ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Utopia A.D.: «Οι πολίτες της Θράκης δεν πρέπει να διχαστούν»

FoniRodopis

«Ενωμένοι να απομονώσουν και να τσακίσουν τους φασίστες σαν τον Ερντογάν, αλλά και οποιαδήποτε άλλη φασιστική και εθνικιστική ιδεολογία», σημειώνει το Αναρχικό Στέκι Utopia AD

Θέση για την επίσκεψη του δικτάτορα, όπως τον χαρακτηρίζει, Ερντογάν στην Θράκη παίρνει το Αναρχικό Στέκι Utopia AD μέσω δημόσιας παρέμβασης του.

Το Utopia AD το οποίο στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει πολλές δράσεις διαμαρτυρίας στην πόλη της Κομοτηνής εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν καλεί τους πολίτες της Θράκης, χριστιανούς και μουσουμάνους, να μην διχαστούν αλλά αντιθέτως να απομονώσουν και να τσακίσουν τους φασίστες σαν τον Ερντογάν.

Αναλυτικά, το Αναρχικό Στέκι Utopia AD αναφέρει στην ανακοίνωση του:

«Η επίσκεψη του Ερντογάν στην Θράκη είναι καθαρά μια επίσκεψη που έχει ως σκοπό την ενδυνάμωση της εξωτερικής και επεκτατικής πολιτικής, που εδώ και χρόνια προσπαθεί να προβάλλει ο δικτάτορας, συνήθως για εσωτερική κατανάλωση και την ενδυνάμωση του ακραίου εθνικισμού (το κόμμα των γκρίζων λύκων) που προσπαθεί να πάρει προς το μέρος του, για να ισχυροποιήσει την θέση του διότι πλέον ο μισός πληθυσμός των Τούρκων είναι εναντίον του.

Ο δικτάτορας Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που για κατά πολλούς ήταν στημένο και για άλλους ελεγχόμενο, επωφελήθηκε από αυτό, αποκτώντας την δυνατότητα να αυξήσει την εξουσία του και να γίνει ο σουλτάνος που πάντα ήθελε και μέσω ενός στημένου δημοψηφίσματος, με δύο εκατομμύρια ψηφοδέλτια χωρίς σφραγίδα, εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια σε όσους αντιστέκονται, αλλά και σε απλούς πολίτες που είναι απλά αντίθετοι.

Εάν δεν υπήρχε η τρομοκρατία, ο Ερντογάν θα έχανε το δημοψήφισμα με αποτέλεσμα να χάσει την απόλυτη εξουσία. Μετά το δημοψήφισμα απολύθηκαν από τις δουλειές τους και φυλακίστηκαν αλλά και βασανίστηκαν χιλιάδες Τούρκοι. Οι μεγαλύτερες και οι πιο κοσμικές πόλεις της Τουρκίας είναι εναντίον του. 

Ο Ερντογάν και το κόμμα του το AKP είναι αυτοί που έχουν κάνει σφαγές στην Τουρκία και στην Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στον Κουρδικό Λαό. Θα πρέπει να καταλάβουμε στην Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή της δυτικής Θράκης ότι το κράτος της Τουρκίας δολοφονεί και καταπιέζει τους ίδιους τους Τούρκους πολίτες. Η ιστορία έχει δείξει ότι ο πραγματικός μας εχθρός είναι το κράτος και ο εθνικισμός που ευθύνονται για όλα τα εγκλήματα της ανθρωπότητας, όπως για παράδειγμα οι γενοκτονίες και οι εθνοκαθάρσεις που γίνανε από εθνικιστικές πολιτικές με βοήθεια παρατακτικών ομάδων και όχι από τον απλό λαό. Οι πολίτες της δυτικής Θράκης δεν πρέπει να διχαστούν, αλλά ενωμένοι να απομονώσουν και να τσακίσουν τους φασίστες σαν τον Ερντογάν, αλλά και οποιαδήποτε άλλη φασιστική και εθνικιστική ιδεολογία.

Οι εθνικιστικές κορόνες από τους αρχηγούς κρατών, είτε σε διακρατικές, είτε σε άλλες δηλώσεις, εξυπηρετούν στον αποπροσανατολισμό των λαών από τα πραγματικά ζητήματα και τα διακρατικά παιχνίδια. Στην περίπτωση του ελληνικού και τουρκικού κράτους η πραγματική ουσία δεν έχει να κάνει με εθνικά θέματα, αλλά με κοινά συμφέροντα των δύο κρατών.

Το προσφυγικό ζήτημα με τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την διαχείριση των προσφύγων είναι κάτι που ενδιαφέρει εξίσου τα δυο κράτη για διαφορετικούς λόγους.

Ο ρόλος της Τουρκίας στο συριακό και η ενδυνάμωση της ως η ισχυρότερη δύναμη στην περιοχή και παράλληλα μέλος του ΝΑΤΟ στο οποίο σύμμαχος είναι και το ελληνικό κράτος είναι ένα ακόμη ζήτημα.

Τέλος, η τρομοκρατία γενικότερα και ειδικότερα οι αριστερές και αναρχικές οργανώσεις στο εσωτερικό τους, φαίνεται να ενοχλούν τα δύο κράτη περισσότερο από το ISIS το οποίο υποτίθεται πως πολεμάει το ΝΑΤΟ. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίες οι συλλήψεις με συνοπτικές διαδικασίες των εννιά Τούρκων/ Κούρδων αγωνιστών της αριστεράς από τις ελληνικές αρχές με αβάσιμες κατηγορίες και η δημοσίευση των στοιχείων τους στα κανάλια. Ένα δωράκι στον Ερντογάν το οποίο ενοχλεί και την Ελλάδα σε αντίθεση με τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς που μάλλον είναι χρήσιμοι».

[TheChamp-Sharing]

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ2 εβδομάδες πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ2 εβδομάδες πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ2 εβδομάδες πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

PIZZA2 εβδομάδες πριν

Pizza King

Όλες οι πίτσες ψήνονται σε ξυλόφουρνο, με παραδοσιακή ζύμη και πάντα με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο «Ο Αιγύπτιος»

Φρέσκα ψάρια θάλασσας του Θρακικού πελάγους

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Ψηφιακό Φωτοτυπικό Κέντρο «Copy Center»

Θέλετε εκτυπώσεις ποιότητας, γρήγορα και σε ανταγωνιστικές τιμές;

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ4 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήρια «Ήλιος»

Σας τα επιστρέφουμε σαν καινούρια… πάντα σε πολύ καλές τιμές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ