ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τις προσλήψεις στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο

Για 43 θέσεις σε καθαριότητα, εστίαση και φύλαξη κατατέθηκαν συνολικά 410 αιτήσεις από ενδιαφερόμενους

FoniRodopis

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

Για 43 θέσεις σε καθαριότητα, εστίαση και φύλαξη κατατέθηκαν συνολικά 410 αιτήσεις από ενδιαφερόμενους

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να γνωστοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ το οποίο θα κρίνει και την τύχη των προσλήψεων 43 ατόμων στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Όπως είναι γνωστό το ΣτΕ είχε μπλοκάρει, μετά από προσφυγή του Πανελληνίου Συνδέσμου Εργολάβων, τους διαγωνισμούς για την πρόσληψη εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις εργασίας στα νοσοκομεία και τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας νομικά πρόσωπα που πραγματοποιήθηκαν ή είχαν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του άρθρου 97 του νόμου 4368/2016.

Για το Νοσοκομείο Κομοτηνής είχαν προκηρυχθεί μάλιστα 43 θέσεις με ατομικές συμβάσεις και συγκεκριμένα 29 θέσεις καθαριστριών, 6 τραπεζοκόμων και 8 φυλάκων ενώ χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος του κόσμου είναι ότι αιτήσεις για τις θέσεις αυτές υπέβαλλαν συνολικά 410 άτομα.

Ωστόσο, το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο δεν ανήρτησε ακόμα τον πίνακα προσλήψεων καθώς τοπικός εργολάβος κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο Ροδόπης προκειμένου να μη γίνουν οι προσλήψεις τουλάχιστον μέχρι την γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ.

«Το ΣτΕ συνεδρίασε για την υπόθεση στις 6 Απριλίου όμως ακόμα δεν μας έχει γνωστοποιηθεί η απόφαση του κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες» δήλωσε σχετικά στη ΦΩΝΗ ο διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργος Φιλιππίδης ο οποίος πρόσθεσε πως «οι προσλήψεις ενδεχομένως να καθυστερήσουν κι άλλο καθώς μπορεί να βγει καινούρια προκήρυξη ύστερα και από την τροποποίηση του νόμου. Προς το παρόν βρισκόμαστε σε στάση αναμονής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ