ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημότης καταγγέλλει τον «Σπάρτακο» για fake news και διχασμό της κοινωνίας!!!

Ο Μάκης Σαλασίδης κάνει το δικό του ρεπορτάζ για την δημοτική παράταξη Κομοτηνής που προτείνει την θανάτωση των αδέσποτων

fonirodopis.gr

Ο Μάκης Σαλασίδης κάνει το δικό του ρεπορτάζ για την δημοτική παράταξη Κομοτηνής που προτείνει την θανάτωση των αδέσποτων

Το δικό του ρεπορτάζ για τα όσα ισχυρίστηκε ο «Σπάρτακος» σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον Δήμο Κομοτηνής για το θέμα των αδέσποτων έκανε ένας δημότης.

Ο Μάκης Σαλασίδης, ο οποίος αντιτίθεται στις προτάσεις της δημοτικής παράταξης για την θανάτωση των αδέσποτων και αποδεικνύοντας στην πράξη τον ενεργό ρόλο που μπορεί να έχει ένας πολίτης στα κοινά, επικοινώνησε εν είδει δημοσιογράφου με την εκπρόσωπο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας προκειμένου να διασταυρώσει και να εξακριβώσει τους ισχυρισμούς του «Σπάρτακου».

Μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο (edokomotini.blogspot.gr) καταθέτει την άποψη του και εγκαλεί την δημοτική παράταξη Κομοτηνής για «fake news», «παραπληροφόρηση» αλλά και «διχασμό μιας ολόκληρης κοινωνίας».

Το δημοσίευμα του Μάκη Σαλασίδη:

«Τίποτε από όσα γράφτηκαν στην πληρωμένη – χορηγούμενη δημοσίευση στο φέισμπουκ του Σπάρτακου δεν είναι έτσι. Μιλήσαμε με την κα Κοντού της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και εκδήλωσε την έκπληξη της για τους πανηγυρισμούς του Σπάρτακου. Επρόκειτο για μία άτυπη συνάντηση σε φιλικό κλίμα, η οποία έγινε με δική της πρωτοβουλία (μάλιστα θα επισκεφτεί και πάλι την Κομοτηνή στο επόμενο διάστημα), όπου παραβρέθηκαν φορείς και ιδιώτες και από τον Σπάρτακο οι κύριοι Καλοδημίδης Πάρις και Πάφης Γιώργος. Ο μεν κύριος Πάφης αποχώρησε από την συζήτηση πολύ γρήγορα, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησε και ο κ. Καλοδημίδης, ο οποίος ως ειδικός ευθανασιολόγος απλά συνθηματολόγησε και εγκατέλειψε, όπως συνηθίζει, τη συζήτηση γιατί δεν είχε να παρουσιάσει εφαρμόσιμες και σοβαρές προτάσεις. Ο διάλογος με τον αντιδήμαρχο και άλλα μέλη συνεχίστηκε και στο τέλος πήγαν στο γραφείο του δημάρχου για να ολοκληρώσουν τη φιλική επίσκεψη της εκπροσώπου της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Μάλιστα, ο κος Πετρίδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις της κα. Κοντού και ζήτησε, λόγω ακριβώς της σημασίας τους, να του τις αποστείλει και γραπτώς, πράγμα το οποίο και θα γίνει. Όσο για την εκπρόσωπο της ΜΚΟ από την Αυστραλία, εδώ γελάμε πιο πολύ από τους fake πανηγυρισμούς του  Σπάρτακου γιατί επρόκειτο απλά για τη συνοδό στο αυτοκίνητο της κα Κοντού και τίποτε παραπάνω. 

 Όρτσα ρε Σπάρτακε, στο τέλος θα μας πείτε ότι αλλάξατε και την συνθήκη της Λοζάνης! Για την αλήθεια των γραφομένων μου απευθυνθείτε στο γραφείο του κ. δημάρχου. Η ανευθυνότητα, τα ψέματα και οι μπούρδες έχουν τα όρια τους».

Το δελτίο Τύπου του «Σπάρτακου»:

«Τρομάξαμε και την Πανελλαδική Φιλοζωική!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/2/18) στον Δήμο Κομοτηνής μία περίεργη συνάντηση για το θέμα των αδέσποτων σκύλων. Η εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) Ζωή Κοντού ανέλαβε την πρωτοβουλία να έρθει και να δει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Μουρτίδη, τους εκπροσώπους του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Καλοδημίδη Πάρι και Γιώργο Πάφη και τον πρόεδρο της ΜΚΟ Φιλοζωική Κομοτηνής Γκουδουσίδη Παναγιώτη. Παρούσα ήταν και η δικηγόρος Κατερίνα Βιζίνη καθώς και μία φιλόζωος εθελόντρια της ΠΦΠΟ, επισκέπτρια από την Αυστραλία.

Η κ. Κοντού είπε εισηγητικά ότι η ΠΦΠΟ έχει θορυβηθεί με τους τεράστιους αριθμούς αδέσποτων που παρατηρούνται στην Κομοτηνή καθώς και με τον αριθμό των καθημερινών επιθέσεων σκύλων σε πολίτες, ότι έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από φοιτητές, από μεμονωμένους φιλόζωους αλλά και από συλλογικότητες της πόλης μας. Θεωρώντας δε πως κάτι δεν γίνεται σωστά στην πόλη, ήρθε να μας δώσει τα …φώτα της.

Οι εκπρόσωποι του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ τόνισαν βέβαια πως αυτό που συμβαίνει στην Κομοτηνή δεν διαφέρει από ό,τι συμβαίνει στις υπόλοιπες πόλεις της επικράτειας και πως την διαφορά εδώ την κάνει η παράταξή μας που καταγράφει τα περιστατικά και ενθαρρύνει τις καταγγελίες. Θυμίζουμε εδώ πως πριν πάρουμε τα επίσημα στοιχεία από το Νοσοκομείο Κομοτηνής για τις επιθέσεις του έτους 2015, δήμαρχος και “φιλόζωοι” διαβεβαίωναν, όπως γίνεται παντού στην Ελλάδα, πως οι επιθέσεις των αδέσποτων σε πολίτες είναι αμελητέες. Κατόπιν τούτου ξεκίνησε η συζήτηση σε κλίμα μάλλον περιορισμένης αισιοδοξίας για εξεύρεση λύσης σε τοπικό επίπεδο.

Ο Π. Γκουδουσίδης μίλησε για την ακτιβιστική του δράση υπέρ των αδέσποτων και τα 300-400 χιλιάρικα που ξόδεψε από την προσωπική του περιουσία (!) και ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Γ. Μουρτίδη όταν ο τελευταίος παραδέχτηκε στην κ. Κοντού πως η κατάσταση στην πόλη είναι αφόρητη και το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο αλλά και η γραφειοκρατία εμποδίζουν τον Δήμο. Ήταν χαρακτηριστικός ο εκνευρισμός και της κ. Κοντού στις ερωτήσεις για το πού, σε ποιαν ελληνική πόλη έχει καταφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα αυτός ο νόμος. 

Σε ερώτηση της εθελόντριας από την Αυστραλία πρός μέλος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για το τι είδους νομοθεσία θα προτιμούσαμε, απαντήσαμε, κάπως προβοκατόρικα, πως θα προτιμούσαμε την αυστραλιανή νομοθεσία. Η ίδια έδειξε ξαφνιασμένη και μας είπε πως οι Αυστραλιανοί είναι εξαιρετικά φιλόζωοι και πολύ αυστηροί με τις στειρώσεις και τα τσιπαρίσματα αλλά …αν ένα αδέσποτο δεν υιοθετηθεί, τού γίνεται ευθανασία.

Το πασιφανές λογικό κενό δημιούργησε μια στιγμιαία (διασκεδαστική για μας) αμηχανία και αποκάλυψε την απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων τόσο των δήθεν φιλόζωων όσο και της κρατούσας νομοθεσίας. 

Η συγκροτημένη και διαρκής δράση του “Σπάρτακου” αμείφτηκε, καθώς μάλλον είμαστε η μόνη πολιτική συλλογικότητα στη χώρα που ασχολείται σοβαρά με το πρόβλημα των ελεύθερων αδέσποτων σκύλων (γιαυτό και ήρθε η ΠΦΠΟ στην πόλη μας). Χωρίς εμάς η Κομοτηνή θα ήταν στον χάρτη με τις πόλεις όπου “δεν υπάρχει πρόβλημα με τα αδέσποτα”. Συνεχίζουμε!».

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ