ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Πρύτανη του Δημοκριτείου Αθανασίου Καραμπίνη

fonirodopis.gr

ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ

Παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ για τη σίτιση των φοιτητών – Ανύπαρκτο και κατασκευασμένο το πειθαρχικό παράπτωμα, η απάντηση της Πρυτανείας

Την πειθαρχική δίωξη και την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αθανάσιου Καραμπίνη αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Με την απόφαση την οποία υπογράφει ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου ο κ. Καραμπίνης παραπέμπεται για το γεγονός της συμμετοχής του στα αρμόδια όργανα του ΔΠΘ που έλαβαν τις αποφάσεις για τις υπηρεσίες σίτισης του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την απόφαση ο Πρύτανης του ΔΠΘ θα έπρεπε να δηλώσει κώλυμα στα ανωτέρω όργανα καθώς η σύζυγος του εμφανίζεται ως συνιδρυτής σε εταιρεία με τον πρώην Πρύτανη Κωνσταντίνο Σιμόπουλο, ο οποίος όμως ταυτόχρονα ήταν μέτοχος στην ίδια εταιρεία με τον ανάδοχο των συμβάσεων σίτισης των φοιτητών.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας:

 

«Αιδώς αργείοι» η απάντηση της Πρυτανείας

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η απάντηση της Πρυτανείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου η οποία κάνει λόγο για «ανύπαρκτο και κατασκευασμένο πειθαρχικό παράπτωμα» και μια δίωξη που βασίσθηκε σε ένα «αναιτιολόγητο πόρισμα».

Αναλυτικά, η Πρυτανεία του ΔΠΘ αναφέρει: «Η προαναγγελθείσα από βήματος της Βουλής, από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθηγητή κ. Αθανασίου Καραμπίνη, βασίσθηκε σε ένα αναιτιολόγητο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με στόχο να πλήξει τον Πρύτανη.

Ο Πρύτανης, σύμφωνα με το πόρισμα ‘’κατηγορείται’’ διότι η σύζυγός του το 2007 κατείχε μετοχές Ανώνυμης Εταιρείας φωτοβολταϊκών στην οποία μέτοχος ήταν και ο τότε Πρύτανης καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος. Με την απαράδεκτη όμως αιτιολογία, ότι ο κ. Σιμόπουλος κατείχε μετοχές και σε άλλη ΑΕ με συγγενή του παρόχου σίτισης, διώκεται σήμερα πειθαρχικά ο νυν πρύτανης για ένα ανύπαρκτο και κατασκευασμένο πειθαρχικό παράπτωμα χωρίς καν να ισχυρίζονται ότι πλήττεται το Δημόσιο συμφέρον. Αντίθετα, σε περιπτώσεις που βάναυσα πλήττεται το Δημόσιο συμφέρον με απώλεια εκατομμυρίων ευρώ και για τις οποίες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, το υπουργείο Παιδείας σε ουδεμία ενέργεια προέβη. Αιδώς Αργείοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ