ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν είχα ποτέ σχέση με τους Μασόνους, διευκρινίζει ο Μητροπολίτης Παντελεήμων

Τι λέει για την κριτική που δέχθηκε από εκκλησιαστικό site για τον αγιασμό στη «μασονική λέσχη» των Lions

fonirodopis.gr

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ - LIONS

Τι λέει για την κριτική που δέχθηκε από εκκλησιαστικό site για τον αγιασμό στη «μασονική λέσχη» των Lions

Απάντηση στην κριτική που δέχθηκε από εκκλησιαστικό site το οποίο τον εγκαλούσε για τον αγιασμό που τέλεσε στη «μασονική λέσχη» των Lions έδωσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα της Κομοτηνής ο Σεβασμιότατος δήλωσε σχετικά πως: «Διαβάζοντας το δημοσίευμα εξεπλάγην και εγώ γιατί όλη αυτή η ανακοίνωση δεν έχει ούτε ένα ίχνος αληθείας. Πρώτον αναφέρουν ότι πήγα σε μία μασονική λέσχη.  Δεν θα μπορούσα να πάω εκεί. Δεν είχα ποτέ σχέση με τους ανθρώπους  αυτούς και επίσης σύμφωνα με τα θέσμια της εκκλησίας, όπως εκφράζονται στην υπ’ αριθ. 1395/28.03.2014 Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ‘’ο Τεκτονισμός στηλιτεύεται ως σύστημα συγκρητιστικών δοξασιών, του οποίου η σκοτία φύση είναι άκρως αντίθετη προς την εν πλήρει φωτί χριστιανική αλήθεια’’ και, επομένως, ‘’η ιδιότητα του Τέκτονα υπό οποιαδήποτε μορφή είναι ασυμβίβαστη προς την ιδιότητα του Χριστιανού ως μέλος του Σώματος του Χριστού’’.

https://www.youtube.com/watch?v=iiepnJSYBSk

Δεύτερον ο αγιασμός τελέστηκε αποκλειστικά για τη Στέγη Αγάπης, την οποία δημιούργησαν όλοι οι Κομοτηναίοι και συνεισέφεραν όλοι, Περιφέρεια, Δήμος και άλλοι φορείς. Μία Στέγη Αγάπης  στην οποία ήδη διαμένουν μία γυναίκα με δύο παιδιά που δεν είχαν πού να μείνουν. Και θα μείνουν εκεί και άλλοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα στέγασης. Πήγα εκεί ως πνευματικός πατέρας. Για όποιον καλοπροαίρετο λοιπόν θέλει να μάθει την αλήθεια, αυτή είναι δια στόματός μου. Γι αυτούς που θέλουν να σπέρνουν ειδήσεις τέτοιου τύπου, ο Θεός να είναι μαζί τους».

Διαβάστε ΕΔΩ το δημοσίευμα για τον Μητροπολίτη που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ