ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ένα Εργατικό Κέντρο καταχρεωμένο, μηνύει εργαζόμενους και υπερασπίζεται εργοδότες

ΜΑΓΑΛΙΟΣ

Απλήρωτοι εργαζόμενοι, «μαγείρεμα» εκλογών και διαστρέβλωση της αλήθειας από τον πρόεδρο Παντελή Μαγαλιό

Στην προσφιλή του τακτική να επιδίδεται σε προσωπικές επιθέσεις και διαστρέβλωση της αλήθειας αναλώθηκε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής Παντελής Μαγαλιός.

Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση στην καταγγελία της καλεί τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου να απαντήσει δημόσια με στοιχεία στα όσα του προσάπτει προσθέτοντας πως δυστυχώς για τον φορέα τον εργαζομένων το μόνο που θα αφήσει πίσω της η διοίκηση Μαγαλιού θα είναι ένα Εργατικό Κέντρο καταχρεωμένο και εξευτελισμένο που μηνύει εργαζόμενους και υπερασπίζεται εργοδότες.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Αναλυτικά, η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση σημειώνει:

«Μετά την συνέντευξη που παραθέσαμε, για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, η ανακοίνωση του προέδρου του Ε.Κ. με τα γνώριμα σε εμάς ψέματα, δεν μας ξάφνιασε καθόλου. Η ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ) και ο Πρόεδρος του ΕΚ Κομοτηνής, αντί να απαντήσει στις πολύ συγκεκριμένες καταγγελίες που κάναμε για τα όσα έγιναν στο τελευταίο Συνέδριο και τις απαράδεκτες και αντεργατικές πρακτικές του, επιδόθηκαν στο προσφιλές τους σπορ, τις  προσωπικές επιθέσεις και την διαστρέβλωση της αλήθειας.

Εμείς όμως θα επιμείνουμε να ζητάμε απαντήσεις και στοιχεία δημόσια:

– Είναι ψέματα, ότι δεν δόθηκαν στις παρατάξεις που συμμετέχουν στη Διοίκηση, τα νομιμοποιητικά έγγραφα των Σωματείων, ώστε να ελέγξουν την νομιμότητα των αντιπροσώπων του πρόσφατου συνεδρίου του Ε.Κ. Κομοτηνής; Είναι ψέματα ότι το μόνο που έγινε, είναι η ανάγνωση των ονομάτων των αντιπροσώπων και η νομιμοποίηση τους από την πλειοψηφούσα παράταξη; Είναι ψέματα πως εκτός από εμάς και η ΔΑΣ (παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ), ζήτησε την αναβολή του Συνεδρίου για τους ίδιους λόγους;

– Είναι ψέματα, ότι επιχειρήθηκε η εκλογή εφορευτικής επιτροπής δια βοής!!! και όταν μετά από τις δικές μας αντιδράσεις και καταγγελίες, έγινε με μυστική ψηφοφορία, επιχειρήθηκε να γίνει η εκλογή με πλειοψηφικό!!! σύστημα, κόντρα σε όσα ορίζει ο νόμος (Ν1264/82) αλλά και η συνδικαλιστική πρακτική σε όλη τη χώρα, με την ανοχή του Δικαστικού Αντιπροσώπου!!!, του ίδιου Δικηγόρου που έκανε δύο μήνες να πάει το πρακτικό αρχαιρεσιών στο Πρωτοδικείο .Τι θα κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος για όλα αυτά;

– Αφού το περιβόητο σωματείο ΣΤΥΕ (Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος) είναι υπαρκτό (αν και δεν κατορθώσαμε να το βρούμε στο Πρωτοδικείο Ροδόπης), γιατί κρύβουν τα στοιχεία των αρχαιρεσιών του, τη σύνθεση του Δ.Σ., πότε έκανε εκλογές, με ποιον Δικαστικό αντιπρόσωπο, πού είναι το πρακτικό αρχαιρεσιών, το μητρώο μελών και η κατάσταση ψηφισάντων; Γιατί εκτός από τον κ. Μαγαλιό και την ομάδα του κανείς άλλος δεν τα είδε!!! Και φυσικά, περιμένουμε να δούμε τα μέλη του, μιας και είναι το μεγαλύτερο(;;) Σωματείο του Νομού, στην επόμενη κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου, γιατί μέχρι τώρα, στην καθημερινή  μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι για δικαιώματα και ζωή, κόντρα στα μνημόνια, την λιτότητα και την ανεργία που τσακίζει τον λαό, δεν τους είδαμε ποτέ!!!

– Είναι ψέματα ότι ο Γραμματέας του ΕΚ εκλέγεται από το συγκεκριμένο Σωματείο, που όπως παραδέχονται «αποτελείται» από υπάλληλους κατασκευαστικών εταιρειών, ενώ είναι υπάλληλος της ΔΕΗ; Είναι ψέματα ότι τα επιφανή στελέχη της ΠΑΣΚΕ-ΔΗΣΥΕ εκλέγονται κάθε φορά κι από άλλο κλαδικό σωματείο; Πόσες ειδικότητες έχουν και σε πόσα σωματεία είναι μέλη;

– Τέλος, είναι ψέματα πως ο κ. Μαγαλιός έχει μηνήσει την συνάδελφο Ρυία Πατσατζή, υπάλληλο του Ε.Κ. Κομοτηνής, εκλεγμένη πρόεδρο του Σωματείου Εμπορίου και Υπηρεσιών και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ. μετά το τελευταίο συνέδριο του Ε.Κ. (λειτουργώντας σαν τον χειρότερο εργοδότη!!!), γιατί απλά η συνάδελφος διεκδίκησε το αυτονόητο, δηλαδή να πληρωθεί κανονικά τον μισθό της!!! Κάτι που της αρνήθηκε ο Πρόεδρος του Ε.Κ. αν και είχε εισπράξει το αντίστοιχο κονδύλι από τον ΟΑΕΔ!!!

– Να σημειώσουμε εδώ πως είχε προηγηθεί μια περίοδος χωρίς να πληρώνεται η συνάδελφος από το Ε.Κ.  για 19 μήνες!!! (από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2014) και πληρώθηκε μόνο μετά από προσφυγή στα δικαστήρια τον Μάρτιο του 2015!!!

Επειδή τα έργα και ημέρες της συγκεκριμένης Διοίκησης μπορούμε να τ’ απαριθμούμε επί ώρες, σταματάμε προς το παρόν εδώ. Και αν θεωρούν πως ότι λέμε είναι συκοφαντίες, τους προκαλούμε και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις, με στοιχεία και δημόσια. Αλλιώς επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας, ότι το Συνέδριο είναι νόθο και προϊόν «μαγειρέματος» των αντιπροσώπων.

Μια υπηρεσία μπορούν να  προσφέρουν από δω και μπρος στο Εργατικό Κέντρο και στους εργαζόμενους του Νομού, οι συγκεκριμένοι κύριοι: να φύγουν. Δυστυχώς, θ’ αφήσουν πίσω τους ένα Εργατικό Κέντρο καταχρεωμένο και εξευτελισμένο, που μηνύει εργαζόμενους – συνδικαλιστές και υπερασπίζεται εργοδότες.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την αλλαγή αυτής της κατάστασης στο Εργατικό Κέντρο. Για να γίνει ένα ΕΚ αγωνιστικό, διεκδικητικό, που θα συσπειρώνει τους εργαζόμενους στον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας και της ισοπέδωσης των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας».

TOPNEWS

Οδηγίες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας για την ανεύρεση ανιθαγενών μουσουλμάνων της Θράκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσιο τέλος για την περίπτωση μουσουλμάνου Θρακιώτη που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια από το 2004 με το διαβόητο άρθρο 19 επειδή… ξενιτεύτηκε

Ήταν η χούντα που αφαίρεσε την ιθαγένεια της Μελίνας Μερκούρη και ήταν όλος ο πολιτισμένος κόσμος που καμάρωσε τότε τη γενναία στάση της σπουδαίας Ελληνίδας.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες είχαν την ίδια «τύχη», από τότε που εφαρμόστηκε το προεδρικό διάταγμα του 1927 μέχρι και το 1955, οπότε και αντικαταστάθηκε με το εξίσου κατάπτυστο άρθρο 19, που παρέμεινε σε ισχύ μέχρι και το 1998, οπότε και καταργήθηκε από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.

Μόλις χθες (3/4), όμως, έληξε αίσια άλλη μία από τις ακραίες περιπτώσεις αναλγησίας και νομικής αυθαιρεσίας του ελληνικού κράτους κι έγινε έτσι άλλο ένα μικρό βήμα αποκατάστασης του κράτους δικαίου.

Μουσουλμάνος Θρακιώτης που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια με το διαβόητο άρθρο 19 επειδή… ξενιτεύτηκε, όπως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες εκείνες τις δεκαετίες, ζούσε από το 2004 στη Θράκη χωρίς ελληνική ιθαγένεια.

Το Συμβούλιο Ιθαγένειας είχε απορρίψει δύο φορές την αίτηση ανάκτησης της ελληνικής του ιθαγένειας, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ίσως το Συμβούλιο Ιθαγένειας αφουγκράστηκε τη συγκινητική ομιλία του βουλευτή στο βήμα της Βουλής για το δράμα μερικών δεκάδων ανιθαγενών της Θράκης ή κατανόησε επιτέλους το προφανές της μη εφαρμογής του άρθρου 19 στις περιπτώσεις όσων ξενιτεύτηκαν, για παράδειγμα στη Γερμανία, και πολύ περισσότερο όσων ζουν στην Ελλάδα.

Ρωτήσαμε τον Ειδικό Γραμματέα Ιθαγένειας, Λάμπρο Μπαλτσιώτη, σχετικά με το ζήτημα της τύχης αυτών των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται ως «ανύπαρκτοι» πολίτες στη χώρα τους:

«Τα ζητήματα ιθαγένειας που ανακύπτουν με τους μουσουλμάνους της Θράκης διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά όσους ζητούν ανάκτηση της ελληνικής τους ιθαγένειας, την οποία έχουν απολέσει με το άρθρο 19 και ζουν ιδίως στην Ελλάδα ως ανιθαγενείς.

Από το 2007, άρχισε η ιθαγενειακή αποκατάσταση αυτών των περιπτώσεων και η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Δυστυχώς με πολύ αργούς ρυθμούς, αλλά έχει γίνει. Φαίνεται όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν λίγες δεκάδες άτομα που διαβιούν στη Θράκη σε καθεστώς ανιθαγένειας.

Το πρόβλημα είναι ότι οι πληροφορίες αυτές μας έρχονται έμμεσα, από άλλα υπουργεία και υπηρεσίες, καθώς οι ίδιοι δεν έχουν αιτηθεί την ανάκτηση της ιθαγένειάς τους.

Για να λυθεί το ζήτημα, καθώς εικάζουμε ότι πρόκειται για κοινωνικά αποκλεισμένα πρόσωπα, στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης, θα αποσταλούν οδηγίες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας με χωρική αρμοδιότητα τη Θράκη, με σκοπό την «ανεύρεσή» τους και την κατάθεση της σχετικής αίτησης.

Παρεμπιπτόντως, στο ίδιο έγγραφο θα γίνεται ανάλογη προσπάθεια «ανεύρεσης» ανιθαγενών από τα διάδοχα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ. Η δεύτερη αφορά όσους αιτούνται τη διαπίστωση της ελληνικής τους ιθαγένειας, για παράδειγμα ένα τέκνο που γεννήθηκε πριν χάσουν οι γονείς του την ιθαγένεια.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή ορθής εφαρμογής της νομοθεσίας, έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην αποκατάσταση της νομιμότητας, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν. Και, για να προλάβω την ερώτησή σας, φαίνεται ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται, ας είμαστε καλοπροαίρετοι, σε ανεπαρκή γνώση μιας δαιδαλώδους νομοθεσίας».

Πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Ανανεώθηκε η θητεία του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πετυχημένο έργο του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας (ΔΕΜΠ) Κομοτηνής αναγνώρισε η κυβέρνηση, η οποία ανανέωσε τη θητεία του στη θέση του προέδρου για ακόμα ένα έτος.

Με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα η οποία δημοσιεύθηκε στις 8 Απριλίου ορίστηκαν εκ νέου τα πέντε τακτικά και τα δύο αναπληρωματικά μέλη της ΔΕΜΠ Κομοτηνής, τα οποία είναι:

Τακτικά μέλη
Ισά Σελήμ του Βελή
Βετάτ Ρετζέπ του Αλή
Χουσεΐν Κιρ Αχμέτ του Χασάν
Σαλή Σαλή του Μουσταφά
Αχμέτ Σολάκ Σακήρ του Χασάν

Αναπληρωματικά μέλη
Γιουσούφ Οσμάν του Χουσεΐν
Ριτβάν Εμίν Ναζίφ του Γιουσούφ

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Την παραλία του Προφήτη Ηλία καθάρισαν μέλη του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μικροί και μεγάλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής ένωσαν την Κυριακή 7 Απριλίου τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Πανελλαδική εθελοντική δράση «Let’s do it Greece»!

Νωρίς το πρωί συναντήθηκαν όλοι στα Γραφεία του Συλλόγου και ξεκίνησαν προς την παραλία του Προφήτη Ηλία. Εκεί, αφού μοιράστηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, άρχισε η περισυλλογή σκουπιδιών. Δυστυχώς ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, ωστόσο όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Στη συνέχεια γευμάτισαν μαζί, δίνοντας ραντεβού για το επόμενο Let’s do it Greece!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς εθελοντές, στους γονείς τους, αλλά και σε όλους που πήραν μέρος σε αυτή την όμορφη δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TOPNEWS

Μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής θα εκπροσωπήσει την ΠΑΜΘ σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγχαρητήρια επιστολή για τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής Βασιλική Κουτάνη η οποία θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρί, εξέδωσε η Διεύθυντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαριγούλα Κοσμίδου.

Η Συγχαρητήρια Επιστολή:

«Ως Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης θα ήθελα να συγχαρώ τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής Φωτεινή Βασιλική Κουτάνη για το εξαίρετο κείμενό της με το οποίο θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στον πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτού λόγου στη μνήμη της Μαρίας Κιουρί. Το κείμενό της κατάφερε να συγκεράσει επιτυχώς την επιστημονική γνώση με τη δημιουργική γραφή, αναδεικνύοντας με ευαισθησία τον αγώνα της Μαρίας Κιουρί ως γυναίκας που αψήφησε πολλές κατεστημένες αντιλήψεις της εποχής της και διέπρεψε στον επιστημονικό στίβο. Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στους προσωπικούς αγώνες της μαθήτριάς μας, ένας από τους οποίους είναι και η συμμετοχή της στον παραπάνω διαγωνισμό!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΒΡΟΣ4 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Ουσιαστική η στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ακρίτες»

ΕΒΡΟΣ4 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Στον Έβρο χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας»

ΒΟΥΛΗ5 ώρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

ΕΒΡΟΣ12 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Ήρωες γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης»

ΔΙΕΘΝΗ12 ώρες πριν

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλγαρία επιμένει στο βέτο κατά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ13 ώρες πριν

Γλυκά Νερά: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο σύζυγος της Καρολάιν

ΡΟΔΟΠΗ13 ώρες πριν

Στο Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής θα πραγματοποιούνται εφεξής τα rapid tests

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ14 ώρες πριν

Εγκαινιάστηκε η Δομή Σίτισης του Δήμου Ιάσμου

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ14 ώρες πριν

Αποχή των δικηγόρων της Ροδόπης από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

ΒΟΥΛΗ5 ώρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

TΟΥΡΚΙΑ15 ώρες πριν

Προκλητική ανακοίνωση Άγκυρας για την καταδίκη του ψευδομουφτή Ξάνθης

ΞΑΝΘΗ1 ημέρα πριν

Καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για τις δηλώσεις περί «Ντενκτάς της Θράκης»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ1 ημέρα πριν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ο σύζυγος της

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 ημέρα πριν

Διαψεύδουν τον Δήμαρχο Κομοτηνής οι κάτοικοι στην οδό Χαλκοκονδύλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x