ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Δημοκρίτειο: Τον Σεπτέμβριο η καταβολή του στεγαστικού επιδόματος των φοιτητών

fonirodopis.gr

Ανέρχεται στα 1.000 ευρώ ετησίως και αφορά 2.300 φοιτητές – Μεταφέρονται όλες οι Σχολές από την πόλη της Κομοτηνής στην Πανεπιστημιούπολη

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να καταβληθεί το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών, το οποίο εκκρεμεί από το έτος 2015-2016 και αφορά 2.300 αιτήσεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη επί των Οικονομικών Θεμάτων του ΔΠΘ, Φώτιος Μάρης, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η αρμοδιότητα της εκκαθάρισης που ανήκε μέχρι τις 17-02-2017, στο Υπουργείο Παιδείας, δόθηκε στα Ελληνικά Πανεπιστήμια μόλις τον περασμένο Μάιο, με την εκκρεμότητα των 15.00 αιτήσεων πανελλαδικά.

Το Δημοκρίτειο μέχρι αυτήν την ώρα μη έχοντας την τεχνογνωσία, αλλά και το κατάλληλο προσωπικό, έχει προχωρήσει στην εκκαθάριση περίπου 200 αιτήσεων των φοιτητών του. Ωστόσο από το υπουργείο Παιδείας, δόθηκε η διαβεβαίωση πως θα διατεθεί και το κατάλληλο προσωπικό.

«Μαζί με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, που θα κάνουμε την εκκαθάριση των υπόλοιπων αιτήσεων, συν το γεγονός πως θα πρέπει να γίνει αναμόρφωση και εκ νέου έγκριση του προϋπολογισμού του πανεπιστημίου, πιστεύουμε πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε έναν ικανό αριθμό αιτήσεων των φοιτητών για το στεγαστικό επίδομα, που φτάνει τα 1.000 ευρώ ετησίως, οπότε πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 2,3 εκ. ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Μάρης.

Επιπλέον πρόσθεσε πως πρόκειται να ψηφισθεί από το υπουργείο Παιδείας η ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα δέχεται πλέον τις αιτήσεις για το έτος 2016-2017, γεγονός που θα εγγυάται την πιο γρήγορη και άμεση καταβολή του στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές.

Τέλος, ο κ. Μάρης στάθηκε και στο τρέχον έργο του Δημοκριτείου, που αφορά την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων της Ιατρικής Σχολής στην Αλεξανδρούπολη ύψους 12 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ ΑΜ-Θ ενώ αναμένεται να δημοπρατηθεί και το έργο, ύψους 56 εκ. ευρώ, της μεταφοράς όλων των Σχολών από την πόλη της Κομοτηνής στην Πανεπιστημιούπολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ