ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

MEDIA

«Fake news» τελικά τα περί μεταφοράς χιλιάδων οπαδών του AKP στην Κομοτηνή

FoniRodopis

Το δημοσίευμα μιλούσε μέχρι και για «ειλημμένη απόφαση της τουρκικής πλευράς» – Εν τέλει οι πληροφορίες και οι πηγές αυτών αποδείχτηκαν «αναξιόπιστες»

«Fake news» αποδείχτηκε τελικά η είδηση που κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και έκανε λόγο για μεταφορά στην Κομοτηνή χιλιάδων οπαδών του AKP από Αδριανούπολη, Προύσα και Κωνσταντινούπολη.

Η είδηση δημοσιεύτηκε αρχικά από το ιστολόγιο tourkikanea.gr για να αναπαραχθεί στη συνέχεια από δεκάδες ιστοσελίδες και ΜΜΕ ανά το πανελλήνιο. Η απήχηση και οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από αυτήν ήταν μάλιστα τόσο μεγάλες που έφτασε, μέσω ερώτησης του βουλευτή Γιάννη Λαγού, έως τη Βουλή!!!

Το δημοσίευμα, στο οποίο γινόταν λόγος μέχρι και για «ειλημμένη (!!!) απόφαση της τουρκικής πλευράς», προκάλεσε ποικίλα σχόλια στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με αρκετούς -παραπλανημένους αναγνώστες- να εμφανίζονται ιδιαίτερα «εξαγριωμένοι».

Εν τέλει, τα «καραβάνια» των μεταφερόμενων οπαδών του Ερντογάν δεν ήρθαν ποτέ με τις πληροφορίες, αλλά και τις πηγές αυτών, να αποδεικνύονται «αναξιόπιστες».

Αναλυτικά, στο δημοσίευμα αναφέρονταν:

«Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκική πλευρά αποφάσισε τη μεταφορά χιλιάδων οπαδών του AKP από Αδριανούπολη, Προύσα και Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παραστούν στην επίσκεψη του Σουλτάνου στη Θράκη! Τον συντονισμό έχουν αναλάβει οι τοπικοί μηχανισμοί του κυβερνώντος κόμματος και η είσοδος στη χώρα αναμένεται να γίνει νωρίς το πρωί της Παρασκευής ώστε οι Τούρκοι υπήκοοι να προσευχηθούν μαζί με τον Ερντογάν στο Κιρμαχαλε.

Είναι απορίας άξιο για ποιό λόγο λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση…. Μήπως τελικά η Άγκυρα δεν εμπιστεύεται αρκετά τους εδώ μουσουλμάνους; Μήπως φοβούνται ότι οι συμπατριώτες μας ξύπνησαν και δεν πέφτουν στην παγίδα της χειραγώγησης και πολιτικο-εθνικιστικής εκμετάλλευσης; Πάντως, αναμένουμε αγωνιωδώς να δούμε αν το ελληνικό κράτος και η Κυβέρνηση θα επιτρέψουν μια κομματική φιέστα τουρκικού κόμματος σε ελληνικό έδαφος τη στιγμή μάλιστα που με απόφαση του ιδίου του Ερντογάν, στην Τουρκία, οι κομματικές και προεκλογικές μαζώξεις γίνονται μόνο σε ειδικά διατιθέμενους και περιφρουρούμενους χώρους!».

Παρακάτω δείτε ενδεικτικά κάποια Μέσα που αναμετέδωσαν την είδηση καθώς επίσης και την ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής:

 

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ