ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Κληρικοί Ι.Μ. Μαρωνείας: Απαράδεκτη και επικίνδυνη η πολιτική του Προξενείου

fonirodopis.gr

Εκφράζουν επίσης την ανησυχία τους για το δημογραφικό πρόβλημα αλλά και τη διάβρωση της νεολαίας από πρακτικές όπως το «σύμφωνο συμβίωσης» και ο  «προσδιορισμός φύλου»

Την αγωνία τους για τα εθνικά θέματα στην περιοχή της Θράκης εκφράζουν μέσω ψηφίσματος που εξέδωσαν οι κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Καταγγέλλουν την «απαράδεκτη και επικίνδυνη» πολιτική του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής το οποίο, όπως αναφέρουν, «ξεπερνά κατά πολύ τις υπηρεσιακές του αρμοδιότητες».

Επιπλέον, οι κληρικοί εκφράζουν την ποιμαντική τους αγωνία για τη διάβρωση του θεσμού της οικογένειας και της νεολαίας από πρακτικές όπως το «σύμφωνο συμβίωσης» και ο  «προσδιορισμός φύλου».

Το ψήφισμα της Ιεράς Συνάξεως της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής:

«Στις 18 του μηνός Δεκεμβρίου 2017 στην Ιερατική Σύναξη που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, εμείς, οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Εκκλησία και στην Πατρίδα δημοσιοποιούμε, κατόπιν διεξοδικής συζητήσεως,  το παρόν Ψήφισμα, δια του οποίου και επισημαίνουμε προς κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως τα εξής:

– Από την ακριτική Κομοτηνή συμμετέχουμε στα προβλήματα και τα αδιέξοδα του λαού μας, τον οποίο με αίσθημα διακονίας υπηρετούμε καθημερινά υπό αντίξοες συνθήκες και εκφράζουμε την κοινή αγωνία όλων μας, για όσα εσχάτως συμβαίνουν στην πατρίδα μας,

– Αγωνιούμε πρωτίστως για τα εθνικά μας θέματα. Οι χειρισμοί τους απαιτούν μεγαλύτερη από την μέχρι στιγμής, επιδειχθείσα προσοχή. Οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι Έλληνες κάτοικοι της Θράκης αποτελούμε ένα πρότυπο συνύπαρξης για όλη την Ευρώπη. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θεωρούμε απαράδεκτη και επικίνδυνη την πολιτική του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, που ξεπερνά κατά πολύ τις υπηρεσιακές του αρμοδιότητες, υπηρετώντας στόχους και πολιτικές ενός ξεπερασμένου μεγαλο-ϊδεατισμού της γείτονος.

– Θέλουμε επίσης να αναδείξουμε σε όλη του την έκταση το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα και ιδιαίτερα η Θράκη, το οποίο εντείνεται και από την μετανάστευση μιας ολόκληρης γενεάς νέων. Η εφαρμογή αναπτυξιακών και προνοιακών πολιτικών, ιδιαίτερα μάλιστα για την ακριτική μας ύπαιθρο, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, αν θέλουμε να ξαναδώσουμε ζωή στην ελληνική επαρ-χία.

– Εκφράζουμε την ποιμαντική μας αγωνία για τον θεσμό της οικογένειας και για τη νεολαία μας, που διαβρώνονται από καινοφανείς πρακτικές όπως είναι το «σύμφωνο συμβίωσης», οι  «έμφυλες ταυτότητες», και ο  «προσδιορισμός φύλου».

– Αγωνιούμε επίσης για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Θρησκευτικού Μαθήματος,  και ιδιαίτερα για τον Φάκελο του Μαθητή, μέσω των οποίων το μέχρι πρότινος ομολογιακό Θρησκευτικό Μάθημα εκπίπτει σε Θρησκειολογία.  Απαιτούμε εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς να  διορθωθούν όλες εκείνες οι ενότητες που απάδουν στην ορθόδοξη παράδοση και διδασκαλία.  Η Ιερά Μητρόπολις Μαρωνείας και Κομοτηνής ήδη συνεργάζεται με τον Σύνδεσμο Θεολόγων Ροδόπης και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να καταρτίσει σχετικό υπόμνημα που θα βοηθήσει στην αναθεώρηση της   ύλης των μαθημάτων.

Δηλώνουμε ότι παραμένουμε πάντοτε σε ποιμαντική και προσευχητική εγρήγορση αναπέμποντες ευχές προς τον εν Τριάδι Θεό υπέρ του σύμπαντος κόσμου.

Εν όψει δε του Αγίου Δωδεκαημέρου ευχόμαστε πλούσιο τον φωτισμό και την θεία έμπνευση παρά του Τεχθησομένου Σωτήρος Χριστού, στο λαό μας και στην ηγεσία του,  ώστε η κοινωνία μας να αποκτήσει εκ νέου την απαιτούμενη συνοχή, μέσα από μετάνοια και επιστροφή στις αξίες της ρωμιοσύνης, που εξέθρεψαν και διέσωσαν το Γένος κατά το παρελθόν και αποτελούν το μόνο εχέγγυο για το παρόν και το μέλλον».

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ