ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Με αντιολισθητικές η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο του Βόρειου Έβρου

fonirodopis.gr

Παρά την ένταση των καιρικών φαινομένων μέχρι στιγμής ανοιχτό παραμένει το Εθνικό Οδικό Δίκτυο, ενώ η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό διεξάγεται κανονικά

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σε όλο το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο (ΕΟΔ) του Βόρειου Έβρου, καθώς και στο ΕΟΔ Σουφλίου-Δερείου, από τον οικισμό του Μεγάλου Δερείου έως και την περιοχή Σάπκα, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων, επισημαίνει το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου.

Οι χιονοπτώσεις που εντάθηκαν μετά τις μεσημβρινές ώρες σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στον νομό δημιουργούν συνθήκες ολισθηρότητας στο οδόστρωμα και στο ΕΟΔ. Ως εκ τούτου το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας συνιστά την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, τη συμμόρφωση των οδηγών με τις υποδείξεις της τροχαίας, τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Ειδικότερα οι οδηγοί που θα κινηθούν στο οδικό δίκτυο του Έβρου θα πρέπει να φέρουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες, να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες, την κατάσταση του δικτύου και να ταξιδεύουν, εφ’ όσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας επιλέγοντας τους κεντρικούς δρόμους.

Σημειώνεται ότι παρά την ένταση των καιρικών φαινομένων μέχρι στιγμής ανοιχτό παραμένει το Εθνικό Οδικό Δίκτυο, ενώ η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό διεξάγεται κανονικά. Τέλος σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός τόσο των τεσσάρων δήμων, Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου.

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ