ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ιεράς Συνόδου ο Παντελεήμων και οι «αντάρτες» Μητροπολίτες!

fonirodopis.gr

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή της Διαρκής Ιεράς Συνόδου – Ενοχλημένος εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το «αντάρτικο» στους χώρους της Εκκλησίας

Πυρ και μανία φέρεται πως είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της Ξάνθης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με την απόφαση των 12 Μητροπολιτών της Βορείου Ελλάδος να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Μαχητής» της Ξάνθης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σκοπεύει να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ιεράς Συνόδου τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων καθώς και τους υπόλοιπους 11 Ιεράρχες που πήγαν κόντρα στη «γραμμή» του για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα και προκειμένου να αποτραπούν νέα αντίστοιχα φαινόμενα στις τάξεις των Μητροπολιτών έχει συγκληθεί εκτάκτως την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. «Μετά λοιπόν τις παραπάνω εξελίξεις, συνεδριάζει εκτάκτως την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, μετά από απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κ. Ιερώνυμου, στον απόηχο του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό, και όπως αναφέρεται, θα ασχοληθούν με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα, στην πραγματικότητα όμως ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να αποτρέψει τους Μητροπολίτης Αττικής και Στερεάς Ελλάδος να συμμετάσχουν στο επόμενο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την Μακεδονία,  στις 4 Φεβρουαρίου 2018», αναφέρει χαρακτηριστικά ο «Μαχητής».

Υπενθυμίζεται, ότι οι 12 Μητροπολίτες που έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν οι παρακάτω:

1. Θεσσαλονίκης Άνθιμος
2. Ξάνθης Παντελεήμων
3. Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων
4. Βρυούλων Παντελεήμων
5. Μιλήτου Απόστολος
6. Βεροίας Παντελεήμων
7. Σερρών Θεολόγος
8. Ζιχνών καί Νευροκοπίου Ιερόθεος
9. Κοζάνης Παύλος
10. Ιερισού Θεόκλητος
11. Κίτορυ Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος
12. Καβάλας Στέφανος.

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ