ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τις πλημμύρες, επιρρίπτει το ΚΚΕ Ροδόπης

FoniRodopis

«Είναι απαραίτητο, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, να προχωρήσει η συντήρηση και η ενίσχυση των όποιων αντιπλημμυρικών υποδομών» αναφέρεται στην ανακοίνωση

Ευθύνες σε όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, στην Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση επιρρίπτει το ΚΚΕ Ροδόπης για τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την Κυριακή (17/12) την περιοχή.

Στελέχη της τοπικής επιτροπής του ΚΚΕ επισκέφθηκαν την Δευτέρα (18/12) την ευρύτερη περιοχή των Αμάραντων όπου σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε οικίες και σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΚΕ Ροδόπης:

«Οι ζημιές από τις πλημμύρες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων  σε λαϊκές κατοικίες  οικισμών, αγροτικές καλλιέργειες,  σε ζωικό κεφάλαιο, στο οδικό δίκτυο της  περιοχής  Αμαράντων  του Δήμου Μαρωνείας –Σαπών  αλλά και άλλων περιοχών του Νομού Ροδόπης αναδεικνύουν για μία ακόμη φορά την έλλειψη σε υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες όλων των έως σήμερα κυβερνήσεων,  της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης, αφού ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες, τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές του Νομού Ροδόπης, όπου πλήττονται επανειλημμένα από πλημμυρικά φαινόμενα, όπως η ευρύτερη περιοχή των Αμαράντων, υλοποιούν έργα και υποδομές που αποφασίζονται με βάση την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αυτές οι ανάγκες θυσιάζονται στο βωμό των ματωμένων πλεονασμάτων, για τα οποία πανηγυρίζει με θράσος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας δεν υλοποιούνται γιατί δεν είναι ιδιαίτερα “θελκτικά” για τους καπιταλιστές, αφού δεν τους αποδίδουν το αναμενόμενο ποσοστό κέρδους. Γιατί οι κυβερνήσεις και οι τοπικές διοικήσεις μονίμως τοποθετούν τα ζωτικής σημασίας αντιπλημμυρικά έργα εκτός προτεραιοτήτων, στο όνομα των “εκτάκτων αναγκών”, της “δημοσιονομικής προσαρμογής” και των “δυνατοτήτων της οικονομίας”.  Επιβεβαιώνεται ότι η όποια ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος είναι αντίθετη με την πραγματική ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Είναι απαραίτητο, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, να προχωρήσει η συντήρηση και η ενίσχυση των όποιων αντιπλημμυρικών υποδομών, καθώς και η εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου προληπτικής προστασίας του πληθυσμού, των υποδομών, των γεωργοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων  απέναντι σε «έντονα»  καιρικά φαινόμενα.

Το ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, απαιτώντας να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών, έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων».

[TheChamp-Sharing]

ΗΡΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ