ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Μπακογιάννη: «Ο Ιλχάν είναι φίλος αλλά διαφωνώ μαζί του για την εκλογή Μουφτή»

FoniRodopis

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Από την ώρα που ο Μουφτής απονέμει οικογενειακό δίκαιο είναι ανώτατος κρατικός λειτουργός», τόνισε η πρώην ΥΠΕΞ

Την θέση της ΝΔ για τη συζήτηση που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα σχετική με την εκλογή ή όχι των Μουφτήδων στη Θράκη επαναδιατύπωσε για ακόμη μια φορά η Ντόρα Μπακογιάννη από την Κομοτηνή όπου παραβρέθηκε την Παρασκευή (5/1) στα πλαίσια περιοδείας που πραγματοποιεί στην περιοχή.

Κληθείσα από την ΦΩΝΗ να σχολιάσει την άποψη του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος τάχθηκε υπέρ της εκλογής Μουφτή από ένα ευρύ εκλεκτορικό σώμα ιερωμένων, η πρώην ΥΠΕΞ ήταν κατηγορηματική.

«Ο Ιλχάν είναι φίλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε τις ίδιες απόψεις» είπε η κ. Μπακογιάννη, η οποία ξεκαθάρισε πως «στο θέμα του Μουφτή, η θέση της ΝΔ είναι ίδια και σταθερή με αυτήν που έχουμε εδώ και τόσα χρόνια. Από την ώρα που ο Μουφτής απονέμει οικογενειακό δίκαιο στη Θράκη, ασχέτως αν αυτό είναι σωστό ή λάθος, είναι ανώτατος κρατικός λειτουργός της χώρας στην οποία ασκεί το δίκαιο. Είναι ένας διάλογος που πρέπει να κάνουμε κάποια στιγμή αλλά δεν θα το κάνουμε όσο υπάρχει η δικαστική δικαιοδοσία. Δεν υπάρχει μέρος στον κόσμο, όπου οι δικαστικοί λειτουργοί να μην είναι ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι. Άρα δεν μιλάμε για έναν απλό θρησκευτικό ηγέτη, αλλά για έναν θρησκευτικό ηγέτη που ασκεί κρατική εξουσία. Το ότι θα υπάρχει δικαίωμα επιλογής είναι καλό, θα το ψηφίσουμε και εμείς, αλλά δεν αλλάζει την πραγματικότητα ότι ένα μεγάλο μέρος της μειονότητας θα προσφεύγει στον Μουφτή για ρύθμιση οικογενειακών θεμάτων».

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στην επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα κατηγορώντας την κυβέρνηση για ελλιπή προετοιμασία. «Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω πετυχημένη την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα. Τέτοιου είδους επισκέψεις έχουν και έναν συμβολισμό. Αυτή η επίσκεψη έπρεπε να ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη. Αυτά τα οποία δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στην Ελλάδα ήταν κάτι που δεν είχαμε ξανακούσει ποτέ. Κατά τη γνώμη μου ήταν μια επίσκεψη η οποία δεν είχε προετοιμαστεί», τόνισε η πρώην ΥΠΕΞ.

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ