ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής: Εργάσιμη ημέρα η Καθαρά Δευτέρα

fonirodopis.gr

Ωστόσο, για την ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, η Καθαρά Δευτέρα έχει καθιερωθεί ως κατ΄ έθιμον αργία και το σύνολο των καταστημάτων παραμένουν κλειστά

Ανακοίνωση για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής μέσω της οποίας υπενθυμίζει στους επαγγελματίες ότι πρόκειται για εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον καθένα εάν η επιχείρηση του λειτουργήσει ή όχι.

Αναλυτικά, ο Εμπορικός Σύλλογος στην ανακοίνωση του τονίζει:

«Κατ΄ έθιμον αργία για την Κομοτηνή η Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα και με την ενημερωτική εγκύκλιο που απέστειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, η οποία διευκρινίζει το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων και το καθεστώς πληρωμής των μισθωτών υπαλλήλων την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής υπενθυμίζει τα παρακάτω:

‘’H Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες), επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο – επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι. Δεδομένου λοιπόν του χαρακτήρα της ημέρας ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους εργαζόμενους τους’’.

Ωστόσο, για την ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, η Καθαρά Δευτέρα έχει καθιερωθεί ως κατ΄ έθιμον αργία και το σύνολο των καταστημάτων παραμένουν κλειστά, με εξαίρεση να αποτελούν τα καταστήματα διατροφής (φούρνοι, παντοπωλεία, super market) που εξυπηρετούν τις ανάγκες του κοινού την συγκεκριμένη ημέρα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής θεωρεί πως δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της άτυπης αργίας και καλεί τους συναδέλφους να τηρήσουν το έθιμο και αυτή τη χρονιά.

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ».

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ