ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Σεμινάριο για την ψυχοκινητική πρακτική από ΚΕΜΕΑ Κομοτηνής και ΤΕΦΑΑ

fonirodopis.gr

Το ΝΠΔΔ «Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής» και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Η ψυχοκινητική πρακτική στο καθημερινό πρόγραμμα των υποδομών προσχολικής αγωγής» το Σάββατο 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 στο χώρο του Τ.Ε.Φ.Α.Α Κομοτηνής και ώρα 17:00 μ.μ,  με ομιλητή τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Αντώνιο Καμπά και τη Νηπιαγωγό-εκπαιδεύτρια  κα Ελένη Σιριβιανού.

Από το σεμινάριο αυτό προσδοκάται η επιμόρφωση – εκπαίδευση του εκπαιδευτικού προσωπικού που απασχολείται στους παιδικούς σταθμούς του ΝΠΔΔ ΚΕΜΕΑ Δήμου Κομοτηνής, και πιο συγκεκριμένα:

– να κατανοήσουν οι παιδαγωγοί το επιστημολογικό υπόβαθρο της Ψυχοκινητικής και Μουσικοκινητικής Αγωγής

– να γνωρίσουν τη θεωρία και τις πρακτικές εφαρμογές της δημιουργικής μεθόδου διδασκαλίας.

– να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν συγκεκριμένες τεχνικές διδασκαλίας των ημερήσιων πλάνων των μαθημάτων Ψυχοκινητικής και Μουσικοκινητικής Αγωγής.

– να κατανοήσουν τα κριτήρια βάσει των οποίων εφαρμόζονται εναλλακτικές διδακτικές προσεγγίσεις ανάλογα με τους επιδιωκόμενους σκοπούς και στόχους της διδασκαλίας, το περιεχόμενο των μαθημάτων, τους μαθητές και άλλες διδακτικές-μαθησιακές παραμέτρους.

– να εξοικειωθούν με τεχνικές ανάπτυξης και έκφρασης των δημιουργικών ικανοτήτων των παιδιών.

– να αναλάβουν νέους ρόλους για τη διδακτική αξιοποίηση των ψυχοκινητικών, νοητικών και συναισθηματικών ικανοτήτων των μαθητών.

– να συνειδητοποιήσουν και να αναμορφώσουν την προσωπική τους θεωρία διδασκαλίας και να εμπλουτίσουν την εκπ/κή πραγματικότητα στην οποία λειτουργούν με νέες έγκυρες αναπαραστάσεις και/ή συλλήψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ