσιων χώρων.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς… η πόλη» μιλά μεν για «χρόνια αδράνεια» και «επιλεκτική διαχείριση» του κ. Πετρίδη θέτει όμως δε, τον εαυτό της και την παράταξη της υπέρ της ψήφισης οποιασδήποτε πρότασης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Με μια επισήμανση. Αυτή να είναι προϊόν διαλόγου και δημόσιας διαβούλευσης.

Αναλυτικά:

«Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε, για την πρόθεση και πρωτοβουλία  του Δημάρχου Κομοτηνής  Γιώργου Πετρίδη, για την θέσπιση νέας κανονιστικής  και  την χρήση δημοσίου χώρου.

Και διερωτόμαστε γιατί η  αναζήτηση της «χρυσής τομής»  έρχεται με τόση καθυστέρηση;; Πρόκειται για ένα θέμα που είχαμε θίξει επανειλημμένως  και απασχολούσε   το σύνολο της τοπικής κοινωνίας…

Χρειάστηκαν λοιπόν, επτά χρόνια και μια εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου ο κος Πετρίδης και η Δημοτική αρχή να ασχοληθεί με το θέμα των Δημόσιων χώρων και της καταπάτησης αυτών.

Ένα είναι βέβαιο ότι το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, τα τελευταία χρόνια γίνονταν καθημερινά μάρτυρες της ανορθολογικής εφαρμογής των όσων ορίζει η ως άνω κανονιστική αλλά και η σχετική νομοθεσία για την χρήση και εκμετάλλευση του ευρύτερου δημοσίου χώρου, απουσία συγκεκριμένου σχεδίου και προτάσεων από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου, που κάθε άλλο παρά διασφάλισε την ποιότητα ζωής των πολιτών, την ασφάλεια αυτών αλλά και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητάς της πόλης μας.

Η Διοίκηση του δήμου, όφειλε να συντάξει μια νέα κανονιστική που θα αφορά την χρήση των δημόσιων χώρων, το δημόσιο συμφέρον που θα σέβεται την κινητικότητα των πολιτών και θα προστατεύει την επιχειρηματικότητα. Όφειλε να σχεδιάσει συγκεκριμένη πρόταση στο πλαίσιο της νομιμότητας, με αισθητική και κυρίως κοινά αποδεκτή  από τους επιχειρηματίες και τους πολίτες και όχι να επιτρέψει τους επιχειρηματίες να επενδύσουν τεράστια ποσά και τώρα να καταστρέφονται.

Τα παραδείγματα ανορθολογικής χρήσης του δημόσιου χώρου στην πόλη μας; Πάμπολλα. Τα παραδείγματα όμως απουσίας οποιουδήποτε χρηστικού και προσβάσιμου από τους πολίτες δημοσίου χώρου ακόμα περισσότερα.

Έχοντας συμπληρώσει επτά  χρόνια στην διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, ο κ. Πετρίδης, ξεκινά τώρα το ταξίδι για την ανακάλυψη… της Αμερικής. Επτά χρόνια αδράνειας και επιλεκτικής διαχείρισης – εκμετάλλευσης του ευρύτερου δημοσίου χώρου κ. Πετρίδη δεν παραγράφονται εν μία νυκτί ή εν προκειμένω σε διάστημα ενός και πλέον χρόνου, που απομένει μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, ως υπέρμαχοι επίσης του δόγματος «κάλλιο αργά παρά ποτέ», όπως άλλωστε έχουμε πράξει ως παράταξη πολλάκις στο παρελθόν, με τις προτάσεις μας αλλά και την υποστήριξη-ψήφιση μέτρων και αποφάσεων, που κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, αντίστοιχα θα πράξουμε σε όποια πρόταση κατατεθεί και θα αφορά την επικαιροποίηση της κανονιστικής, η οποία θα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, επισημαίνοντας ωστόσο πως αυτή θα πρέπει να είναι προϊόν διαλόγου και διαβούλευσης, γιατί όχι και δημόσιας, του συνόλου των πολιτών, των επαγγελματιών, των αρμοδίων δημοσίων φορέων και υπηρεσιών, την λειτουργία των οποίων θα αφορά άμεσα».

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ