ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αιχμές του τουρκόφρονου κόμματος ΚΙΕΦ για την άσκηση της δικαστικής εξουσίας

«Πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις βασικές αρχές του δικαίου και όχι με προκαταλήψεις και πολιτικά κίνητρα»

fonirodopis.gr

«Πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις βασικές αρχές του δικαίου και όχι με προκαταλήψεις και πολιτικά κίνητρα»

Αιχμές για την άσκηση της δικαστικής εξουσίας από τους δικαστικούς λειτουργούς στην Κομοτηνή αφήνει το τουρκόφρονο κόμμα ΚΙΕΦ με αφορμή την έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία για την χρήση του όρου «τουρκική μειονότητα» ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής.

Το ΚΙΕΦ κάνει λόγο για «προσπάθεια εκφοβισμού και σιγής των δίκαιων φωνών των μελών της μειονότητας» ενώ επισημαίνει και την κωλυσιεργία για την έρευνα σχετικά με την κλοπή του αυτοκινήτου του Αχμέτ Σαδίκ από τα γραφεία του.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Τις  προηγούμενες μέρες μάθαμε με έκπληξη ότι, με εντολή της Εισαγγελίας Ροδόπης το Τμήμα Ασφάλειας  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης έστειλε έγγραφο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης και ζήτησε πληροφορίες  για το πανεπιστημιακό προσωπικό που ασχολείται με το θέμα ‘’Τουρκική Μειονότητα’’ και ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την ‘’Τουρκική Μειονότητα’’.

Μετά την αντανάκλαση του περιστατικού στον Τύπο και στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ως αποτέλεσμα των  αντιδράσεων  ανακοινώθηκε ότι η έρευνα σταμάτησε.

Αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι η εν λόγω εντολή του εισαγγελέα δόθηκε με βάση την μήνυση του ρατσιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή  που μεταξύ των μελών του υπάρχουν άτομα που κατηγορούνται για διάφορα εγκλήματα συμπεριλαμβανομένης και της δολοφονίας, για την ακύρωση της ειρηνικής πορείας ‘’Διεκδίκησης δικαιωμάτων’’ την οποία πραγματοποιήσαμε ως ΚΙΕΦ στις 24 Ιουλίου του 2016.

Η εξέλιξη αυτή όπως έχουμε εκφράσει το τελευταίο διάστημα, είναι η σαφέστερη ένδειξη του γεγονότος ότι υπάρχει  προσπάθεια εκφοβισμού, σιγής των δίκαιων φωνών των μελών της μειονότητας   και αποτροπής τις διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους δια της δικαστικής οδού. Με την τελευταία περίπτωση αναμφισβήτητα διαπιστώθηκαν αυτές οι προσπάθειες πίεσης και εκφοβισμού της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Όλα αυτά δεν είναι ‘’φαντασία’’, όπως ισχυρίζονται κάποιοι αλλά είναι η ίδια η αλήθεια!

Θέλουμε να δηλώσουμε επίσης ότι ο εισαγγελέας που διευθύνει  την σχετική έρευνα, διερευνά επίσης το περιστατικό κατά το οποίο είχε κλαπεί το όχημα του ιδρυτή του κόμματός και αείμνηστου ηγέτη μας Σαδίκ Αχμέτ και την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΚΙΕΦ τον Δεκέμβριο του 2015. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι κατά την επίθεση στο Κόμμα μας και κατά την κλοπή του οχήματος του Σαδίκ Αχμέτ είχαν βρεθεί κλειδιά από μια συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτου και θέλουμε να τονίσουμε ότι ακόμη δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα σχετικά με το συμβάν.

Υπό το φως όλων αυτών, ως ΚΙΕΦ εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για την έρευνα της εισαγγελικής αρχής, η οποία έχει ξεκινήσει σχετικά με το θέμα της ‘’Τουρκικής Μειονότητας’’ για άλλη μια φορά, ενημερώνουμε την  κοινή γνώμη ότι η δικαστική εξουσία  πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις βασικές αρχές του δικαίου και όχι με προκαταλήψεις και πολιτικά κίνητρα».

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ