ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Κεντροαριστερά: Στο δεύτερο γύρο Γεννηματά και Ανδρουλάκης

fonirodopis.gr

Έχουν καταμετρηθεί 120.791 ψήφοι – Τρίτος ο Γιώργος Καμίνης με 13,02%, ακολουθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης με 8,15% και ο Γιάννης Μανιάτης με 3,93%

Τα πρώτα αποτελέσματα με καταμετρημένο άνω του 50% των ψήφων στις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά δείχνουν ότι η Φώφη Γεννηματά περνά με άνεση στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Δεύτερος αναδεικνύεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό άνω του 25%.

Την ικανοποίησή τους τόσο για την ευρύτατη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία όσο και για την πρωτιά που καταγράφει η κυρία Φώφη Γεννηματά εκφράζουν οι στενοί της συνεργάτες.
Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πως θα δώσει στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ποσοστό που ξεπερνά το 40% και πιθανότατα θα κινηθεί στο 42% με 45%.

Ικανοποιημένα δηλώνουν και τα μέλη του επιτελείου του κ. Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος έχει «κλειδώσει» την δεύτερη θέση. Ωστόσο, η εκλογική νύχτα δεν έχει τελειώσει ακόμα για τους συνεργάτες του υποψηφίου για την αρχηγία της κεντροαριστεράς καθώς το τελικό αποτέλεσμα καθορίζει και την δυναμική των διεκδικήσεων για τον δεύτερο γύρο. Με την μέχρι στιγμής ενσωμάτωση των ψήφων, ο κ. Ανδρουλάκης λαμβάνει λίγο πάνω από 27% και δεν αποκλείεται να αγγίξει το 30%.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε με την κυρία Φώφη Γεννηματά και την συνεχάρη για την επικράτησή της ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε δηλώσεις τις επόμενες ώρες.

Ψήφισαν συνολικά 210.264 πολίτες.

Με καταμετρημένες τις ψήφους από 608 σε σύνολο 878 εκλογικών τμημάτων (σε απόλυτους αριθμούς 120.791 πολίτες), τα ποσοστά των υποψηφίων για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς διαμορφώνονται ως εξής:

Φώφη Γεννηματά          43,88%
Νίκος Ανδρουλάκης      26,50%
Γιώργος Καμίνης           13,02%
Σταύρος Θεοδωράκης     8,15%
Γιάννης Μανιάτης           3,93%
Γιάννης Ραγκούσης         2,28%
Κωνσταντίνος Γάτσιος    1,50%
Απόστολος Πόντας          0,55%
Δημήτρης Τζιώτης           0,19%

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ