ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Γιώργος Πεταλωτής: «Η παραγγελία σαφώς εκθέτει και τον Εισαγγελέα»

FoniRodopis

Προσιδιάζει σε δίωξη φρονήματος – Η Αστυνομία απλώς εκτέλεσε εισαγγελική παραγγελία, σημειώνει ο πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης

Παρέμβαση για την παραγγελία του Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης κ. Διονύση Λαμπρίδη βάσει της οποίας αναζητούνταν πλήρη στοιχεία ταυτότητας, μαζί με διευθύνσεις κατοικίας, του διδακτικού προσωπικού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο – πεδίο – ειδικότητα σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική μειονότητα», έκανε ο πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης και πρώην βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής.

Ο κ. Πεταλωτής τονίζει ότι η παραγγελία αυτή σαφώς εκθέτει τον Εισαγγελέα, σημειώνει ότι η Αστυνομία απλώς την εκτέλεσε αντιγράφοντας την ως συνήθως ενώ τέλος, καλεί την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διερευνήσει την υπόθεση προκειμένου να μην θεωρήσει κανείς πολίτης ότι υπάρχουν «ρωγμές στην προστασία της Δημοκρατίας».

Αναλυτικά, ο πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει:

«Η παραγγελία που δόθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ροδόπης προς την Αστυνομική Διεύθυνση, σαφώς εκθέτει και τον Εισαγγελέα (δεν γνωρίζω ποιός υπογράφει ) που την έδωσε και μέσω αυτού τη Δικαιοσύνη. Αν όντως αναζητούσε πραγματογνώμονα όπως διαρρέεται, αντί να ερευνήσει, να ρωτήσει τηλεφωνικά ή διά ζώσης Δικηγόρους που ασχολούνται ή διδάσκοντες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου που δικηγορούν στην Κομοτηνή και να τους καλέσει μετά από συνεννόηση μαζί τους, προτίμησε μια παραγγελία που προσιδιάζει σε δίωξη φρονήματος με εύλογες συνέπειες. Ενδεχόμενη απειρία, σίγουρη ατολμία να τίθενται στο αρχείο εγκλήσεις που όζουν ρατσισμό, φασισμό και δικομανία, έλλειψη σοβαρής επεξεργασίας, οδηγούν σε τέτοια αποτελέσματα που αναστατώνουν, ενισχύουν την καχυποψία απέναντι στη Δικαιοσύνη και την Πολιτεία ως εγγυητή των ατομικών ελευθεριών.

Η ΕΔΕ που διέταξε η ΕΛΑΣ η οποία και ανακάλεσε το δικό της έγγραφο, είναι κατά τη γνώμη μου άνευ σημασίας, αφού αυτή απλώς εκτέλεσε εισαγγελική παραγγελία, την οποία υποθέτω ότι απλώς αντέγραψε ως συνήθως. Προβληματισμός που θα μπορούσε να προκληθεί για ενδεχόμενες συνέπειες από τον τρόπο παραγγελίας θα ήταν μάλλον πολυτέλεια… Εξάλλου δεν θα μπορούσα να σκεφτώ χαμηλόβαθμο αστυνομικό να αμφισβητεί εισαγγελική παραγγελία. 

Η Εισαγγελία του ΑΠ όμως οφείλει να απαντήσει πειστικά, με τους τρόπους διερεύνησής της, σε όλους τους προβληματισμούς που δημιουργήθηκαν σήμερα. Λεπτομερώς, πειστικά, άμεσα και με τρόπο πλήρη, που να μην αφήνει περιθώρια σε ΚΑΝΕΝΑΝ να θεωρήσει ότι υπάρχουν ρωγμές στην προστασία της Δημοκρατίας».

[TheChamp-Sharing]

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ1 εβδομάδα πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ3 εβδομάδες πριν

Γραφείο συνοικεσίων «Ouzoun Group»

Γραφείο συνοικεσίων και γνωριμιών για γάμο. Αρχές μας, η εμπιστοσύνη και η εχεμύθεια

ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Nefeli market

Εσύ αξίζεις το καλύτερο - Άμεση εξυπηρέτηση κατ' οίκον

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ1 μήνα πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ1 μήνα πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ1 μήνα πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ