ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου

fonirodopis.gr

Οι φοιτητές πέρα από τη δωρεάν και δημόσια σίτιση και την βελτίωση των υποδομών στις φοιτητικές εστίες θέτουν θέματα ενίσχυσης αστικών δρομολογίων, διαδικτύου, φωτισμού

Υπό κατάληψη τελεί η Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από φοιτητές που διαμαρτύρονται για τα θέματα σίτισης και στέγασης στις φοιτητικές εστίες.

Συγκεκριμένα η κατάληψη ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη, όταν ενημερώθηκαν οι φοιτητές πως η άνω Λέσχη για τη σίτιση των φοιτητών κλείνει.

Οι φοιτητές αμέσως συναντήθηκαν με Πρύτανη και Αντιππρύτανη, οι οποίοι, όπως ισχυρίζεται το Συντονιστικό της Κατάληψης των Φοιτητών, προφασίστηκαν διοικητικά κωλύματα με το θεσμικό όργανο για τις Λέσχες εστιών-ΙΝΕΔΙΒΙΜ- και πως δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο των φοιτητών, πέρα από τη δωρεάν και δημόσια σίτιση και την βελτίωση των υποδομών στις φοιτητικές εστίες, θέτουν θέματα ενίσχυσης αστικών δρομολογίων, διαδικτύου, φωτισμού, επαναπρόσληψης και μονιμοποίησης του προσωπικού των συμβασιούχων που εργάζονται στις λέσχες.

Επίσης οι φοιτητές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για την υποχρηματοδότηση, η οποία δείχνει στο μέλλον την τοποθέτηση ιδιώτη στις λέσχες σίτισης.

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ