ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

«Η Δυτ. Θράκη είναι τουρκική, ο Σαδίκ δολοφονήθηκε», λέει Τούρκος Καθηγητής!

fonirodopis.gr

Ο Δρ. Χικμέτ Οκσούζ χαρακτηρίζει «περιοχή τιμής του τουρκικού έθνους την Δυτ. Θράκη» και «αναγκαιότητα τον αγώνα που δίνεται εκεί»

Ως «περιοχή τιμής του τουρκικού έθνους» χαρακτήρισε την ελληνική Θράκη ο καθηγητής Δρ. Χικμέτ Οκσούζ σε πάνελ που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Βαλκανικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Θράκης με τίτλο «Ο Σαδίκ Αχμέτ και οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει η ιστοσελίδα haberler.com -και μεταφράζουν τα tourkikanea.gr- ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Μαύρης Θάλασσας καθηγητής Δρ. Χικμέτ Οκσούζ δήλωσε πως «η πρώτη δοκιμή τουρκικής δημοκρατίας έγινε στα Βαλκάνια με την ‘’Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης’’. H Δυτική Θράκη έφυγε από τα χέρια μας 104 έτη πριν. Είναι μια τουρκική περιοχή στην οποία επί 104 έτη δόθηκε μεγάλος αγώνας. Είναι η περιοχή τιμής του Τουρκικού Έθνους. Αναγκαιότητα αυτής της ιδιότητας είναι ο αγώνας που δίνεται εκεί».

O Δρ. Οκσούζ αναφερόμενος στην περίοδο του Αχμέτ Σαδίκ τόνισε πως «οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ξεσηκώθηκαν δυνατά και ότι και αν έκαναν οι Έλληνες δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την ισχύ της τουρκικής μειονότητας. Στις 24/7/1995 -αυτήν την ημερομηνία να την χαράξουμε- με μια επιχείρηση που εμφανίστηκε σαν ατύχημα ο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ έγινε μάρτυρας. Ευχόμαστε να έχει το έλεος του Αλλάχ».

Οι αποκαλύψεις του κ. Ιμπράμ Ονσούνογλου όπως δημοσιεύτηκαν σε άρθρο της εφημερίδας «Δημοκρατία» το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

«Η Άγκυρα εκτέλεσε τον Σαδίκ»

Με αφορμή τις απόψεις αυτές του Τούρκου καθηγητή αξίζει φυσικά να υπενθυμίσουμε την μαρτυρία του επιστήθιου φίλου του Αχμέτ Σαδίκ κ. Ιμπράμ Ονσούνογλου, ο οποίος με ανάρτηση του στο facebook στις 24 Ιουλίου είχε αφήσει σαφείς υπαινιγμούς για την εμπλοκή των πρακτόρων της Τουρκίας στο τροχαίο.

«Η εκρηκτικότητα του Αχμέτ Σαδίκ και η αυξανόμενη αυτοπεποίθηση του τον έκαναν μη διαχειρίσιμο με αποτέλεσμα η ‘’Μεγάλη Πύλη’’ να μην μπορεί από το 1990 και έπειτα να τον ελέγξει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ονσούνογλου παραθέτοντας ταυτόχρονα και λεπτομέρειες από συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη όπου φέρεται να είχε απειληθεί η ζωή του ιδρυτή του ΚΙΕΦ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ