ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Παραδόθηκε ανακαινισμένο στους πιστούς το τέμενος «Ταμπακχανέ» της Κομοτηνής

fonirodopis.gr

ΤΑΜΠΑΚΧΑΝΕ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Οι εργασίες αναστήλωσης κόστισαν 100.000 ευρώ και πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας

Τα εγκαίνια του ιστορικού τεμένους «Ταμπακχανέ» της Κομοτηνής πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 29 Μαρτίου από τον Μουφτή Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή παρουσία επίσημων φορέων και Αρχών της πόλης.

Το τριακοσίων και πλέον χρονών τέμενος, το ένα εκ των τριών που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, παραδόθηκε ανακαινισμένο στους πιστούς μουσουλμάνους ύστερα και από την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης που ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο.

 

Το κόστος των εργασιών ανήλθε στο ποσό των 100.000 ευρώ εκ των οποίων τα 40.000 προήλθαν από τα ταμεία της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής, υπό την επίβλεψη της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες, ενώ τα υπόλοιπα 60.000 από δωρεές πιστών.

Μετά την τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των παρευρισκόμενων στους χώρους του τεμένους όπου βρίσκονται ιστορικά κειμήλια ανεκτίμητης αξίας, μεταξύ των οποίων και το μεγαλύτερο σε μήκος κομπολόι του κόσμου, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε ιεροτελεστία και ανάγνωση αποσπασμάτων από το Ιερό Κοράνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ