ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Αναβλήθηκε για τις 13/11 η δίκη για τα όσα έγιναν στην κηδεία του στρατιώτη στην Γλαύκη

fonirodopis.gr

Ο ψευδομουφτής Ξάνθης και ο ιμάμης Γλαύκης κατηγορούνται για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας  και διατάραξη της θρησκευτικής συνάθροισης

Αναβλήθηκε για τις 13 Νοεμβρίου 2017 στο Δ’ Μονομελές Πλημ/κειο Θεσσαλονίκης η δίκη του ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και του  ιμάμη της Γλαύκης Ερκάν Αζήζογλου για τα γνωστά επεισόδια της Γλαύκης στη κηδεία του άτυχου στρατιώτη στις 14 Ιουλίου 2016 λόγω της απουσίας του δικηγόρου τους κ. Γιάννη Μπάρκα την οποία βεβαίωσε στο δικαστήριο συνάδελφός του.

Όπως είναι γνωστό οι κατηγορούμενοι είχαν καταθέσει προσφυγή στον Άρειο Πάγο επί του κλητήριου θεσπίσματος που ωστόσο απορρίφθηκε. Σύμφωνα μάλιστα με το κλητήριο θέσπισμα, ο Άρειος Πάγος παρέπεμψε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για εκδίκαση την κατηγορία σε βάρος των 1) Αχμέτ ΜΕΤΕ του Μεχμέτ, κατοίκου Ξάνθης και 2) Ερκάν ΑΖΗΖΟΓΛΟΥ του Μπαχρή, κατοίκου Γλαύκης Ξάνθης, για α) αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και β) διατάραξη της θρησκευτικής συνάθροισης, που φέρεται ότι αυτοί τέλεσαν στις 17-7-2016 στη Γλαύκη Ξάνθης.

Σημειωτέον ότι στο δικαστήριο ήταν κανονικά χθες (20/6) όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας, ήτοι το μέλος του πολιτικού συμβουλίου των  ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση, ο Φαρδή Νουρή από τη Γλαύκη, ο πρώην Στρατηγός του Δ’ Σώματος Στρατού κ. Μαυράκης και ο Μουφτής Ξάνθης κ. Σινίκογλου, ωστόσο οι κατηγορούμενοι που γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα πάρουν αναβολή και ο δικηγόρος τους, δεν τους ενημέρωσαν ώστε να μην ταλαιπωρηθούν και πάνε στο δικαστήριο, γεγονός που επεσήμανε και η Πρόεδρος του δικαστηρίου αναβάλλοντας την δίκη.

Πηγή: «Μαχητής» Ξάνθης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ