ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραβίαση κανονισμού λειτουργίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

Απαξίωση και υποβάθμιση του θεσμού από την Δημοτική Αρχή – Αίτημα αναβολής συνεδρίασης κατέθεσε η Φελίνα Καζάκου

fonirodopis.gr

Απαξίωση και υποβάθμιση του θεσμού από την Δημοτική Αρχή – Αίτημα αναβολής συνεδρίασης κατέθεσε η Φελίνα Καζάκου

Την υπολειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής με την ταυτόχρονη απαξίωση του ρόλου και του έργου των αιρετών συμβούλων καταγγέλλει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης «Εμείς… η πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου.

Στην  δημόσια καταγγελία, την οποία μάλιστα συνυπογράφουν και οι επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η κ. Καζάκου κάνει λόγο για αδυναμία των συμβούλων να ανταπεξέλθουν με υπευθυνότητα στην μελέτη των θεμάτων λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης που έχουν από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας και για το λόγο αυτό με αίτημα της την αναβολή της σημερινής (28/11) συνεδρίασης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο» δήλωσε σχετικά στη ΦΩΝΗ η κ. Καζάκου για να προσθέσει ότι «έχει παρατηρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν να έχουμε ελλιπή ενημέρωση για θέματα που πρόκειται να συζητηθούν, κάτι το οποίο συνιστά παραβίαση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου».

Η κ. Καζάκου μάλιστα αφήνει αιχμές και εναντίον της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Κλεοπάτρας Στογιαννίδου η οποία δεν απάντησε στο γραπτό της αίτημα ούτε καν αρνητικά ως όφειλε. Αντιθέτως, απάντηση εισέπραξε από τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Πετρίδη ο οποίος δεν έκανε δεκτό το αίτημα περί αναβολής ισχυριζόμενος ότι το σύστημα ενημέρωσης των συμβούλων «e-meeting» έχει απλά υποστηρικτικό χαρακτήρα.

Για την απαξίωση και υποβάθμιση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου οι σύμβουλοι της παράταξης «Εμείς… η πόλη» θα απέχουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας από την σημερινή (28/11) συνεδρίαση ενώ η κ. Καζάκου θα αποστείλει επιστολή ζητώντας την τοποθέτηση επί του θέματος των νομικών του Δήμου Κομοτηνής.

Αναλυτικά, η Φελίνα Καζάκου στο αίτημα της αναφέρει:

«Αγαπητή κα Πρόεδρε,

Κε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή ζητούμε την αναβολή των δυο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν ορισθεί για την Τρίτη 28 Νοεμβρίου καθώς πρόκειται για μια Ειδική Συνεδρίαση με θέμα συζήτησης την «Έγκριση του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσεως της χρήσεως 1-1/31-12-2016 του Δήμου Κομοτηνής» και για μια δεύτερη Τακτική Συνεδρίαση που απαριθμεί τριάντα επτά θέματα.

Έχουμε δηλώσει στο παρελθόν και δημοσίως, (σύσσωμες οι Δημοτικές Παρατάξεις)   ότι είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε στην  σοβαρότητα και κρισιμότητα των θεμάτων που συζητιούνται όταν πρόκειται για πολλά θέματα και δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε οι υπηρεσίες είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτών των συνεδριάσεων καθώς ακόμη και σήμερα στις 27/11 μια μέρα πριν την συνεδρίαση (στις 10:00π.μ.) δεν είχαν καταχωρηθεί στο επίσημο σύστημα ενημέρωσης (e-meeting) η πλειοψηφία των εισηγήσεων των θεμάτων της τακτικής συνεδρίασης.

Σύμφωνα και με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να έχουμε έγκαιρη ενημέρωση προκειμένου να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με υπευθυνότητα στην άριστη μελέτη των θεμάτων. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος συνεδρίασης του Δημόσιου αυτού Οργάνου,  υποβαθμίζει τόσο το ρόλο αυτού όσο και των μελών του.

Για το λόγο αυτό, σας παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή την πρότασή μου περί αναβολής του Δ.Σ. και ορισμού νέας ημερομηνίας, με την οποία είναι απόλυτα σύμφωνοι οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κα Ελένη Λαφτσή και κος Κωνσταντίνος Καραΐσκος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ