ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

ΑΝΕΛ ΑΜ-Θ: «Συμφωνούμε με τη νομοθετική ρύθμιση για την Σαρία»

fonirodopis.gr

«Η νομοθετική αυτή ρύθμιση θωρακίζει και ισορροπεί δίκαια το κεκτημένο της Σαρίας στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης με το  ευρωπαϊκό κεκτημένο και το νομικό πολιτισμό της Ευρώπης» αναφέρουν σε ανακοίνωση

Νομοθετική ρύθμιση που θα καθιστά την δικαιοδοσία του Μουφτή προαιρετική, εξήγγειλε από την Κομοτηνή όπου παραβρέθηκε για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Θέση για την εξαγγελία του πρωθυπουργού πήραν οι ΑΝΕΛ ΑΜ-Θ οι οποίοι και δηλώνουν ότι συμφωνούν με την παραπάνω ρύθμιση. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  Α.Μ-Θ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ  με την νομοθετική ρύθμιση για την Σαρία, που  ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο 6ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση καθιστά, ρητά και σαφώς, την δικαιοδοσία του Μουφτή προαιρετική για θέματα οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου, θωρακίζοντας και ισορροπώντας δίκαια το κεκτημένο της Σαρίας στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης με το  ευρωπαϊκό κεκτημένο και το νομικό πολιτισμό της Ευρώπης. Συνεπώς οι αρμοδιότητες του Μουφτή – ιεροδίκη παραμένουν ακλόνητες από την ελληνική πολιτεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ