ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βιολογικός Καθαρισμός Κοσμίου: Ένα έργο που έφερε… δυσοσμία και κατεστραμμένους δρόμους

FoniRodopis

Η Φελίνα Καζάκου επισκέφθηκε το έργο και κατέγραψε τα προβλήματα – «Κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η παραλαβή του έργου και γιατί δεν αναζητούνται οι όποιες ευθύνες;», διερωτάται

Το έργο του Βιολογικό Καθαρισμού Κοσμίου επισκέφθηκε και επιθεώρησε η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Κομοτηνής κ. Φελίνα Καζάκου συνοδευόμενη από την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κοσμίου κ. Μιχαηλίδου.

Η επικεφαλής της παράταξης «Εμείς… η πόλη» διαπίστωσε δεκάδες προβλήματα στο έργο ενώ δέχθηκε τα παράπονα των κατοίκων οι οποίοι μάταια, όπως φαίνεται μέχρι σήμερα, αναζητούν λύσεις σε αυτά από τον Ιούνιο του 2017 και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της ΔΕΥΑΚ.

Τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους είναι η έντονη δυσοσμία και η κάκιστη αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας του οικισμού με την κ. Καζάκου να διερωτάται εύλογα «κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η παραλαβή του έργου και γιατί δεν αναζητούνται οι όποιες ευθύνες».

Αναλυτικά, η επικεφαλής της παράταξης «Εμείς… η πόλη» αναφέρει:

«Πρόκειται για το έργο του βιολογικού καθαρισμού του οικισμού Κοσμίου που ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους κατοίκους του οικισμού.

Έντονες ήταν, και είναι οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το συγκεκριμένο έργο εντός του οικισμού αλλά κυρίως στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Σε συνάντηση που είχα με κατοίκους του οικισμού στις 26/11,  μεταξύ των οποίων παραβρέθηκε και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοσμίου κα Μιχαήλιδου Χ., καταγράφηκαν τα προβλήματα της συνεχούς και έντονης δυσοσμίας εντός αλλά και  περιφερειακά του οικισμού. Οι κάτοικοι παρόλο που έχουν εκφράσει τα παράπονα τους από τον 6ο/2017, δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση στο πρόβλημα..

Πρόκειται για ένα έργο της ΔΕΥΑΚ το οποίο παραλήφθηκε πριν από 18 μήνες, ήταν χρηματοδοτούμενο, επιβάρυνε επιπλέον τους κατοίκους με κόστη σύνδεσης και νέα τέλη. Επίσης υπήρξε μια κάκιστη αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας του οικισμού, με αποτέλεσμα, οι  περισσότεροι δρόμοι να έχουν καταστραφεί και να είναι επικίνδυνοι.

Πριν από αρκετούς μήνες ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά την σωστή λειτουργία του αντλιοστασίου και την έντονη δυσοσμία που προκαλείται από αυτό.

Παρά τις προσπάθειες μας  κατά το παρελθόν να λάβουμε απαντήσεις από τη διοίκηση της  ΔΕΥΑΚ είχαμε τις διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Σήμερα βρέθηκα στο σημείο του αντλιοστασίου,  όπου συνεργεία της ΔΕΥΑΚ προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Σε συνομιλία που είχε με τους τεχνικούς και  με τον επιβλέποντα των εργασιών κο Ρωσσίδη, ειπώθηκε πως δεν λειτουργεί η μια αντλία, γίνονται ενέργειες αποκατάστασης αυτής καθώς και καθαρισμού των αγωγών.

Και προκύπτει το εύλογο ερώτημα, γιατί ένα μεγάλο έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και εν μέρει από τους κατοίκους του οικισμού και το οποίο παραλήφθηκε   πριν από μερικού μήνες παρουσιάζει αυτά τα προβλήματα. Κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η παραλαβή του έργου και γιατί δεν αναζητούνται οι όποιες ευθύνες…

Αναμένουμε επίσημα τις απαντήσεις, αλλά κυρίως την επίλυση του προβλήματος».

[TheChamp-Sharing]

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ6 ώρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ7 ώρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ3 εβδομάδες πριν

Γραφείο συνοικεσίων «Ouzoun Group»

Γραφείο συνοικεσίων και γνωριμιών για γάμο. Αρχές μας, η εμπιστοσύνη και η εχεμύθεια

ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Nefeli market

Εσύ αξίζεις το καλύτερο - Άμεση εξυπηρέτηση κατ' οίκον

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ1 μήνα πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ