ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Στοχοποίηση και παράνομη απόλυση εργαζόμενης από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής!

«Μαύρη» μέρα για το συνδικαλιστικό κίνημα στη Ροδόπη: Συνδικαλιστική οργάνωση που απολύει τους δικούς της εργαζόμενους

Μια πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά χρονικά παράνομη και καταχρηστική απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κατά την διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίασης την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου.

Με πρωτεργάτη τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρο Παντελή Μαγαλιό, το Διοικητικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση να απολύσει την εργαζόμενη του Ρυία Πατσατζή με την αιτιολογία ότι η τελευταία «προσέβαλε και έθιξε την τιμή του προέδρου του στην τοπική κοινωνία».

Η «προσβολή» αυτή φυσικά δεν αφορά τίποτα άλλο την ανάδειξη των αυθαιρεσιών του Παντελή Μαγαλιού, τις οποίες έχει καταγγείλει πολλάκις στο παρελθόν τόσο η εργαζόμενη του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής όσο και «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση» αλλά και η εφημερίδα μας εδώ και πολλά έτη.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η απόλυση θεωρείται παράνομη και καταχρηστική καθώς η Ρυία Πατσατζή εκτός από μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου είναι και πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου και ως εκ τούτου προστατεύεται από τον συνδικαλιστικό νόμο (Ν.1264/82).

Η «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση» στην ανακοίνωση της μιλά για «στοχοποίηση» της εργαζομένης και καταστρατήγηση καταστατικού ενώ η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος κάνει λόγο για ενέργειες που αμαυρώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης:

«Έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα  την συμπεριφορά του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου  κ. Μαγαλιού  και της παράταξής του,  οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία τους,  το έχουν  μετατρέψει  σε φέουδο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων. Μια πλειοψηφία η οποία προέκυψε από τις νόθες διαδικασίες του τελευταίου Συνεδρίου και δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι από  την παράταξη του κ. Μαγαλιού εκλέγονται από Σωματεία σφραγίδες ή από ανύπαρκτα Σωματεία, χωρίς καμία δράση.

Αλλά ακόμα κι εμείς, δεν είχαμε φανταστεί , μέχρι που θα φτάσει η κατάντια,  αυτών που αυτοαποκαλούνται «συνδικαλιστές» και που αμαύρωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα όλα αυτά τα χρόνια, στα μάτια του κόσμου. Δυστυχώς το είδαμε, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, που έγινε στις 13/02/2018 και στο οποίο η πλειοψηφία του κ. Μαγαλιού αποφάσισε, παρά την άρνηση  την δικιά μας, αλλά και του ΠΑΜΕ να συμμετέχουμε σ’ αυτή την πρωτοφανή διαδικασία,  την απόλυση της υπαλλήλου του Ε.Κ. Ρυίας Πατσατζή, η οποία είναι και μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ. αλλά και Πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου και την οποία εδώ και μεγάλο διάστημα έχει στοχοποιήσει, πιστεύοντας ότι έτσι θα φιμώσει την κριτική που του ασκεί  η παράταξή μας, της οποίας είναι μέλος η Ρυία Πατσατζή.

Μάλιστα για ν’ αποφύγει ο ίδιος να εισηγηθεί την εν λόγω απόλυση, μια και με την Ρυία Πατσατζή υπάρχουν εδώ και καιρό δικαστικές εκκρεμότητες , κατασκεύασε μια «πειθαρχική επιτροπή» καταστρατηγώντας το καταστατικό του Ε.Κ., το οποίο δεν προβλέπει κάτι τέτοιο.  Σε αυτήν την «επιτροπή»  τοποθέτησε άτομα της αρεσκείας του, μόνο από την παράταξή του και η οποία ανέλαβε να κάνει την εισήγηση της απόλυσης κατά παραγγελία.

Καταγγέλλουμε την απόφαση αυτή  ως  εντελώς  παράνομη και  καταχρηστική και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της. Δηλώνουμε ότι θ’ αντιδράσουμε με κάθε μέσο, νομικό και συνδικαλιστικό σε αυτές τις πρακτικές, που μπορεί να εκθέτουν τον ίδιο τον κ. Μαγαλιό, αλλά εκθέτουν και το Εργατικό Κέντρο ανεπανόρθωτα.

Καλούμε για άλλη μια φορά, τα μέλη της πλειοψηφίας να πάψουν να καλύπτουν τις αυθαιρεσίες του κ. Μαγαλιού και να γνωρίζουν ότι είναι συνυπεύθυνοι σε ότι εξευτελίζει  τον θεσμό του Ε.Κ. στα μάτια των εργαζομένων της περιοχής, σε μια περίοδο που δέχονται  επίθεση η Εργατική Τάξη και τα εργατικά δικαιώματα από τις μνημονιακές πολιτικές.

Η Τρομοκρατία  που έχει εξαπολύσει ο κ. Μαγαλιός και η παράταξη του με κύριο στόχο την παράταξή μας δεν θα περάσει!!»

Η καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

«Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος καταγγέλλει την πρωτοφανή για τα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος παράνομη, καταχρηστική και εκδικητική απόφαση, που έλαβε η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Ε.Κ. Κομοτηνής και ο Πρόεδρος του Π. Μαγαλιός στις 13/2/2012, να προχωρήσει στην απόλυση της εργαζόμενης επί 18 συνεχή χρόνια σε αυτό, Ρυίας Πατσατζή.

Η εργαζόμενη, η οποία είναι ταυτόχρονα και μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ. με την παράταξη της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης (ΑΣΠ), αλλά και Πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει στοχοποιηθεί, διότι «τόλμησε» να διεκδικήσει τα δικαιώματά της και να ασκήσει κριτική στην πλειοψηφία του Ε.Κ. Μάλιστα για ν’ αποφύγει ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Κομοτηνής να εισηγηθεί την εν λόγω απόλυση, μια και ο ίδιος έχει μηνύσει την εργαζόμενη για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση, κατασκεύασε μια «πειθαρχική επιτροπή», καταστρατηγώντας το ίδιο καταστατικό του Ε.Κ., το οποίο δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Σε αυτήν την «επιτροπή» τοποθέτησε άτομα της αρεσκείας του, μόνο από την δική του παράταξή. Η επιτροπή αυτή ανέλαβε να κάνει την εισήγηση της απόλυσης κατά παραγγελία.

Η πρωτοφανής αυτή «μονοπαραταξιακή» απόφαση, ελήφθη τελικά παρά το γεγονός ότι με αυτήν διαφώνησαν απόλυτα τόσο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ όσο και της ΕΣΠ, καθώς δε νομιμοποίησαν αυτή τη συγκεκριμένη διαδικασία. Τέτοιου είδους ενέργειες αμαυρώνουν κυριολεκτικά τόσο την εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και των συνδικαλιστών. Είναι απαράδεκτο μια συνδικαλιστική οργάνωση να απολύει τους δικούς της εργαζόμενους, πολύ δε περισσότερο να εμφανίζεται συνδικαλιστής να απολύει συνδικαλιστή χωρίς καν να προϋπάρχουν οι λόγοι που ορίζει ο Ν. 1264/82!

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, ούτε ο πιο στυγνός εργοδότης δεν ακολουθεί αυτή την τακτική, κυρίως όταν υπάρχει δικαστική διαμάχη με τον εργαζόμενο, όπως στην αναφερόμενη περίπτωση, η οποία είναι σε εξέλιξη και δεν έχει οριστικοποιηθεί. Η ΟΙΥΕ καταγγέλλει την απόλυση ως εντελώς παράνομη και καταχρηστική, ζητάμε την άμεση ανάκλησή της και την άμεση παρέμβαση της ΓΣΕΕ. Δηλώνουμε τέλος ότι, θ’ αντιδράσουμε με κάθε μέσο σε τέτοιου είδους πρακτικές, που εκθέτουν το Εργατικό κίνημα ανεπανόρθωτα».

[TheChamp-Sharing]

TOPNEWS

Οδηγίες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας για την ανεύρεση ανιθαγενών μουσουλμάνων της Θράκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσιο τέλος για την περίπτωση μουσουλμάνου Θρακιώτη που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια από το 2004 με το διαβόητο άρθρο 19 επειδή… ξενιτεύτηκε

Ήταν η χούντα που αφαίρεσε την ιθαγένεια της Μελίνας Μερκούρη και ήταν όλος ο πολιτισμένος κόσμος που καμάρωσε τότε τη γενναία στάση της σπουδαίας Ελληνίδας.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες είχαν την ίδια «τύχη», από τότε που εφαρμόστηκε το προεδρικό διάταγμα του 1927 μέχρι και το 1955, οπότε και αντικαταστάθηκε με το εξίσου κατάπτυστο άρθρο 19, που παρέμεινε σε ισχύ μέχρι και το 1998, οπότε και καταργήθηκε από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.

Μόλις χθες (3/4), όμως, έληξε αίσια άλλη μία από τις ακραίες περιπτώσεις αναλγησίας και νομικής αυθαιρεσίας του ελληνικού κράτους κι έγινε έτσι άλλο ένα μικρό βήμα αποκατάστασης του κράτους δικαίου.

Μουσουλμάνος Θρακιώτης που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια με το διαβόητο άρθρο 19 επειδή… ξενιτεύτηκε, όπως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες εκείνες τις δεκαετίες, ζούσε από το 2004 στη Θράκη χωρίς ελληνική ιθαγένεια.

Το Συμβούλιο Ιθαγένειας είχε απορρίψει δύο φορές την αίτηση ανάκτησης της ελληνικής του ιθαγένειας, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ίσως το Συμβούλιο Ιθαγένειας αφουγκράστηκε τη συγκινητική ομιλία του βουλευτή στο βήμα της Βουλής για το δράμα μερικών δεκάδων ανιθαγενών της Θράκης ή κατανόησε επιτέλους το προφανές της μη εφαρμογής του άρθρου 19 στις περιπτώσεις όσων ξενιτεύτηκαν, για παράδειγμα στη Γερμανία, και πολύ περισσότερο όσων ζουν στην Ελλάδα.

Ρωτήσαμε τον Ειδικό Γραμματέα Ιθαγένειας, Λάμπρο Μπαλτσιώτη, σχετικά με το ζήτημα της τύχης αυτών των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται ως «ανύπαρκτοι» πολίτες στη χώρα τους:

«Τα ζητήματα ιθαγένειας που ανακύπτουν με τους μουσουλμάνους της Θράκης διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά όσους ζητούν ανάκτηση της ελληνικής τους ιθαγένειας, την οποία έχουν απολέσει με το άρθρο 19 και ζουν ιδίως στην Ελλάδα ως ανιθαγενείς.

Από το 2007, άρχισε η ιθαγενειακή αποκατάσταση αυτών των περιπτώσεων και η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Δυστυχώς με πολύ αργούς ρυθμούς, αλλά έχει γίνει. Φαίνεται όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν λίγες δεκάδες άτομα που διαβιούν στη Θράκη σε καθεστώς ανιθαγένειας.

Το πρόβλημα είναι ότι οι πληροφορίες αυτές μας έρχονται έμμεσα, από άλλα υπουργεία και υπηρεσίες, καθώς οι ίδιοι δεν έχουν αιτηθεί την ανάκτηση της ιθαγένειάς τους.

Για να λυθεί το ζήτημα, καθώς εικάζουμε ότι πρόκειται για κοινωνικά αποκλεισμένα πρόσωπα, στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης, θα αποσταλούν οδηγίες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας με χωρική αρμοδιότητα τη Θράκη, με σκοπό την «ανεύρεσή» τους και την κατάθεση της σχετικής αίτησης.

Παρεμπιπτόντως, στο ίδιο έγγραφο θα γίνεται ανάλογη προσπάθεια «ανεύρεσης» ανιθαγενών από τα διάδοχα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ. Η δεύτερη αφορά όσους αιτούνται τη διαπίστωση της ελληνικής τους ιθαγένειας, για παράδειγμα ένα τέκνο που γεννήθηκε πριν χάσουν οι γονείς του την ιθαγένεια.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή ορθής εφαρμογής της νομοθεσίας, έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην αποκατάσταση της νομιμότητας, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν. Και, για να προλάβω την ερώτησή σας, φαίνεται ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται, ας είμαστε καλοπροαίρετοι, σε ανεπαρκή γνώση μιας δαιδαλώδους νομοθεσίας».

Πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Ανανεώθηκε η θητεία του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πετυχημένο έργο του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας (ΔΕΜΠ) Κομοτηνής αναγνώρισε η κυβέρνηση, η οποία ανανέωσε τη θητεία του στη θέση του προέδρου για ακόμα ένα έτος.

Με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα η οποία δημοσιεύθηκε στις 8 Απριλίου ορίστηκαν εκ νέου τα πέντε τακτικά και τα δύο αναπληρωματικά μέλη της ΔΕΜΠ Κομοτηνής, τα οποία είναι:

Τακτικά μέλη
Ισά Σελήμ του Βελή
Βετάτ Ρετζέπ του Αλή
Χουσεΐν Κιρ Αχμέτ του Χασάν
Σαλή Σαλή του Μουσταφά
Αχμέτ Σολάκ Σακήρ του Χασάν

Αναπληρωματικά μέλη
Γιουσούφ Οσμάν του Χουσεΐν
Ριτβάν Εμίν Ναζίφ του Γιουσούφ

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Την παραλία του Προφήτη Ηλία καθάρισαν μέλη του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μικροί και μεγάλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής ένωσαν την Κυριακή 7 Απριλίου τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Πανελλαδική εθελοντική δράση «Let’s do it Greece»!

Νωρίς το πρωί συναντήθηκαν όλοι στα Γραφεία του Συλλόγου και ξεκίνησαν προς την παραλία του Προφήτη Ηλία. Εκεί, αφού μοιράστηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, άρχισε η περισυλλογή σκουπιδιών. Δυστυχώς ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, ωστόσο όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Στη συνέχεια γευμάτισαν μαζί, δίνοντας ραντεβού για το επόμενο Let’s do it Greece!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς εθελοντές, στους γονείς τους, αλλά και σε όλους που πήραν μέρος σε αυτή την όμορφη δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής θα εκπροσωπήσει την ΠΑΜΘ σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγχαρητήρια επιστολή για τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής Βασιλική Κουτάνη η οποία θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρί, εξέδωσε η Διεύθυντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαριγούλα Κοσμίδου.

Η Συγχαρητήρια Επιστολή:

«Ως Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης θα ήθελα να συγχαρώ τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής Φωτεινή Βασιλική Κουτάνη για το εξαίρετο κείμενό της με το οποίο θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρί. Το κείμενό της κατάφερε να συγκεράσει επιτυχώς την επιστημονική γνώση με τη δημιουργική γραφή, αναδεικνύοντας με ευαισθησία τον αγώνα της Μαρίας Κιουρί ως γυναίκας που αψήφησε πολλές κατεστημένες αντιλήψεις της εποχής της και διέπρεψε στον επιστημονικό στίβο. Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στους προσωπικούς αγώνες της μαθήτριάς μας, ένας από τους οποίους είναι και η συμμετοχή της στον παραπάνω διαγωνισμό!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΒΡΟΣ4 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Ουσιαστική η στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ακρίτες»

ΕΒΡΟΣ4 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Στον Έβρο χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας»

ΒΟΥΛΗ4 ώρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

ΕΒΡΟΣ12 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Ήρωες γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης»

ΔΙΕΘΝΗ12 ώρες πριν

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλγαρία επιμένει στο βέτο κατά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ12 ώρες πριν

Γλυκά Νερά: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο σύζυγος της Καρολάιν

ΡΟΔΟΠΗ13 ώρες πριν

Στο Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής θα πραγματοποιούνται εφεξής τα rapid tests

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ13 ώρες πριν

Εγκαινιάστηκε η Δομή Σίτισης του Δήμου Ιάσμου

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ14 ώρες πριν

Αποχή των δικηγόρων της Ροδόπης από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

ΒΟΥΛΗ4 ώρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

TΟΥΡΚΙΑ14 ώρες πριν

Προκλητική ανακοίνωση Άγκυρας για την καταδίκη του ψευδομουφτή Ξάνθης

ΞΑΝΘΗ1 ημέρα πριν

Καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για τις δηλώσεις περί «Ντενκτάς της Θράκης»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ1 ημέρα πριν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ο σύζυγος της

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 ημέρα πριν

Διαψεύδουν τον Δήμαρχο Κομοτηνής οι κάτοικοι στην οδό Χαλκοκονδύλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x