ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

MEDIA

Αναφορά στο fonirodopis.gr στη Σύνοδο Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας ανέφερε ότι «προσβάλλουμε τους εκλεγμένους μουφτήδες» και κατηγόρησε τις ελληνικές Αρχές για «καταπίεση»

Ιδιαίτερη αναφορά στο fonirodopis.gr έγινε στη Σύνοδο Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ που πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία Πολωνίας το διάστημα από 11 έως 22 Σεπτεμβρίου.

Στη Σύνοδο αυτή που είναι η πλέον διευρυμένη σχετικά με τις μειονότητες παραβρέθηκαν και μίλησαν, ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Θράκης, η Περβίν Χαϊρουλλάχ  και ο Ονούρ Μουσταφά Αχμέτ οι οποίοι έθεσαν όλα τα θέματα της μειονότητας και ζήτησαν λύσεις από την Ελλάδα.

Αναλυτικά στο ρεπορτάζ του rodopruzgari.com, όπως το μεταφράζουν τα tourkikanea.gr, αναφέρεται:

«Στην 1η συνεδρία περί ‘’Ελευθερίας Έκφρασης, Ελευθεροτυπίας και Πληροφορίας’’ πήρε τον λόγο η Περβίν Χαϊρουλλάχ και περιέγραψε τα θέματα που υπάρχουν στην δυτική Θράκη, την συμπεριφορά των ελληνικών αρχών κατά των εκλεγμένων μουφτήδων μας που αποσκοπεί μόνο στην καταπίεση και στην φίμωση τους, την μήνυση σε βάρος του εκλεγμένου μουφτή Ξάνθης, τις αστυνομικές έρευνες σχετικά με τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής,  την στοχοποίηση  και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς από ακραία εθνικιστικά ΜΜΕ κατά εκπροσώπων της τουρκικής μειονότητας και τέλος προέβη σε συστάσεις και προς τον ΟΑΣΕ και  προς την Ελλάδα.

Ο Ονούρ Μουσταφά πήρε τον λόγο στην 2η συνεδρία που είχε θέμα ‘’Ειρηνικές συγκεντρώσεις και ελευθερία συνεταιρίζεσθαι’’ και μίλησε για τους μειονοτικούς συλλόγους που τους έκλεισαν στην δεκαετία του 80. Τόνισε πως κάθε χρόνο υπενθυμίζουν τις εναντίον της Ελλάδας αποφάσεις που ήρε το ΕΔΑΔ σχετικά με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης και τους άλλους συλλόγους, αλλά όπως είπε οι Έλληνες αξιωματούχοι δεν προτίθενται να κάνουν κανένα βήμα. Ο Ονούρ Μουσταφά είπε πως στην ουσία όλο το θέμα στηρίζεται στο θέμα ταυτότητας της μειονότητας και ανέφερε πως η Ελλάδα αναγνωρίζει την μειονότητα ως μουσουλμανική και όχι ως τουρκική. Όπως τόνισε όμως η μητρική γλώσσα της μειονότητας είναι τα τουρκικά, στα δίγλωσσα μειονοτικά σχολεία παρέχεται παιδεία και στα τουρκικά, ενώ μέχρι την δεκαετία του 80 στα μειονοτικά σχολεία υπήρχε η πινακίδα  ¨τουρκικό¨ κάτι το οποίο αναγνωριζόταν τότε από το ελληνικό κράτος. Ο Ονούρ Μουσταφά Αχμέτ έκανε έκκληση προς το ελληνικό κράτος να ανοίξει και πάλι η ΤΕΞ και οι άλλοι σύλλογοι που δεν τους δίνεται άδεια και να μην παρεμποδίζεται η ελευθερία ίδρυσης συλλόγων.

Στην 4η συνεδρία που είχε θέμα ‘’Ίσα δικαιώματα και ισότιμη συμμετοχή στο πολιτικό και δημόσιο πεδίο’’ πήρε τον λόγο η Περβίν Χαϊρουλλαχ, ανέφερε πως το εκλογικό πλαφόν του 3% παρεμποδίζει την αποτελεσματική συμμετοχή της τουρκικής μειονότητας και περιέγραψε την άτυχη δήλωση που έκανε στην ΔΕΘ πριν από 2 μέρες ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Ο Λεβέντης είπε πως ”Εάν το ποσοστό της μειονότητας ήταν 5% τότε θα στηρίζαμε και το 5% ως εκλογικό πλαφόν, διότι αυτό είναι το συμφέρον της Ελλάδας, δεν θέλουμε στην βουλή μουσουλμανικό κόμμα”. Ο Ονούρ είπε επίσης πως επί πολλά χρόνια η Ελλάδα διοικείται με αυτό το τουρκο-μουσουλμανικό κόμπλεξ και με  αυτήν την ρατσιστική προσέγγιση.

Στην Νο 5 συνεδρία που είχε θέμα ‘’Συμμετοχή στην πολιτική και κοινωνική ζωή των γυναικών και των αναπήρων’’, πήρε πάλι τον λόγο η Περβίν Χαϊρουλλάχ. Είπε πως στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στις τοπικές αυτοδιοικήσεις δεν δίνονται ιδιαίτερες ευκαιρίες στις γυναίκες και ότι παρά το ποσοστό του 30%, οι εκλεγμένες σήμερα γυναίκες της μειονότητας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης δεν ξεπερνούν το 10%. Ανέφερε πως οι ανάπηροι-μέλη της τουρκικής μειονότητας σχεδόν δεν υπολογίζονται καθόλου, δεν υπάρχει κάποιο σχολείο για ανάπηρους της τουρκικής μειονότητας, ούτε κάποια τέτοια τάξη στα μειονοτικά σχολεία, πρόσθεσε πως οι ανάπηροι αυτοί είναι δύο φορές μειονότητα και ότι σε καμιά δημόσια υπηρεσία δεν υπάρχει ανάπηρος-μέλος της μειονότητας που να εργάζεται.

Στην Νο 6 συνεδρία που είχε θέμα ‘’Ελευθερία Σκέψης, Θρησκείας και Πίστης’’ πήρε τον λόγο ο Ονούρ Μουσταφά Αχμέτ και έθεσε τα θέματα μουφτειών και βακουφίων της τουρκικής μειονότητας. Περιέγραψε την κατάσταση με τους εκλεγμένους και διορισμένους μουφτήδες, είπε πως οι διορισμένοι ελέγχονται πλήρως από το ελληνικό κράτος και δεν είναι αποδεκτοί από την μειονότητα, ενώ όπως είπε η ελληνική εκκλησία είναι πλήρως ανεξάρτητη από το ελληνικό κράτος. Στο θέμα της διοίκησης βακουφίων είπε πως αυτός βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ελληνικού κράτους και ότι η μειονότητα δεν μπορεί να επωφεληθεί από αυτά. Τέλος δείχνοντας ως παράδειγμα την Κομοτηνή, ανέφερε πως ο διορισμένος μουφτής και ο πρόεδρος της βακουφικής επιτροπής διορίστηκαν από το ελληνικό κράτος και είναι μια οικογένεια. Έκανε έκκληση προς το ελληνικό κράτος να διασφαλίσει την ελευθερία πίστης και θρησκείας,  να αναγνωρίσει τους εκλεγμένους μουφτήδες και να διοικούνται τα βακούφια με βάση την βούληση της μειονότητας.

Στην Νο 7 συνεδρία που είχε θέμα ‘’Αγώνας ενάντια στον Ρατσισμό, την Ξενοφοβία και τις Διακρίσεις’’, πήρε τον λόγο η Περβίν Χαϊρουλλάχ και είπε πως τα πιο πολυσυζητημένα τα τελευταία χρόνια θέματα στην Ευρώπη είναι η διαφορετικότητα, η ισότητα και ο αγώνας ενάντια στην ξενοφοβία και τις διακρίσεις. Είπε πως παρά το ότι στην Ευρώπη ζούνε περίπου 500 εκ. ανθρώπων διαφόρων θρησκειών, γλωσσών και φυλών, οι διακρίσεις σταδιακά αυξάνονται και ότι αυτή η κατάσταση έχει και το αντίστοιχο της και στην Ελλάδα. Πρόσθεσε πως οι Έλληνες αξιωματούχοι παραμένουν ανεπαρκείς στην λήψη μέτρων ενάντια στις επιθέσεις που δέχεται η τουρκική μειονότητα. Ανέφερε ως παραδείγματα τις επιθέσεις σε τζαμιά, τις απειλές θανάτου σε βάρος του μουφτή Ξάνθης, την γουρουνοκεφαλή που πέταξαν σε κτίριο όπου γίνονται μαθήματα Κορανίου και το κάψιμο του αυτοκινήτου ενός μειονοτικού δημοσιογράφου. Πρόσθεσε πως αυτές οι επιθέσεις πηγάζουν από την έλλειψη ανεκτικότητας στην εθνική ταυτότητα της τουρκικής μειονότητας. Η Χαϊρουλλάχ συμβούλεψε την Ελλάδα να αποδεχτεί την τουρκική παρουσία στην δυτική Θράκη και είπε πως οι Τούρκοι εκεί ζούσαν πριν η δυτική Θράκη ενταχθεί στα εδάφη της Ελλάδας.

Στην Νο 8 συνεδρία με θέμα ‘’Ανεκτικότητα και Διακρίσεις’’ πήρε πάλι τον λόγο η Περβίν Χαϊρουλλάχ, ανέφερε πως στα τελευταία χρόνια αυξάνεται η ρητορική μίσους και οι επιθέσεις κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και πρόσθεσε πως σε αυτό συμβάλλουν κάποια ρατσιστικά ΜΜΕ. Έδωσε ως παραδείγματα την επίθεση της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση που οργάνωσαν στην Αθήνα το κόμμα DEB και το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι και την ύποπτη πυρκαγιά που σχεδόν εξαφάνισε στις 22/3/2017 το τζαμί Τσελεμπί Σουλτάν στο Διδυμότειχο. Είπε πως ιστοσελίδες όπως οι tourkikanea.gr και fonirodopis.gr προσβάλλουν τους εκλεγμένους μουφτήδες και εκπροσώπους φορέων με φράσεις όπως “ψευτο”,  ‘’τουρκοπράκτορες’’ και  ‘’φίδια’’.

Στην Νο 9 συνεδρία που είχε ως θέμα ‘’Ανεκτικότητα και Διακρίσεις στο πεδίο της εκπαίδευσης’’ πήρε τον λόγο ο Ονούρ Μουσταφά. Ανέφερε πως η οικονομική κρίση της Ελλάδας πλήττει ιδιαίτερα την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, πολλές οικογένειες και νέοι της μειονότητας δεν μπορούν να βρούνε δουλειές και έτσι εξαναγκάζονται να μεταναστεύσουν από τα χωριά τους.  Αυτός είναι ο λόγος ένεκα του οποίου μειώθηκε ιδιαίτερα ο πληθυσμός των χωριών στα ορεινά. Τόνισε πως παράλληλα με αυτό, μειώθηκαν και τα παιδιά που πάνε σε μειονοτικά  δημοτικά σχολεία και έτσι το ελληνικό κράτος λόγω αυτού αλλά και της οικονομική κρίσης, έκλεισε 60 μειονοτικά δημοτικά σχολεία. Ο Ονούρ Μουσταφά Αχμέτ ανέφερε πως αυτό είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα αδιαλλαξίας, ενώ έκανε έκκληση προς το ελληνικό κράτος να δοθούνε στο πεδίο της εκπαίδευσης ίσες ευκαιρίες δίχως διακρίσεις στην τουρκική μειονότητα και να επιδειχτεί ανεκτικότητα.

Εξ ονόματος της ΕΟΤΔΘ μετείχαν οι Μελέκ Κιρμαντζί και Ναμπί Ιμπραμτζίκ και έκαναν τις παρουσιάσεις τους στις συνεδρίες Νο 7,8 και 9.

Επίσης εξ ονόματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρόδου και Κω μετείχε η Εγκέ Καϊματζί που ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα θέματα των Τούρκων που ζούνε στα νησιά».

MEDIA

Νέα προϊσταμένη στην ΕΡΤ Κομοτηνής η Ειρήνη Τσακίρη

Με ψήφους πέντε υπέρ και μίας λευκής το Δ.Σ. της ΕΡΤ επέλεξε μεταξύ άλλων αιτήσεων την Ειρήνη Τσακίρη για τη θέση της Προϊσταμένης στον περιφερειακό σταθμό Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Ειρήνη Τσακίρη, δημοσιογράφο του Maron News, επέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ για τη θέση της προϊσταμένης στον περιφερειακό σταθμό της ΕΡΤ στην Κομοτηνή.

Θυμίζουμε ότι η ΕΡΤ είχε απευθύνει τον Απρίλιο ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων Προϊσταμένων των Περιφερειακών Σταθμών ανά την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και της Κομοτηνής, για την οποία το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο καθώς κατατέθηκαν απ’ όσο γνωρίζουμε αρκετές αιτήσεις.

Τελικά, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, το οποίο συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 26 Μαΐου, αποφάσισε με ψήφους πέντε υπέρ και μίας λευκής υπέρ της υποψηφιότητας της Ειρήνης Τσακίρη, εκτιμώντας το πλούσιο βιογραφικό της και την πολυετή πείρα της στον χώρο των ΜΜΕ.

Η διάρκεια της σύμβασής της με την ΕΡΤ ορίζεται σε ένα έτος, ξεκινά από την ανάληψη των καθηκόντων της, μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μπορεί να ανανεωθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για ίσο χρονικό διάστημα και μέχρι τη συμπλήρωση τριών ετών συνολικά.

Στη «δική» μας αγαπητή συνάδελφο Ειρήνη ευχόμαστε από καρδιάς κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

Δείτε παρακάτω το πρακτικό συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΡΤ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

MEDIA

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναλαμβάνει τον έλεγχο των fake news στην Ελλάδα

Η απόφαση αποτελεί μια παραπάνω ένδειξη της αποτυχίας των Εllinika Hoaxes, η υπηρεσία των οποίων έχει εδώ και πολύ καιρό μετατραπεί σε «αστυνομία του διαδικτύου»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) αναλαμβάνει το ρόλο ανεξάρτητου ελεγκτή των fake news για το Facebook και Instagram στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η απόφαση έρχεται έπειτα από σφοδρές αντιδράσεις που είχαν προηγηθεί όλο αυτό το διάστημα από τον αμφιλεγόμενο έλεγχο στη χώρα μας από τα Ellinka Hoaxes. Επί του παρόντος, το Facebook συνεργάζεται με το AFP σε 18 χώρες στην Ευρώπη. 

Η απόφαση αποτελεί μια παραπάνω ένδειξη της αποτυχίας των Εllinika Hoaxes, να παρέχουν έλεγχο αξιοπιστίας των μέσων ενημέρωσης. Αντ’ αυτού, η υπηρεσία έχει εδώ και πολύ καιρό μετατραπεί σε αστυνομία του διαδικτύου. Την ανακοίνωση έκανε η Sophie Eyears, υπεύθυνη Ανάπτυξης Στρατηγικών Συνεργατών στο Facebook.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε το AFP ως συνεργάτη ελέγχου γεγονότων (fact-checking) σε Ελλάδα και Κύπρο. Το AFP αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη με έμπειρους δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο. Μαζί με τα Ellinika Hoaxes, το ζωτικό έργο τους θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να μειώνουμε τη διάδοση της παραπληροφόρησης στην ελληνική γλώσσα στις πλατφόρμες μας», σημειώνει η κ. Eyears.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη υποδηλώνει τη διάθεση απαξίωσης των αμφιλεγόμενων πρακτικών των Ellinika Hoaxes, με την πλατφόρμα να επιστρατεύει ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, το AFP για να ελέγξει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων στο ελληνικό κοινό μέσω του facebook.

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τη διευθύντρια του γραφείου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Ελλάδα, Chantal Valery, η οποία ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι το AFP δεν θα έχει καμία συνεργασία με τα ellinika hoaxes. 

Συγκεκριμένα, η κ. Valery, μιλώντας στο koutipandoras.gr τόνισε ότι «και οι δύο (AFP και ellinika hoaxes) συνεργαζόμαστε με το Facebook, όμως δεν συνεργαζόμαστε μεταξύ μας. Είμαστε εντελώς ανεξάρτητοι μεταξύ μας». Απαντώντας στο αν έχει υπάρξει κάποια συνεννόηση μεταξύ των δυο fact checkers έστω και για το ποια θέματα θα εξετάζει ο καθένας για την εγκυρότητά τους, η Chantal Valery εξηγεί ότι δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία. «Εμείς θα διαλέγουμε ό,τι θέλουμε, και εκείνοι θα διαλέγουν ό,τι θέλουν. Δεν δουλεύουμε μαζί καθόλου». «Είμαστε τελείως ανεξάρτητοι», σημειώνει.

«Επειδή είμαστε διεθνές πρακτορείο επικεντρωνόμαστε περισσότερο στις διεθνείς ειδήσεις, και είμαστε το πρώτο πρακτορείο ψηφιακής ερευνητικής δημοσιογραφίας στον κόσμο. Μόλις ανοίξαμε το φινλανδικό και το ελληνικό παράρτημα fact checking του AFP και πλέον έχουμε επεκταθεί στη Φινλανδία, την Ελλάδα και την Κύπρο», σημειώνει, τονίζοντας ότι στην Ευρώπη το AFP έχει 30 δημοσιογράφους που ασχολούνται αποκλειστικά με τον έλεγχο ειδήσεων στο διαδίκτυο, καλύπτοντας πλέον 20 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Valery φάνηκε να είναι ενήμερη για την κριτική που δέχονται τα ellinika hoaxes για τις μεθόδους ελέγχου που επιβάλλει στο διαδίκτυο

Αντίστοιχη επιβεβαίωση είχε παράσχει και νωρίτερα εκ μέρους του Γαλλικού Πρακτορείου, ο δημοσιογράφος του AFP, Σταύρος Μαλιχούδης.

Με αυτά τα δεδομένα τα οποία προέρχονται απευθείας από το AFP και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ερωτήματα προκαλεί και η σπουδή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, να προεξοφλήσει «ένωση δυνάμεων» ανάμεσα στο AFP, τα ellinika hoaxes και το Facebook.

«Το Facebook συνεργάζεται ήδη με το AFP σε 18 χώρες στην Ευρώπη, ενώ από το Μάιο του 2019 έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τα Ellinika Hoaxes, συνεργάτη του Facebook στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης στην Ελληνική γλώσσα», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΑΠΕ στο τηλεγράφημά του.

Πηγή: koutipandoras.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

MEDIA

Γαλάζια «επιδρομή» στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ

Προφανώς, θα επιλεγούν και πάλι οι «άριστοι» χωρίς αντικειμενικά κριτήρια όπως προϋπηρεσία, σπουδές, διακρίσεις κλπ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τελευταίο επεισόδιο με την ετσιθελική απόφαση της διοίκησης για καρατόμηση προϊσταμένων στους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ έρχεται να προστεθεί στα αρκετά παραδείγματα αυθαιρεσίας από τη διοίκηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα τα τελευταία χρόνια.

Μέσα σε κλειστά γραφεία και χωρίς καμία διακριτή και διαφανή διαδικασία η διοίκηση της ΕΡΤ και οι αρμόδιοι γενικοί διευθυντές αποφάσισαν ποιους προϊστάμενους των 19 περιφερειακών σταθμών θα αντικαταστήσουν. Δεν χρειάζεται καν να αναφερθεί πως είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις περιφερειαρχών, βουλευτών, κομματικών παραγόντων, ακόμα και ιεραρχών για την επιλογή των νέων εκλεκτών.

Χαρακτηριστικό της αυθαιρεσίας της διοίκησης επί της διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων είναι ότι για οκτώ περιφερειακούς σταθμούς, όπου μάλλον δεν βρήκε εργαζόμενους της αρεσκείας της για προϊστάμενους, προχώρησε σε μια αμφιλεγόμενη διαδικασία αναζήτησης προσώπων εκτός σταθμού. Η συγκεκριμένη μάλιστα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν περιλαμβάνει κανένα αντικειμενικό κριτήριο επιλογής για την πρόσληψη.

Ειδικότερα, οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος προϊστάμενος, όπως αναφέρονται επί λέξει στην εν λόγω πρόσκληση ενδιαφέροντος: «Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν προσωπικότητα με επικοινωνιακές και διαπραγματευτικές ικανότητες, προσήλωση στην επίτευξη των στόχων, οργανωτικότητα, ευελιξία, συνέπεια και επαγγελματισμό, καθώς και άριστη ικανότητα ομαδικής συνεργασίας».

Τα παραπάνω θα τα κρίνει το διορισμένο, στην πλειοψηφία του, από την κυβέρνηση διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, χωρίς να είναι υποχρεωμένο να λάβει υπόψη του αντικειμενικά κριτήρια όπως προϋπηρεσία, σπουδές, διακρίσεις κλπ. Είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν έχει ως στόχο τη δίκαιη και αντικειμενική επιλογή προϊσταμένων, αλλά είναι μια προσπάθεια της διοίκησης να επιβάλει τους δικούς της επιστάτες και τοποτηρητές στους συγκεκριμένους περιφερειακούς σταθμούς.

Προφανώς, θα επιλεγούν και πάλι οι «άριστοι». Να σημειωθεί δε πως η διαδικασία είναι απόλυτα νομότυπη και σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού της ΕΡΤ. Με άλλα λόγια, η αυθαίρετη συμπεριφορά της διοίκησης είναι απλά θεσμοθετημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

MEDIA

Πρόσκληση για την πλήρωση της θέσης Προϊσταμένου στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Η θέση θα καλυφθεί από υποψήφιο/α είτε από το προσωπικό της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. είτε εκτός αυτού – Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι και την Τετάρτη 5 Μαΐου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΕΡΤ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων Προϊσταμένων των Περιφερειακών Σταθμών ανά την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και της Κομοτηνής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση πλήρωσης θέσης:

Μία θέση (1) Προϊσταμένου/ης Περιφερειακού Σταθμού Κομοτηνής, της Διεύθυνσης Περιφερειακών Σταθμών, της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.

Η θέση θα καλυφθεί από υποψήφιο/υποψήφια, είτε από το προσωπικό της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., είτε εκτός αυτού, που θα ανταποκρίνεται με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο στα απαιτούμενα προσόντα. Στις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Σταθμού Κομοτηνής, περιλαμβάνονται ιδίως: Οι λειτουργίες που σχετίζονται με το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την παραγωγή του τοπικού προγράμματος, με σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμού, της παράδοσης και των δρώμενων της ευρύτερης περιοχής, των ευρύτερων αυτών περιοχών, με την κάλυψη της καθημερινής ειδησεογραφίας, για τις ανάγκες της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του διαδικτύου, καθώς και με την κάλυψη και μετάδοση αθλητικών γεγονότων. Η ως άνω θέση είναι πλήρους απασχόλησης και η θητεία του/ης, καθορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω του διαδικτύου, συμπληρώνοντας την ΑΙΤΗΣΗ και επισυνάπτοντας το βιογραφικό τους σημείωμα μέσω σχετικού link στο site της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. company.ert.gr/category/anakoinoseis/.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχει έναρξη την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 ημερομηνία ανάρτησης της παρούσας στον ιστότοπο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., και λήξη την Τετάρτη 05 Μαΐου 2021.

Για να διαβάσετε αναλυτικά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος πατήστε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ6 λεπτά πριν

Ξεκίνησαν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ15 ώρες πριν

Εγνατία Οδός: Έσοδα άνω των 120 εκατ. ετησίως από τα διόδια για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

ΚΑΒΑΛΑ16 ώρες πριν

Καβάλα: Εντοπίστηκε νεκρός ο 26χρονος αγνοούμενος από τις Κρηνίδες

ΡΟΔΟΠΗ16 ώρες πριν

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα 2 Αυγούστου στη Ροδόπη

ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες πριν

Συνθήκες ακραίου καύσωνα έως 5 Αυγούστου – Έκκληση για την κατανάλωση ρεύματος

ΕΒΡΟΣ18 ώρες πριν

Απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο στις δασικές εκτάσεις Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ18 ώρες πριν

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στη Ροδόπη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ19 ώρες πριν

ΕΛ.ΑΣ.: «Καμία εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο περιστατικό στον Έβρο»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Αχαΐα φλέγεται και ο Μητσοτάκης βγάζει σέλφι στις παραλίες»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες πριν

ΥΠΕΞ: «Απορρίπτονται στο σύνολο τους οι ισχυρισμοί για νεκρό στον Έβρο»

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Στους Έλληνες Βουλευτές ξένων Κοινοβουλίων μίλησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Η Τουρκία καίγεται γιατί δεν διαθέτει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος – Μπουγέλωσαν τον Τσαβούσογλου

ΚΑΒΑΛΑ2 ημέρες πριν

Εγκαταλείπουν άρον – άρον τη Θάσο οι Ρουμάνοι τουρίστες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Στυλιανίδης σε Λιβανό: «Επείγον θέμα για τη Ροδόπη η ένταξη του Φράγματος Ιάσμου»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Σπήλιος Λιβανός: «Αυτές είναι οι επτά μεγάλες μεταρρυθμίσεις της ΚΑΠ»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ5 ημέρες πριν

Γλυκερία και Ντιλέκ Κοτς στο 1ο Φεστιβάλ Ειρήνης του Δήμου Ιάσμου

ΚΑΒΑΛΑ6 ημέρες πριν

Βίντεο: Σοκαριστικό τροχαίο με τρεις νεκρούς στην Καβάλα

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Νεκρός άντρας ύστερα από έκρηξη σε λυόμενη οικία στις Σάπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Μήνυμα Σακελλαροπούλου σε Τουρκία: «Η συμπαράστασή μας στην Κύπρο είναι απόλυτη»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x