ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Καζάκου για πλημμύρες: «Οι φόβοι μας μετατράπηκαν σε πραγματικά γεγονότα»

FoniRodopis

Η επικεφαλής της παράταξης «Εμείς… η πόλη» ζητούσε, μέσω επιστολή της, τον καθαρισμό και την διάνοιξη της κοίτης του ποταμού Τρελοχειμμάρου

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις πλημμύρες που έπληξαν σήμερα (17/12) την πόλη της Κομοτηνής και τους οικισμούς της είχε κρούσε πριν μέρες η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο κ. Φελίνα Καζάκου.

Η επικεφαλής της παράταξης «Εμείς… η πόλη» με επιστολή που είχε στείλει στις 5 Δεκεμβρίου στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και στον Δήμαρχο Κομοτηνής, ζητούσε τον καθαρισμό και την διάνοιξη της κοίτης του ποταμού Τρελοχειμμάρου.

Αναλυτικά, στην επιστολή της η Φελίνα Καζάκου ανέφερε:

«Προς  τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Θα σας παρακαλούσα να εξετάστε προσεκτικά και να προβείτε σε όποιες ενέργειες απαιτούνται για τον καθαρισμό και τη διάνοιξη της κοίτης του ποταμού Τρελοχειμμάρου, καθώς πρόκειται για ένα ποταμό που διέρχεται σε απόσταση αναπνοής από οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής και κρίνω από την αυτοψία σε πολλά σημεία ότι είναι επικίνδυνος.

Έχω αναφερθεί και σε προηγούμενη συνεδρίαση  τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, την κατάσταση που βρίσκεται ο συγκεκριμένος χείμαρρος, η κοίτη του οποίου έχει κλείσει σε δεκάδες σημεία,  από την έντονη βλάστηση  ( μεγάλα δέντρα εντός της κοίτης δίπλα στον οικισμό του Κοσμίου) και από την παράνομη ρήψη μπαζών και  σκουπιδιών σε κάποια άλλα σημεία, ( προς τον οικισμό του Μεσοχωρίου).

 Το συγκεκριμένο γεγονός και η εικόνα που παρουσιάζει ο χείμαρρος  χρήζει άμεσης παρέμβασης καθώς σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων δε θα υπάρχουν σημεία διαφυγής του νερού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν γεωργικές εκτάσεις και οικίες των οικισμών που βρίσκονται κοντά στον χείμαρρο.

Σας απευθύνω έκκληση  κατοίκων του Κοσμίου που ζητούν την παρέμβαση όλων των εμπλεκόμενων και αρμοδίων οργάνων. 

Σας επισυνάπτω σχετικό φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει την κατάσταση του χειμάρρου».

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ