ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

«Με σουβλάκια και θεάματα προσπαθεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών»

fonirodopis.gr

«Πλήρως αποτυπωμένη η αδυναμία της διοίκησης Πετρίδη να ανταποκριθεί τόσο στις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης προγραμματικής περιόδου όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών», αναφέρει η Φελίνα Καζάκου

Σκληρή κριτική απέναντι στον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη εξαπέλυσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής κ. Φελίνα Καζάκου με αφορμή τη συζήτηση για την έκκριση του ετήσιου Προγράμματος Δράσης του Δήμου Κομοτηνής για το έτος 2018.

Η κ. Καζάκου μιλά για επαναλαμβανόμενες ενέργειες, εξαγγελίες και ξεπερασμένες υπηρεσίες ενώ τονίζει την αδυναμία της διοίκησης Πετρίδη να ανταποκριθεί τόσο στις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης προγραμματικής περιόδου όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Χαρακτηριστικό άλλωστε των όλων παραπάνω είναι ότι ο Δήμαρχος Κομοτηνής θεωρεί ως επιτυχία της διοίκησης του το έργο της Τσανακλείου, το οποίο όμως αν κάποιος θα έπρεπε να καρπωθεί είναι όχι ο ίδιος αλλά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Αναλυτικά, η Φελίνα Καζάκου αναφέρει:

«Ο Δήμαρχος Κομοτηνής και η ομάδα του μετά από επτά χρόνια στο τιμόνι της διοίκησης του Δήμου φέρνουν προς ψήφιση ένα ακόμη  ετήσιο πρόγραμμα δράσης, αυτό του 2018.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες και έργα του δήμου για το 2018, είναι απόλυτα ταυτισμένο με το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και αποτελεί μέρος του επιχειρησιακού προγράμματος του δήμου που περιλαμβάνει τις πολιτικές του δήμου Κομοτηνής σε έργα και δράσεις σε διαφορετικούς τομείς.

Αυτό που είναι βέβαιο, σύμφωνα και με τις αρχές της δημόσια Διοίκησης και Οργάνωσης, είναι η απαραίτητη αξιολόγηση των προηγούμενων πολιτικών επιλογών και δράσεων. Είναι άξιο απορίας και συζήτησης το γεγονός ότι ο δήμαρχος δεν έχει προβεί τα τελευταία χρόνια σε παρουσίαση, αξιολόγηση και απολογισμό των πολιτικών του επιλογών αλλά και των πεπραγμένων της διοίκησης του.

Η Διοίκηση προτείνει ένα ακόμη σχέδιο δράσης  χωρίς να γνωρίζει τα όποια σημεία αδυναμίας, παθογένειας, εκτίμησης ξεπερασμένων πολιτικών και ανάγνωση των νέων Ευρωπαϊκών τάσεων σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις.

Για αυτό άλλωστε αν μελετήσει κανείς το κείμενο του σχεδίου δράσης του έτους 2018 και το συγκρίνει με τις προηγούμενες εξαγγελίες – αντίστοιχα σχέδια, θα καταγράψει επαναλαμβανόμενες ενέργειες, εξαγγελίες και ξεπερασμένες υπηρεσίες, που πλέον δεν είναι σε λειτουργία  όπως ο θεσμός του «Συμπαραστάτη του Δημότη».

Η αδυναμία της διοίκησης Πετρίδη αποτυπώνεται σε κάθε πρόταση και μάλιστα με ένα τέτοιο τρόπο που απαξιώνει την αντίληψη των μελών του Δ.Σ. που καλείται να αξιολογήσει και να ψηφίσει ένα τέτοιο σχεδιασμό, αλλά και των πολιτών .

Ο κος Πετρίδης προσπαθεί να μας πείσει, ότι με την εξυγίανση των οικονομικών, τη δημιουργία  του αποθεματικού αλλά και των φθηνών μεμονωμένων πολιτικών  του στυλ (σουβλάκια και θεάματα) θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των συναδέρφων του αλλά και των πολιτών.

Καμία αναπτυξιακή πρωτοβουλία καθώς από τις μελέτες του ετήσιου προγράμματος διαπιστώνουν την μελλοντική αδυναμία του Δήμου Κομοτηνής να συμμετέχει σε επενδυτικές πρωτοβουλίες, καθώς για την υποβολή νέων προτάσεων απαιτείται πλέον ωριμότητα των έργων.

Θεωρεί επιτυχία  το ένα και μοναδικό  έργο της Τσανακλείου, που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και εκείνο υλοποιείται με ρυθμούς χελώνας  προκειμένου να το εγκαινιάσει το 2019, βλέπετε προεκλογική χρονιά.

Δεν θεωρώ επιτυχία της  διοίκησης το ποσό των ενταγμένων έργων στην πολυσυζητημένη ΟΧΕ, έργα προϋπολογισμού 1.700.000€ όταν ο συνολικός  ΠΥ της πρόσκλησης είναι 60.000.000€.

Όπως θεωρώ αποτυχία το γεγονός ότι η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής  έχει καταφέρει να εντάξει  έργα στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού μόλις στα 19. 423.835€, όταν το ΠΕΠ της ΠΑΜΘ ανέρχεται στα 507.000.000 €, ενώ η απορρόφηση βρίσκεται μόλις στο 6,13%.

Με λίγα λόγια είναι αποτυπωμένη πλήρως η αδυναμία της διοίκησης Πετρίδη να ανταποκριθεί τόσο στις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης προγραμματικής περιόδου όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Η πόλη παρουσιάζει την μεγαλύτερη στασιμότητα από ποτέ, και η  καθημερινότητα της αφόρητη..

Κυκλοφοριακό πρόβλημα – αδυναμία διαχείρισης συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, αδέσποτα, ελλιπής καθαριότητα, έλλειψη υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων, αδυναμία κάλυψης αναγκών σχολικών μονάδων, εγκαταλειμμένοι οικισμοί,  μη ύπαρξη σχεδίου αξιοποίησης δημοτικών ακίνητων, πολιτιστικές δράσεις χωρίς σχεδιασμό που να αναδεικνύουν  την παράδοση και την ταυτότητα της πόλης, επιπόλαιη και επιφανειακή προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής  και επιβάρυνση του  περιβάλλοντος  χωρίς καταγραφή των επιπτώσεων από την εναπόθεση και μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης στον ΧΥΤΑ Κομοτηνής.

Καμία πρωτοβουλία στην υποστήριξη της νέας γενιάς, σε θέματα απασχόλησης, ενίσχυσης πρωτοβουλιών για την επιχειρηματικότητα και οικονομία της περιοχής μας.

Και εμείς δυστυχώς «χτυπάμε κλειστές πόρτες», καθώς καμία από τις προτάσεις μας δεν έχει έρθει για συζήτηση ή έγινε αποδεκτή. Θα συνεχίσουμε όμως και αφήνουμε τις πρωτοβουλίες μας και τις αρχές μας ως παράταξη στην κρίση των πολιτών..

Το μοντέλο λειτουργίας των Δήμων έχει αλλάξει κε Πετρίδη.

Και αν κρίνουμε το Σχέδιο Δράσης που μας προτείνετε, αποδεικνύεται ότι έχετε μείνει τόσο εσείς , όσο  και η διοίκηση σας, κλειδωμένοι στις παρωχημένες πολιτικές σας.

Για  το λόγο αυτό, το καταψηφίζουμε». 

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ