ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

«Δεν υπάρχει φόβος έλλειψης πετρελαίου στα σχολεία», διευκρινίζει ο Γιάννης Γκαράνης

fonirodopis.gr

 

Με ανακοίνωση του διαψεύδει το περιεχόμενο του εγγράφου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ασκεί κριτική γι’ αυτό στην… Φελίνα Καζάκου!

Τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με έλλειψη πετρελαίου σε σχολικές μονάδες της περιοχής που αποκάλυψε την Παρασκευή (26/1) η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο κ. Φελίνα Καζάκου διαψεύδει ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης με ανακοίνωση του.

Το παράδοξο ωστόσο στην ανακοίνωση είναι ότι μέσω αυτής ασκείται δριμεία κριτική για το περιεχόμενο του εγγράφου όχι στην υπογράφουσα του, Διευθύντρια κ. Κοσμίδου, αλλά στην επικεφαλής της παράταξης «Εμείς… η πόλη» κ. Καζάκου η οποία το μόνο που έπραξε στην ουσία, πάντα στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων της, ήταν απλά να επικαλεστεί ένα δημόσιο έγγραφο.

Για όλο αυτό το αλαλούμ που προκλήθηκε οι ευθύνες βαραίνουν φυσικά το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κομοτηνής, από το οποίο παρατηρείται ελλιπή ενημέρωση σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες. Ενδεικτικό των παραπάνω είναι ότι χρειάστηκε να περάσουν τρεις (3) ολόκληρες μέρες μέχρι να υπάρξει μια ανακοίνωση, να αποσαφηνιστεί η κατάσταση και κυρίως να καθησυχαστούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι γονείς και μαθητές.

Προφανώς η Δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται τον δημόσιο διάλογο με διαφορετικά κριτήρια. Η κ. Καζάκου θα έπρεπε ίσως να αγνοήσει ή να κάνει τα στραβά μάτια σε ένα δημόσιο έγγραφο που ήρθε απλά στα χέρια της και για την δημοσιοποίηση του οποίου σήμερα δέχεται αδίκως κριτική με άκρως μάλιστα ειρωνικές και εκτός ορίων πολιτικής ευπρέπειας εκφράσεις όπως «μαντικές ικανότητες» και «προβλέψεις τύπου Πυθίας».

Το κενό της ενημέρωσης από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κομοτηνής έρχεται σήμερα (27/1) να καλύψει ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης ο οποίος με ανακοίνωση του διευκρινίζει τα κάτωθι:

«Με έκπληξη διαβάσαμε  και απαντάμε στην διαδικτυακή  σελίδα  ‘’Εμείς… η Πόλη’’ την συνεχεία της αντιπαράθεσης για το πετρέλαιο στα σχολεία της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η κ. Καζάκου συνεχίζει να εκτίθεται όσον αφορά στο θέμα της θέρμανσης των σχολικών μονάδων. Στις 25/1 και 26/1 τα σχολεία λειτούργησαν κανονικότατα.

Η κ. Καζάκου αγνοώντας το γεγονός ότι η αρμόδια δημοτική σχολική επιτροπή που εφοδιάζει με πετρέλαιο τις σχολικές μονάδες, είναι το μόνο όργανο που γνωρίζει κατόπιν αυτοψίας τα αποθέματα πετρελαίου στα σχολεία, προτίμησε να εμπιστευτεί τις μαντικές της ικανότητες παρά να ζητήσει ενημέρωση από αυτή την αρμόδια επιτροπή.

Το έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, εικάζει ότι θα εξαντληθεί το πετρέλαιο στα σχολεία.

Το ίδιο έγγραφο έλαβε και η αρμόδια δημοτική σχολική επιτροπή, και επισήμανε στην Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ότι δεν υπάρχει τέτοιος φόβος, διότι εμείς,  νωρίτερα  κατόπιν αυτοψίας σε κάθε σχολική μονάδα, επιβεβαιώσαμε τα λεγόμενά μας.

 Επίσης, αυτό που προφανώς δεν έλαβαν υπόψη τους, είναι ότι σε όλες αυτές τις μεγάλες σχολικές μονάδες, οι Διευθυντές είναι καινούργιοι (ανέλαβαν καθήκοντα 1/8/2018) και ευλόγως δεν μπορούν γνωρίζουν ακόμα τι κατανάλωση υπάρχει στον λέβητα του σχολείου τους.

Προτείνουμε στην κ. Καζάκου την επομένη φορά να μην κάνει προβλέψεις τύπου Πυθίας, και να ψάξει απαντήσεις από τους αρμοδίους».

Θα πρέπει τέλος να σημειώσουμε ότι η παραπάνω απάντηση αντικρούει τους ισχυρισμούς ακόμα και του ίδιου του Δημάρχου κ. Πετρίδη.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «οι διευθυντές δεν μπορούν να γνωρίζουν ακόμα τι κατανάλωση υπάρχει στον λέβητα», ενώ αντιθέτως ο Δήμαρχος δήλωσε σε τοπικό ραδιόφωνο πως «Είχαμε ζητήσει από τους διευθυντές των σχολείων να μην γίνεται τελευταία στιγμή η παραγγελία του πετρελαίου. Οι περισσότεροι το κάνουν, τώρα άνθρωποι είμαστε από κάποιους ξέφυγε. Έχουμε δύο περιπτώσεις που ειδοποίησαν μια μέρα πριν αδειάσει ο λέβητας και είχαμε αυτά τα προβλήματα».

Εκτός αυτού, ο κ. Γκαράνης σημειώνει πως «δεν υπάρχει φόβος έλλειψης πετρελαίου» σε αντίθεση και πάλι με τον κ. Πετρίδη ο οποίος είχε παραδεχτεί την ύπαρξη προβλήματος σε ένα μόνο σχολείο, το οποίο όπως είπε οφείλεται σε αδυναμία ανταπόκρισης του προμηθευτή.

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ