ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Ένα Εργατικό Κέντρο καταχρεωμένο, μηνύει εργαζόμενους και υπερασπίζεται εργοδότες

fonirodopis.gr

ΜΑΓΑΛΙΟΣ

Απλήρωτοι εργαζόμενοι, «μαγείρεμα» εκλογών και διαστρέβλωση της αλήθειας από τον πρόεδρο Παντελή Μαγαλιό

Στην προσφιλή του τακτική να επιδίδεται σε προσωπικές επιθέσεις και διαστρέβλωση της αλήθειας αναλώθηκε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής Παντελής Μαγαλιός.

Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση στην καταγγελία της καλεί τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου να απαντήσει δημόσια με στοιχεία στα όσα του προσάπτει προσθέτοντας πως δυστυχώς για τον φορέα τον εργαζομένων το μόνο που θα αφήσει πίσω της η διοίκηση Μαγαλιού θα είναι ένα Εργατικό Κέντρο καταχρεωμένο και εξευτελισμένο που μηνύει εργαζόμενους και υπερασπίζεται εργοδότες.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Αναλυτικά, η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση σημειώνει:

«Μετά την συνέντευξη που παραθέσαμε, για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, η ανακοίνωση του προέδρου του Ε.Κ. με τα γνώριμα σε εμάς ψέματα, δεν μας ξάφνιασε καθόλου. Η ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ) και ο Πρόεδρος του ΕΚ Κομοτηνής, αντί να απαντήσει στις πολύ συγκεκριμένες καταγγελίες που κάναμε για τα όσα έγιναν στο τελευταίο Συνέδριο και τις απαράδεκτες και αντεργατικές πρακτικές του, επιδόθηκαν στο προσφιλές τους σπορ, τις  προσωπικές επιθέσεις και την διαστρέβλωση της αλήθειας.

Εμείς όμως θα επιμείνουμε να ζητάμε απαντήσεις και στοιχεία δημόσια:

– Είναι ψέματα, ότι δεν δόθηκαν στις παρατάξεις που συμμετέχουν στη Διοίκηση, τα νομιμοποιητικά έγγραφα των Σωματείων, ώστε να ελέγξουν την νομιμότητα των αντιπροσώπων του πρόσφατου συνεδρίου του Ε.Κ. Κομοτηνής; Είναι ψέματα ότι το μόνο που έγινε, είναι η ανάγνωση των ονομάτων των αντιπροσώπων και η νομιμοποίηση τους από την πλειοψηφούσα παράταξη; Είναι ψέματα πως εκτός από εμάς και η ΔΑΣ (παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ), ζήτησε την αναβολή του Συνεδρίου για τους ίδιους λόγους;

– Είναι ψέματα, ότι επιχειρήθηκε η εκλογή εφορευτικής επιτροπής δια βοής!!! και όταν μετά από τις δικές μας αντιδράσεις και καταγγελίες, έγινε με μυστική ψηφοφορία, επιχειρήθηκε να γίνει η εκλογή με πλειοψηφικό!!! σύστημα, κόντρα σε όσα ορίζει ο νόμος (Ν1264/82) αλλά και η συνδικαλιστική πρακτική σε όλη τη χώρα, με την ανοχή του Δικαστικού Αντιπροσώπου!!!, του ίδιου Δικηγόρου που έκανε δύο μήνες να πάει το πρακτικό αρχαιρεσιών στο Πρωτοδικείο .Τι θα κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος για όλα αυτά;

– Αφού το περιβόητο σωματείο ΣΤΥΕ (Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος) είναι υπαρκτό (αν και δεν κατορθώσαμε να το βρούμε στο Πρωτοδικείο Ροδόπης), γιατί κρύβουν τα στοιχεία των αρχαιρεσιών του, τη σύνθεση του Δ.Σ., πότε έκανε εκλογές, με ποιον Δικαστικό αντιπρόσωπο, πού είναι το πρακτικό αρχαιρεσιών, το μητρώο μελών και η κατάσταση ψηφισάντων; Γιατί εκτός από τον κ. Μαγαλιό και την ομάδα του κανείς άλλος δεν τα είδε!!! Και φυσικά, περιμένουμε να δούμε τα μέλη του, μιας και είναι το μεγαλύτερο(;;) Σωματείο του Νομού, στην επόμενη κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου, γιατί μέχρι τώρα, στην καθημερινή  μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι για δικαιώματα και ζωή, κόντρα στα μνημόνια, την λιτότητα και την ανεργία που τσακίζει τον λαό, δεν τους είδαμε ποτέ!!!

– Είναι ψέματα ότι ο Γραμματέας του ΕΚ εκλέγεται από το συγκεκριμένο Σωματείο, που όπως παραδέχονται «αποτελείται» από υπάλληλους κατασκευαστικών εταιρειών, ενώ είναι υπάλληλος της ΔΕΗ; Είναι ψέματα ότι τα επιφανή στελέχη της ΠΑΣΚΕ-ΔΗΣΥΕ εκλέγονται κάθε φορά κι από άλλο κλαδικό σωματείο; Πόσες ειδικότητες έχουν και σε πόσα σωματεία είναι μέλη;

– Τέλος, είναι ψέματα πως ο κ. Μαγαλιός έχει μηνήσει την συνάδελφο Ρυία Πατσατζή, υπάλληλο του Ε.Κ. Κομοτηνής, εκλεγμένη πρόεδρο του Σωματείου Εμπορίου και Υπηρεσιών και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ. μετά το τελευταίο συνέδριο του Ε.Κ. (λειτουργώντας σαν τον χειρότερο εργοδότη!!!), γιατί απλά η συνάδελφος διεκδίκησε το αυτονόητο, δηλαδή να πληρωθεί κανονικά τον μισθό της!!! Κάτι που της αρνήθηκε ο Πρόεδρος του Ε.Κ. αν και είχε εισπράξει το αντίστοιχο κονδύλι από τον ΟΑΕΔ!!!

– Να σημειώσουμε εδώ πως είχε προηγηθεί μια περίοδος χωρίς να πληρώνεται η συνάδελφος από το Ε.Κ.  για 19 μήνες!!! (από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2014) και πληρώθηκε μόνο μετά από προσφυγή στα δικαστήρια τον Μάρτιο του 2015!!!

Επειδή τα έργα και ημέρες της συγκεκριμένης Διοίκησης μπορούμε να τ’ απαριθμούμε επί ώρες, σταματάμε προς το παρόν εδώ. Και αν θεωρούν πως ότι λέμε είναι συκοφαντίες, τους προκαλούμε και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις, με στοιχεία και δημόσια. Αλλιώς επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας, ότι το Συνέδριο είναι νόθο και προϊόν «μαγειρέματος» των αντιπροσώπων.

Μια υπηρεσία μπορούν να  προσφέρουν από δω και μπρος στο Εργατικό Κέντρο και στους εργαζόμενους του Νομού, οι συγκεκριμένοι κύριοι: να φύγουν. Δυστυχώς, θ’ αφήσουν πίσω τους ένα Εργατικό Κέντρο καταχρεωμένο και εξευτελισμένο, που μηνύει εργαζόμενους – συνδικαλιστές και υπερασπίζεται εργοδότες.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την αλλαγή αυτής της κατάστασης στο Εργατικό Κέντρο. Για να γίνει ένα ΕΚ αγωνιστικό, διεκδικητικό, που θα συσπειρώνει τους εργαζόμενους στον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας και της ισοπέδωσης των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ