ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρέμβαση του ΕΒΕ Ροδόπης σε Σκουρλέτη και Τόσκα για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες

FoniRodopis

Μεταφέρει τον έντονο προβληματισμό του στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να αναθέσει σε μία μόνο εταιρεία την έκδοση φωτογραφιών – «Θα οδηγήσετε ένα ολόκληρο επάγγελμα σε αφανισμό», αναφέρει στην επιστολή του

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη Παναγιώτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα Νικόλαο, απέστειλε ο Πρόεδρος   του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης, σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου να αναθέσει σε μία εταιρεία την έκδοση φωτογραφιών για αστυνομικές ταυτότητες σε όλη την Ελλάδα. Στην επιστολή επισυνάπτεται το  ψήφισμα του Σωματείου Φωτογράφων Ροδόπης το οποίο υιοθέτησε ομόφωνα  το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης  κατά την υπ. αριθμ. 2/26.02.2018 συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης επιθυμεί να σας μεταφέρει τον έντονο προβληματισμό του αλλά και την αντίθεση του, στους σχεδιασμούς σας να αναθέσετε σε μία μόνο εταιρεία την έκδοση φωτογραφιών για τα νέα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων, πανελληνίως, εντός των αστυνομικών τμημάτων.

Η πρόθεση σας αυτή, θα σηματοδοτήσει την καταστροφή για τον κλάδο του επαγγελματία φωτογράφου, σε μία περίοδο που αντιμετωπίζει έντονες δυσκολίες αλλά και πλήττεται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες έχουν επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για την προμήθεια του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί μεγάλο μέρος των εσόδων τους. Την ποιότητα των υπηρεσιών τους αποδεικνύει το γεγονός ότι για το ελληνικό διαβατήριο, το οποίο αποτελεί ένα από τα ασφαλέστερα έγγραφα παγκοσμίως, χρησιμοποιείται φωτογραφία από τους επαγγελματίες φωτογράφους. Επίσης, χιλιάδες πολίτες θα αναγκαστούν να μεταβαίνουν σε άλλες πόλεις ώστε να εξυπηρετηθούν από αστυνομικά τμήματα που θα διαθέτουν την συγκεκριμένη υποδομή, γεγονός που θα δημιουργήσει επιπλέον δυσκολίες. Σημαντικότατα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όμως και άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

Κύριε Υπουργέ,

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης, οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες της χώρας δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Με τις υψηλότατες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και τα τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα, πληρώνουν δυσανάλογα μεγαλύτερο μέρος της κρίσης από αυτό που τους αναλογεί.

Επειδή το επάγγελμα του φωτογράφου απασχολεί σημαντικό αριθμό επαγγελματιών και διατηρεί θέσεις εργασίας, σας ζητούμε να  τους διαβεβαιώσετε επισήμως ότι δεν θα ισχύσει τίποτα από τα παραπάνω. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα έχετε οδηγήσει ένα ολόκληρο επάγγελμα σε αφανισμό.

Παρακαλούμε άμεσα για τις ενέργειές σας και για την αποδοχή του αιτήματός μας».

Συναντήσεις του Σωματείου Φωτογράφων Ροδόπης με φορείς

Διαδοχικές συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες και φορείς της περιοχής πραγματοποίησε τις προηγούμενες το Δ.Σ. του Σωματείου Φωτογράφων Ροδόπης, το οποίο συνόδευε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Δ.Σ. συναντήθηκαν με τους βουλευτές Ροδόπης κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Ιλχάν Αχμέτ, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, με τον πρώην υπουργό και βουλευτή κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη αλλά και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ ο οποίος παραβρέθηκε στην περιοχή στα πλαίσια εκδήλωσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

«Η απόφαση αυτή αν εφαρμοστεί κλείνει πάνω από 2500 επιχειρήσεις πανελλαδικά, οδηγώντας στην ανεργία 8000 περίπου άτομα και δημιουργεί καθεστώς μονοπωλίου στην Ελληνική αγορά θίγοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Πρότεινα στο Σωματείο Φωτογράφων πώς πρέπει να κινηθούν πολιτικά και νομικά για να προστατέψουν το δίκιο του κλάδου, στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

[TheChamp-Sharing]

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

FAST FOOD23 ώρες πριν

FaceFood

Αν έχεις όρεξη για φαγητό εδώ έχει γύρο πάντα φρέσκο και ποιοτικό

COFFEE23 ώρες πριν

Coffee Nuts

Διάφορες ποικιλίες espresso και καφέ φίλτρου

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ24 ώρες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο «Ηλιαχτίδα»

Στεγνό καθάρισμα – Μειωμένες τιμές – Παραλαβή παράδοση κατ’ οίκον

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ3 ημέρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ