ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καζάκου: Ζητά την ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

fonirodopis.gr

«Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των δημοτών για θέματα και αποφάσεις που αφορούν το Δήμο Κομοτηνής», σημειώνει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

Αίτημα προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου για την ζωντανή αναμετάδοση (live streaming) των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε τον περασμένο Απρίλιο (27.04.2017) η επικεφαλής της παράταξης «Εμείς… η πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου.

Η κ. Καζάκου στο αίτημα της ισχυρίζεται πως με την ζωντανή αναμετάδοση θα διασφαλιστεί η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των δημοτών για θέματα και αποφάσεις που αφορούν το Δήμο Κομοτηνής τονίζοντας παράλληλα ότι κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας  της υπηρεσίας είναι μικρό.

Μέχρι σήμερα ωστόσο το αίτημα της κ. Καζάκου, άγνωστο γιατί, δεν έχει έρθει ακόμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρόταση της κ. Φελίνας Καζάκου:

«Αγαπητή Κα Πρόεδρε,

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κομοτηνής, σας υποβάλουμε την πρόταση της παράταξης μας – «Εμείς …η πόλη», που αφορά  την εγκατάσταση και λειτουργίας της υπηρεσίας  ζωντανής αναμετάδοσης  – “Live Streaming” των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για ένα σύστημα παρακολούθησης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  που παρέχει στον Δημότη τη δυνατότητα της παρακολούθησης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω Ίντερνετ με την χρήση Η/Υ ή άλλης συσκευής smartphone/tablet.

Η εφαρμογή αυτή εφαρμόζεται σε εκατοντάδες δήμους σε όλη τη χώρα και το κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας  της υπηρεσίας είναι μικρό, καθώς αξιοποιούνται οι νέες τεχνολογίες. 

Η αναμετάδοση θα ξεκινά με την έναρξη της συνεδρίασης  και θα ολοκληρώνεται με το τέλος αυτής. Πρόσβαση στον συγκεκριμένο  σύνδεσμο θα μπορούν να έχουν όλοι οι πολίτες ενώ αρχείο των συνεδριάσεων θα τηρείται στην πλατφόρμα του e-meeting, για την αποκλειστική χρήση από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των δημοτών για θέματα και αποφάσεις που αφορούν το Δήμο Κομοτηνής και εξασφαλίζεται  το πέρασμα από την κλασικού τύπου δημόσια συνεδρίαση στην e-συνεδρίαση, επιτυγχάνοντας ένα επιπλέον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών οδηγώντας έτσι στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Σας παρακαλούμε, όπως προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου η πρόταση μας να έρθει προς συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο».

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ