ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Εορτασμός Ελευθερίων με μηνύματα Κουίκ προς Τουρκία αλλά και προς Ιλχάν Αχμέτ!!!

fonirodopis.gr

ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Κανένας δεν δικαιούται να αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάνης – Όποιος αποδέχεται ή εμφανίζεται με άλλη σημαία προσβάλει τη Θράκη και δεν μπορεί να είναι Έλληνας, ανέφερε ο Υφυπουργός

Δείτε ΕΔΩ πλούσιο φωτορεπορτάζ από την παρέλαση

Με κάθε λαμπρότητα και με μια μεγαλοπρεπή παρέλαση εορτάστηκε την Κυριακή 14 Μαΐου στην Κομοτηνή ο εορτασμός της 97ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Τέρενς Κουίκ ενώ στην Κομοτηνή παρευρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος καθώς και ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος καλεσμένοι του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος ο οποίος χοροστάτησε στην δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και κατόπιν στην επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου.

«Σήμερα γιορτάζουμε την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της ευλογημένης Θράκης μας! Γιορτάζουμε τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εδώ στη Κομοτηνή, στη Ροδόπη, στην έδρα της Περιφέρειας, και στην Αλεξανδρούπολη, του νομού Έβρου, σύνορα της Ελλάδας, σύνορα της Ευρώπης, όπως ευρωπαϊκά σύνορα είναι και όλα τα νησιά και οι βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία ΚΑΝΕΝΑΣ και για ΤΙΠΟΤΑ δεν δικαιούται και δεν μπορεί να αμφισβητήσει» ανέφερε ο Υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Κουίκ παράλληλα δεν θέλησε να αφήσει αναπάντητη τη δήλωση του Ιλχάν Αχμέτ για τους ΑΝΕΛ και τον Παναγιώτη Σγουρίδη ύστερα και από τον σάλο που προκλήθηκε με την παρουσία του βουλευτή Ροδόπης σε εκδήλωση στην Τουρκία. «Χρόνια πολλά και καλά σε όλους τους κατοίκους της Θράκης Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Έλληνες πολίτες. Με σημαία μία και μοναδική. Τη γαλανόλευκη με τον σταυρό. Το σημειώνω αυτό, γιατί όποιος λέει ότι είναι Θρακιώτης και αποδέχεται ή εμφανίζεται με άλλη σημαία, προσβάλλει τη Θράκη και δεν μπορεί να είναι Έλληνας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ στάθηκε στο κλείσιμο της αξιολόγησης και στα αναπτυξιακά μέτρα που θα προωθήσει η κυβέρνηση για την περιοχή της Θράκης. «Με την ευκαιρία θα ήθελα να επισημάνω, ότι με τη ψήφιση των μέτρων και αντιμέτρων στη Βουλή, το κλείσιμο της Αξιολόγησης στο επόμενο Γιούρογκρουπ και την ένταξή μας στο QE, τη ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, βγαίνοντας πλέον από τη μιζέρια της κρίσης και στοχεύοντας σε αναπτυξιακές πολιτικές, σε αυτές θα ενταχθεί με ιδιαίτερη έμφαση η Θράκη, από τα Πομακοχώρια Ξάνθης – Ροδόπης και το τριεθνές του Έβρου, μέχρι τα παράλιά της.

Υπενθυμίζω και τις ανάλογες δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη τελευταία περιοδεία του εδώ. Η Θράκη θα αλλάξει όψη. Οι σκελετωμένες βιομηχανικές της ζώνες θα αποκτήσουν ζωή» τόνισε καταλήγοντας ο Υφυπουργός Εξωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ