ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ιλχάν Αχμέτ: «Μεγάλος στόχος παραμένει το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Να μπει ένα τέλος στην διαρκή υποβάθμιση του Κ.Υ. Σαπών, ζητά παράλληλα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

FoniRodopis

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ - ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

Να μπει ένα τέλος στην διαρκή υποβάθμιση του Κ.Υ. Σαπών, ζητά παράλληλα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Το νοσοκομείο της Κομοτηνής με την ευκαιρία των εορτών επισκέφθηκε την Δευτέρα του Πάσχα ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ για να εκφράσει τις ευχές του σε νοσηλευόμενους,  ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο κ. Αχμέτ συνοδευόταν  σε αυτή του την επίσκεψη από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Χασάν Εκρέμ.

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ - ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

«Το νοσοκομείο χρειάζεται άμεση ενίσχυση σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας του. Μεγάλος στόχος παραμένει πάντοτε το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής», τόνισε ο βουλευτής Ροδόπης, που είχε την ευκαιρία να περάσει από όλες τις πτέρυγες και τις κλινικές του νοσοκομείου και να διαπιστώσει για μια ακόμη φορά τις ανεπάρκειες και τις ελλείψεις που δυσχεραίνουν το έργο του προσωπικού αλλά και την περίθαλψη των πολιτών της Ροδόπης που προστρέχουν στις υπηρεσίες του.

 «Να μπει ένα τέλος στην διαρκή υποβάθμιση του Κ.Υ. Σαπών»

Μετά και τις νέες καταγγελίες για αφαίμαξη του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Σαπών που έλαβαν χώρα από την πλευρά των εργαζομένων την προηγούμενη εβδομάδα, ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, επισκέφθηκε σήμερα επιτόπου το Κέντρο Υγείας προκειμένου να αντλήσει πρωτογενή ενημέρωση για τις συνθήκες λειτουργίας του.

Ο κ. Αχμέτ ενημερώθηκε από τον διευθυντή του Κ.Υ. Σαπών, ιατρό Σεραφείμ Θώδη, για τις ελλείψεις που εντοπίζονται κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και για τις συνεχείς αποσπάσεις και μετακινήσεις γιατρών τόσο προς το νοσοκομείο της Κομοτηνής όσο και προς άλλες μονάδες υγείας, όπως συνέβη πρόσφατα με τον Κ.Υ. Σαμοθράκης.

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ

Σε εκκρεμότητα παραμένει και λιμνάζει εδώ και χρόνια το θέμα του ασθενοφόρου του Κ.Υ. Σαπών που είναι παροπλισμένο και ανενεργό όσο και η δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στις Σάπες, που αποτελούν πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

Οι υποδομές εξάλλου του Κ.Υ. στην πλειονότητά τους είναι απαρχαιωμένες και συντηρούνται μόνο χάρη στην προσπάθεια και το φιλότιμο των εργαζομένων, ενώ εκκρεμεί εξαιτίας γραφειοκρατικών παραγόντων η ένταξη του εκσυγχρονισμού του Κ.Υ., στο ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου.

«Η κατάσταση του Κ.Υ. Σαπών δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών μιας μεγάλης γεωγραφικής ενότητας του νομού Ροδόπης και δεν μπορεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να αρνούνται την πραγματικότητα, υποβαθμίζοντας την πρωτοβάθμια υγεία με αυτό τον απροκάλυπτο τρόπο», δήλωσε ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ