ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου κατέθεσε ο Αθ. Καραμπίνης

fonirodopis.gr

ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Η μήνυση αφορά την πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη και τις δηλώσεις του Υπουργού σε βάρος του ΔΠΘ το οποίο χαρακτήρισε «εκτός ελέγχου»

Μηνυτήρια αναφορά προς τη Βουλή των Ελλήνων μέσω της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης, κατά του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου κατέθεσε την Δευτέρα 24/4 ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής κ. Αθανάσιος Καραμπίνης.

Η μήνυση αφορά την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του Πρύτανη από τον Υπουργό Παιδείας για το γεγονός της συμμετοχής του πρώτου στα αρμόδια όργανα του ΔΠΘ που έλαβαν τις αποφάσεις για τις υπηρεσίες σίτισης του Πανεπιστημίου. Για την δίωξη αυτή, να υπενθυμίσουμε ότι η Σύγκλητος είχε κάνει λόγο για «ανύπαρκτο και κατασκευασμένο πειθαρχικό παράπτωμα που βασίσθηκε σε ένα αναιτιολόγητο πόρισμα».

Επιπλέον ο κ. Καραμπίνης εγκαλεί τον κ. Γαβρόγλου για τις δηλώσεις που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη 30 Μαρτίου όποτε και αναφερόμενος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είχε δηλώσει πως «η κατάσταση σε αυτό έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της νομιμότητας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ