ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Διημερίδα για την αρχαιοκαπηλία από το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ

fonirodopis.gr

Σκοπός της διημερίδας είναι να δοθεί μια γενική εικόνα των κύριων πλευρών του προβλήματος της αρχαιοκαπηλίας από τις πλευρές της ιστορίας, της πολιτιστικής πολιτικής και της νομικής διαχείρισης του θέματος αυτού

Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου από κοινού με το Ίδρυμα Sciacca διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Αρχαιοκαπηλία: Ιστορία, πολιτιστική πολιτική και νομική διαχείριση», στο Αμφιθέατρο της Παλαιάς Νομικής, (Παν. Τσαλδάρη 1) στην Κομοτηνή.

Η πρώτη μέρα της διημερίδας ξεκινά το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 17:30 μμ (εγγραφές 17:00 – 17:30) και τελειώνει στις 20:45 μμ.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου η πρώτη συνεδρία ξεκινά στις 09:30 πμ και το συνέδριο τελειώνει στις 16:00 μμ. Σκοπός της διημερίδας, που είναι ανοικτή στο κοινό, είναι να δοθεί μια γενική εικόνα των κύριων πλευρών του προβλήματος της αρχαιοκαπηλίας από τις πλευρές της ιστορίας, της πολιτιστικής πολιτικής και της νομικής διαχείρισης του θέματος αυτού.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο κ. Matthew Bogdanos, Assistant District Attorney, Manhattan, New York, που θα μιλήσει για το θέμα του «Antiquities Traffickers and the Terrorists They Finance» («Διακινητές αρχαιοτήτων και οι τρομοκράτες που χρηματοδοτούν»).  Επίσης, θα συμμετάσχει και ο κ. Χρίστος Βασιλόπουλος της εκπομπής «Η Μηχανή του χρόνου».

Η διημερίδα θα αναμεταδίδεται μέσω live streaming (https://synergia.duth.gr/conference/) και στη συνέχεια να αναρτηθεί στο YouTube.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ