ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καινούριο ξεκίνημα για τη ΝΟΔΕ Ροδόπης χωρίς κόσμο και με άδεια τραπέζια

fonirodopis.gr

ΝΟΔΕ - ΠΙΤΑ

Οι Ροδοπίτες γύρισαν εντυπωσιακά την πλάτη στην κοπή πίτας της τοπικής ΝΔ – Κάλεσμα Στυλιανίδη για συστράτευση

Μόνο θλίψη θα μπορούσε να προκαλέσει στα στελέχη της τοπικής ΝΔ η πλήρης αποτυχία της εκδήλωσης της κοπής πίτας της ΝΟΔΕ Ροδόπης το Σάββατο βράδυ στο ξενοδοχείο «Χρήστος και Εύη» της Κομοτηνής.

Σε μια αίθουσα που παλαιότερα γέμιζε ασφυκτικά αυτό που κυριάρχησε φέτος ήταν τα άδεια τραπέζια, η παντελής απουσία μελών και φίλων και η εμφανής απογοήτευση των στελεχών. Παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις και τις μη πιστευτές πλέον από τον κόσμο δημοσκοπήσεις που καταγράφουν μέχρι και αυτοδυναμία της ΝΔ, η πραγματικότητα όπως αποτυπώνεται στην ίδια την κοινωνία δείχνει ότι οι πολίτες μάλλον δεν έχουν συγχωρήσει τα λάθη του παρελθόντος.

 

Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης Γιάννης Βεζυργιαννίδης σε ερώτηση της ΦΩΝΗΣ δήλωσε ικανοποιημένος από την συσπείρωση των μελών σε τοπικό επίπεδο κάνοντας παράλληλα λόγο για προσπάθεια της ΝΔ να «πείσει τον κόσμο ότι υπάρχει διέξοδος από την κρίση».

Την δύσκολη θέση πάντως στην οποία βρίσκεται η ΝΔ φαίνεται πως αντιλαμβάνεται καλύτερα ο πρώην βουλευτής και υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος έκανε «άνοιγμα» για ακόμη μια φορά στους δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες. «Έχουμε χρέος όλοι μαζί πέρα από προσωπικές ή μικροκομματικές διαφορές να αγωνιστούμε για την περιοχή. Να διορθώσουμε λάθη και παραλείψεις αυτής της κυβέρνησης, να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό και να ανακτήσει η Ροδόπη αυτά που έχει στερηθεί τα τελευταία χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Παράλληλα, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έδωσε και το έναυσμα για την μάχη της επόμενης μέρας δηλώνοντας πως «το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει νας αγώνας ανατροπής που θα προσπαθήσει να διορθώσει τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια και στην πατρίδα μας την Ελλάδα αλλά και στην Ροδόπη. Μια σειρά από σημαντικά έργα πάγωσαν, το βιοτικό επίπεδο μειώθηκε κατά 40%, οι περισσότερες οικογένειες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, οι επιχειρήσεις κλείνουν, το ελληνικό κράτος χρωστάει πάνω από 260 εκ. ευρώ στις βιομηχανίες της περιοχής και η ανεργία από το 7% που την είχαμε στο 2009 εκτινάχθηκε σήμερα πάνω από το 30% με συνέπεια τα νέα παιδιά να εγκαταλείπουν τον τόπο.

Δεν είναι μια εύκολη προσπάθεια, χρειάζεται η στήριξη και η εμπιστοσύνη όλων. Προσωπικά αγωνίστηκα τα προηγούμενα χρόνια να βρούμε το δρόμο προς το μέλλον και το μόνο που μπορώ να κάνω σήμερα είναι να δεσμευτώ ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να φέρουμε τον νομό μας στην πρώτη γραμμή και να πετύχουμε την ανατροπή των κακώς κειμένων και την δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε η γενιά που έρχεται να απολαύσει καρπούς και να μην στερηθεί αυτά τα οποία στερείται σήμερα η κοινωνία».

Τέλος να σημειώσουμε ότι επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης της ΝΟΔΕ Ροδόπης ήταν ο βουλευτής Λασιθίου και ασκών καθήκοντα Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ