ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης συμμετείχε και ο Μαρωνείας Παντελεήμων

fonirodopis.gr

Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Μητροπολίτη Ανθίμου και διαδήλωσε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας κόντρα στη γραμμή «όχι στα συλλαλητήρια» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Κόντρα στη γραμμή «όχι στα συλλαλητήρια» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων πήγε και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και συμμετείχε την Κυριακή (21/1) στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής έδωσε το «παρών» στο συλλαλητήριο και διαδήλωσε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μαζί με άλλους Ιεράρχες της Βορείου Ελλάδος μεταξύ των οποίων οι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Μιλήτου κ. Απόστολος, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Σερρών κ. Θεολόγος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Κίτρους κ. Γεώργιος και Καβάλας κ. Στέφανος.

Σύνεση, ομοψυχία και νηφαλιότητα συνέστησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Οδησσού την Δευτέρα ο Αρχιεπίσκος Ιερώνυμος υποστήριξε ότι η Εκκλησία εμμένει στη θέση της ότι δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε τα παράγωγα της λέξης «Μακεδονία» στο όνομα της γειτονικής χώρας.

Αναφερόμενος στο χθεσινό συλλαλητήριο, παρατήρησε ότι από τους 82 ιεράρχες που μετέχουν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο έδωσαν το παρών μόνο 9. «Το ερώτημα είναι τι προτιμάμε; Τα εύκολα ή τα δύσκολα;» διερωτήθηκε ο κ. Ιερώνυμος λέγοντας «εγώ προτιμάω τα δύσκολα».

Αναφερόμενος στο θέμα της Εκκλησίας, είπε πως η Ιερά Σύνοδος έβγαλε μια πολύ πετυχημένη ανακοίνωση και ξεκαθάρισε τη θέση της ,που είναι ότι «η Εκκλησία δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε τα παράγωγά της λέξης ‘Μακεδονία’».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ακόμη πως πρέπει «με σύνεση ομοψυχία και νηφαλιότητα να δούμε τι θα κάνουμε παρακάτω. Αυτό με εκφράζει. Δεν λέω τίποτα άλλο περισσότερο αυτή τη στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ