ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Χαρίτου για νέο Νοσοκομείο: Σήμερα υπάρχει πολιτική βούληση

FoniRodopis

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν «στήσει» επικοινωνιακά σόου στα οποία πήραν μέρος πολλοί που σήμερα αισθάνονται δικαιωμένοι, αναφέρει το μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

Την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό προκειμένου να του εκφράσει τις ευχαριστίες του για την απόφαση να εντάξει ως πρώτο έργο την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής είχε ο Δημήτρης Χαρίτου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη ΔΕΘ με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Χαρίτου αναφερόμενος στην εξαγγελία αυτή σημείωσε ότι πρόκειται για μια προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διαφέρει από τις αντίστοιχες δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων καθώς αυτή τη φορά, όπως τονίζει, υπάρχει πολιτική βούληση.

Αφήνει μάλιστα αιχμές εναντίον πολιτικών παραγόντων που σήμερα «αισθάνονται δικαιωμένοι» παρά το γεγονός ότι τόσα χρόνια συμμετείχαν στα επικοινωνιακά σόου των κυβερνήσεων που στήριζαν.

Αναλυτικά, το μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης αναφέρει:

«Μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, είχα τη χαρά να συναντηθώ με ένα παλιό φίλο, τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, για να του εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την απόφαση του να εντάξει ως πρώτο έργο την ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής στη δωρεά των 200 εκατομ. του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχο για το χώρο της υγείας.

Εκπληρώσαμε μια πολύ μεγάλη ανάγκη στο χώρο της Υγείας στην περιοχή μου απάντησε απλά με τη σεμνότητα που διακρίνει τον Υπουργό. Του θύμισα ότι υλοποιείται μια δέσμευση που είχε αναλάβει όταν είχε επισκεφθεί το Νοσοκομείο, ως υπεύθυνος Υγείας πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση και ο ίδιος Υπουργός.

Ένα αίτημα πολύχρονων αγώνων συλλογικοτήτων, φίλων του Νοσοκομείου, φορέων της περιοχής, ένα ανεκπλήρωτο όνειρο των κατοίκων της περιοχής βρήκε το δρόμο του.

Υπήρξαν και στο παρελθόν ισχυρά χρηματοδοτικά εργαλεία. Η ανέγερση του Νοσοκομείου είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, έγινε έργο γέφυρα ανάμεσα στα δύο ΕΣΠΑ με 10 εκ. χρηματοδότηση. Στήθηκαν επικοινωνιακά σόου στα οποία πήραν μέρος πολλοί που σήμερα αισθάνονται δικαιωμένοι!!!

Αλλά το έργο ποτέ δεν προχώρησε γιατί απλά ΕΛΛΕΙΠΕ κάτι πολύ σημαντικό. Αυτό που υπάρχει σήμερα. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ που έχει η σημερινή κυβέρνηση. Άλλωστε φαίνεται από τη σταθεροποίηση και την ανάταξη του δημοσίου συστήματος Υγείας, προφανώς με τις μεγάλες ακόμα ανάγκες που έχει, από τη μεταρρύθμιση που γίνεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΤΟΜΥ). Αλλά αυτά ας τα αφήσουμε τώρα για μια άλλη συζήτηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ