ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Παταγώδης αποτυχία για την αντισυγκέντρωση των συλλογικοτήτων της Θράκης

fonirodopis.gr

Το ολοκληρωτικό φιάσκο απέτρεψε η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής η οποία δραστηριοποιήθηκε την τελευταία στιγμή

Παταγώδη αποτυχία σημείωσε η αντισυγκέντρωση που πραγματοποίησαν διαμαρτυρόμενοι πολίτες ενάντια στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Παρά την έντυπη διαφήμιση μέσω αφισών που κυκλοφόρησαν στην πόλη τις προηγούμενες μέρες, παρά τις πληρωμένες αναρτήσεις σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, παρά τα συνεχή δημοσιεύματα (μερικά εξ αυτών και τρομολαγνικού τύπου), η τοπική κοινωνία δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των 22 συλλογικοτήτων και απείχε με εκκωφαντικό τρόπο από την διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Τούρκου προέδρου.

Οι πανοραμικές φωτογραφίες καταδεικνύουν περίτρανα την αποτυχία του όλου εγχειρήματος

Η εικονική πραγματικότητα του διαδικτύου και των πληρωμένων αναρτήσεων, με τα πολλά «likes» και τις κοινοποιήσεις, απεδείχθη πως απέχει έτη φωτός από την «ωμή» πραγματική αλήθεια. Χαρακτηριστικό εξάλλου της αποτυχίας της συγκέντρωσης είναι και το γεγονός ότι ανάμεσα στα 300 –μετά βίας- άτομα που έδωσαν το «παρών» δεν ήταν ούτε καν οι εκπρόσωποι των περισσοτέρων συλλογικοτήτων.

Το ολοκληρωτικό φιάσκο απέτρεψε η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που δραστηριοποιήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Δύο μόλις μέρες πριν την διαδήλωση, τοπικά στελέχη με διαδικτυακό κάλεσμα που απηύθυναν άρχισαν να καλούν τους ομοϊδεάτες τους προκειμένου αυτοί να διαδηλώσουν μαζικά.

Ενδεικτική ανάρτηση στελέχους της Χρυσής Αυγής στο facebook μέσω της οποίας γινόταν κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης

«Θρακιώτες την Παρασκευή δίνουμε μια ξεκάθαρη απάντηση σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται την ελληνικότητα της Θράκης. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα από τους Έλληνες μουσουλμάνους συμπολίτες μας. Απαντάμε όμως σε όλους αυτούς που μιλάνε για τουρκική μειονότητα και για Τούρκους στην Θράκη μας. Ανεπιθύμητος και αυτός και οι πράκτορες τους. Στηρίζουμε την συγκέντρωση της Παρασκευής σαν Έλληνες πολίτες, σαν Θρακιώτες χωρίς κομματικές ταυτότητες. Προσοχή σε όλους για τυχόν προβοκάτσια από την πλευρά τους», αναφερόταν στο κάλεσμα που πρωτοεμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (6/12).

Τα τρικάκια που πετάχτηκαν στους δρόμους και τα οποία διανεμήθηκαν στον χώρο της διαδήλωσης

Η παραπάνω κινητοποίηση έγινε ακόμα πιο έντονη την επομένη (7/12) όταν και ρίχτηκαν στους δρόμους τρικάκια με το σύνθημα «Έξω οι πράκτορες της Τουρκίας από την Θράκη» ενώ την ημέρα της διαδήλωσης το «παρών» έδωσαν 70-80 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Είχαμε αποφασίσει να μην ‘’καπελώσουμε’’ κομματικά την διαδήλωση» θα μας πει στέλεχος της τοπικής οργάνωσης, για να προσθέσει ότι «κάναμε λάθος. Δεν υπήρχε καθόλου οργάνωση. Δεν είχαν ούτε καν μια μεγαφωνική εγκατάσταση ενώ και ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε. Αν γνωρίζαμε τι θα γινόταν θα καλούσαμε εμείς κόσμο από τις γύρω περιοχές. Ήδη είχαμε σε ετοιμότητα 100 άτομα από Καβάλα, Χρυσούπολη και Θεσσαλονίκη. Περίμεναν μόνο ένα τηλεφώνημα».

Τέλος, όσον αφορά τις συλλογικότητες που απηύθυναν το κάλεσμα θεωρούμε πως σίγουρα θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναρωτηθούν για το επίπεδο του ερείσματος που διαθέτουν στην τοπική κοινωνία αλλά το κυριότερο, για ποιο λόγο οι πολίτες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους.

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ