ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο της Αθήνας

fonirodopis.gr

Eκτεταμένες καταστροφές προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα στο Εφετείο Αθηνών. Προηγήθηκε τηλεφώνημα στα γραφεία της «Εφημερίδα των Συντακτών»

Οι δράστες άφησαν το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό,  πυροβόλησαν κατά του φρουρού του κτηρίου και διέφυγαν με βαν που τους περίμενε και ύστερα βρέθηκε καμένο. Αποτρόπαιη και καταδικαστέα εγκληματική πράξη» χαρακτήρισε την επίθεση ο Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο ένας από την ομάδα των τριών που τοποθέτησαν τη βόμβα πυροβόλησε με καλάσνικοφ τον αστυνομικό φρουρό, o οποίος επιχείρησε να τους καταδιώξει.

Αυτό προκύπτει από τον κάλυκα που βρέθηκε στην οδό Λουκάρεως, όπου περίμενε τους δύο από τους δράστες που τοποθέτησαν τη βόμβα ο τρίτος της ομάδας, ο οποίος οδηγούσε το μικρό βαν.

Ο κάλυκας εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν ανήκει στο όπλο που έχει χρησιμοποιήσει σε επιθέσεις της η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, για την οποία ερευνάται αν έχει σχέση με το βομβιστικό χτύπημα, ή αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Μαξίμου: Οι δημοκρατίες δεν τρομοκρατούνται από σφαίρες, βόμβες και κουκούλες

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι «επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Οι δημοκρατίες ωστόσο δεν τρομοκρατούνται ούτε από σφαίρες, ούτε από βόμβες, ούτε από κουκούλες».

Το πρωί και το κυβερνών κόμμα καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση. «Τέτοιες ενέργειες, που αντικειμενικά τροφοδοτούν την τρομολαγνεία και την ατζέντα της καταστολής, βρίσκουν απέναντι τους όλους τους δημοκρατικούς πολίτες» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στ. Κοντονής: Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή

Mετά την επίσκεψή του στο Εφετείο ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του, επειδή «σκοπός των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά και η διακινδύνευση ανθρώπινων ζωών των περιοίκων και των ανυποψίαστων πολιτών, πολύ περισσότερο που εκτός από τα παραπάνω υπήρξε και απόπειρα κατά της ζωής του φρουρού του δικαστηρίου»

«Στα φαινόμενα αυτά δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή, πολύ δε περισσότερο δικαιολόγηση αφού εκτός των ανωτέρω στρέφονται ευθέως και του δημοκρατικού πολιτεύματος και του ομαλού κοινοβουλευτικού βίου» τόνισε.

«Επίθεση κατά της Δημοκρατίας»

«Επίθεση κατά της Δημοκρατίας» χαρακτηρίζει την επίθεση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία διαμηνύει ότι «οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες».

Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους. Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις.

«Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΔΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο efsyn.gr

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ