ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

MEDIA

Οι μάρτυρες υπεράσπισης μας και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας

fonirodopis.gr

Η Εισαγγελέας αναγνώρισε ότι όντως δημιουργήθηκε αναστάτωση στην περιοχή – Η Χαρίκλεια Νικοπούλου παρουσίασε ως «μουσουλμάνο δάσκαλο» τον Ηλία Ιωαννάκη!!!

Την πολιτική πλευρά της υπόθεσης επιχειρήσαμε να αναδείξουμε κατά τη διάρκεια της δίκης – παρωδίας που εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης τονίζοντας πως η δράση της κ. Νικοπούλου στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή της Θράκης δημιουργεί προβλήματα στις αρμονικές σχέσεις συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων.

Αναφέρθηκαν οι δηλώσεις της ίδιας που έκανε κατά καιρούς σε διάφορα ΜΜΕ όπως αυτές περί «γενοκτονίας» και «επικείμενων εξτρεμιστικών ενεργειών στην Θράκη» αλλά και το ότι «το κράτος πρέπει να γίνει πιο ελληνικό» και να «σταματήσει η λειτουργία των δίγλωσσων σχολείων».

Μάρτυρες υπεράσπισης μας ήταν ο επί χρόνια συνεργάτης της εφημερίδας και συνταξιούχος γιατρός κ. Άκης Παπαναστασίου, ο πρώην Δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών και Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής Δρ. Ηλίας Ιωαννάκης και ο μειονοτικός δημοσιογράφος, συντάκτης του «Unfollow»  και στέλεχος της ΛΑΕ Ροδόπης κ. Μουσταφά Τσολάκ.

«Εδώ και 68 χρόνια ζω ήρεμα και ειρηνικά στην περιοχή και αυτή είναι η επιθυμία μου για το μέλλον. Η δράση των συγκεκριμένων δημιουργεί αναταραχή στην περιοχή όπως έγινε ήδη εξάλλου στο Μεγάλο Δέρειο με το γνωστό επεισόδιο. Κάθε φορά που ασχολούμαστε (σ.σ. τα ΜΜΕ της Θράκης) δημοσιογραφικά με κάποιο εθνικό θέμα συνηθίζεται να μας προσεγγίζουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (ΕΥΠ, ΥΠΕΞ κλπ) και να μας λένε ‘’μην ασχολείστε με αυτό το θέμα’’. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όλες αυτές οι Υπηρεσίες χαρακτήρισαν τη δράση της κ. Νικοπούλου ως επικίνδυνη για την Θράκη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαναστασίου.

Ο Δρ. Ηλίας Ιωαννάκης, πρώην Δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών, Διευθυντής του Διαπολιτισμικού Σχολείου Σαπών και νυν Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής παρουσιάστηκε από την κ. Νικοπούλου ως “μουσουλμάνος δάσκαλος”

«Θυμάμαι τότε που ήμουν διευθυντής στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Σαπών την αναταραχή που προκάλεσε η δράση της κ. Νικοπούλου στο Μεγάλο Δέρειο. Ερχόντουσαν γονείς και μου έκαναν παράπονα. Η δράση αυτή των εθνικιστών πρέπει να εξαλειφθεί καθώς αν συνεχιστεί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η Θράκη να γίνει Πρίστινα και Κόσσοβο» σημείωσε ο Δρ. Ηλίας Ιωαννάκης.

«Στις τάξεις της μειονότητας επικρατεί ήδη αναστάτωση από την παρουσία των συγκεκριμένων. Πρόκειται για εθνικιστές που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Αυτή είναι η αντίληψη που επικρατεί» τόνισε με τη σειρά του ο κ. Μουσταφά Τσολάκ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Εισαγγελέας κατά την αγόρευση της αναγνώρισε ότι όντως η κ. Νικοπούλου δημιούργησε με την δράση της αναστάτωση στην Θράκη ενώ νωρίτερα την είχε ρωτήσει για ποιο λόγο δείχνει αυτή την ιδιαίτερη προτίμηση για εργασία σε σχολεία της περιοχής καθώς η καταγωγή της είναι από άλλο μέρος της Ελλάδας.

Διαστρέβλωση της πραγματικότητας

Τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης αλλά και την ίδια την Εισαγγελέα επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο η ίδια η κ. Χαρίκλεια Νικοπούλου. Με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook και πριν καν ακόμα ανακοινωθεί η απόφαση, παρουσίασε τον κ. Ηλία Ιωαννάκη ως «μουσουλμάνο δάσκαλο» ο οποίος είπε ότι «αυτά τα μέρη είναι δικά μας».

Φυσικά, οι απόψεις αυτές της κ. Νικοπούλου δεν άργησαν να αναμεταδοθούν από διάφορα ιστολόγια τα οποία δημιούργησαν –άθελα τους θέλουμε να πιστεύουμε- το αντίστοιχο κλίμα φανατίζοντας την κοινή γνώμη εναντίον των μουσουλμάνων της Θράκης.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ