ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Καρατομήθηκε ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης

fonirodopis.gr

Σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του έθεσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου τον πρύτανη του ΔΠΘ Α. Καραμπίνη, εναντίον του οποίου αποκαλύφτηκε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων

Δύο χρόνια μετά τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για τα σκάνδαλα στο ακαδημαϊκό ίδρυμα και και δύο μήνες μετά την παραπομπή του Καραμπίνη στο πειθαρχικό συμβούλιο, ύστερα και από το άκρως καταδικαστικό για την Πρυτανεία πόρισμα των ελεγκτών επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου θέτει σε καθεστώς αποχής από τα καθήκοντά του τον πρώην πλέον πρύτανη μέχρι την οριστική απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου των μελών ΔΕΠ.

Όπως αναγράφεται στην απόφαση, οι απαντήσεις που έδωσε εγγράφως ο Αθ. Καραμπίνης εστάλησαν εκπρόθεσμα και επιπλέον «δεν κρίθηκαν επαρκείς».

Ο Καραμπίνης παραπέμπεται «εν όψει της βαρύτητας και της ιδιαιτερότητας των αποδιδόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων τα οποία εμφανίζουν αυξημένη απαξία και επικινδυνότητα για την ομαλή λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας».

Πιστός στην τελευταία υπερασπιστική του γραμμή, αυτή της πολιτικής στοχοποίησης, ο Αθ. Καραμπίνης έστειλε στα Μέσα Ενημέρωσης επιστολή στην οποία υποστηρίζει πως «ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, προκειμένου να ικανοποιήσει τους συγγενείς και φίλους του κομματικού του ακροατηρίου, με διώκει πολιτικά, θέτοντάς με σε αποχή από την άσκηση καθηκόντων, υποπίπτοντας ταυτόχρονα ο ίδιος στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία προσφεύγω αναμένοντας τη δίκαιη κρίση της. Ελπίζω δε, η δίωξη μου αυτή, να μην κλονίσουν τους συναδέλφους Πρυτάνεις που θα συνεδριάσουν για το επαίσχυντο νομοσχέδιο».

Οι εξελίξεις στο Δημοκρίτειο αναμένεται να επιταχυνθούν το επόμενο διάστημα, το κλίμα μεταξύ των ακαδημαϊκών μετά το άκουσμα της είδησης είναι τεταμένο, ενώ είμαι εμφανές πια πως ακόμα και στη Σύγκλητο οι ισορροπίες είναι ευαίσθητες.

Νέος πρύτανης αναμένεται να αναλάβει ένας εκ των στενών συνεργατών του Αθ. Καραμπίνη, ο αντιπρύτανης καθηγητής Ιατρικής (ουρολόγος) Σταύρος Τουλουπίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ